INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Ronaldo, brutal de sincer când a fost întrebat despre relația pe care o are în acest moment cu Messi

Cristiano Ronaldo (38 de ani), căpitanul naționalei Portugaliei, a vorbit despre rivalitatea cu Leo Messi (36 de ani): „Suntem doi foarte buni jucători care am scris istoria fotbalului, deși fiecare are drumul său”.
Cristiano Ronaldo (38 de ani), căpitanul naționalei Portugaliei, a vorbit despre rivalitatea cu Leo Messi (36 de ani): „Suntem doi foarte buni jucători care am scris istoria fotbalului, deși fiecare are drumul său”.

Articol de - Publicat miercuri, 06 septembrie 2023 21:43 / Actualizat miercuri, 06 septembrie 2023 22:24

Cristiano Ronaldo (38 de ani), căpitanul naționalei Portugaliei, a vorbit despre rivalitatea cu Leo Messi (36 de ani): „Suntem doi foarte buni jucători care am scris istoria fotbalului, deși fiecare are drumul său”.

Chiar dacă niciunul nu mai evoluează în Europa și îi despart atâția mii de kilometri, rivalitatea istorică între Ronaldo și Messi se păstrează. Cristiano s-a întors în țară pentru jocurile naționalei Portugaliei cu Slovenia și Luxemburg, din preliminariile Euro 2024, și a abordat la conferința de presă diverse subiecte de interes.

Arbitrul meciului România - Israel a fost arestat într-un dosar de proxenetism și trafic de droguri » „Săltat
România - Israel
Arbitrul meciului România - Israel a fost arestat într-un dosar de proxenetism și trafic de droguri » „Săltat" de mascați în timpul unei orgii cu 9 femei și 26 de bărbați

Cristiano Ronaldo: „Este o rivalitate bună"

Provocat să vorbească despre cursa de la mare distanță cu Messi, căpitanul lusitanilor a declarat că „este o rivalitate bună. Cine îl iubește pe Cristiano nu trebuie să-l urască pe Messi și viceversa! 

Suntem doi buni sau foarte buni jucători care am scris istoria fotbalului, deși fiecare are drumul său. Fiecare s-a descurcat bine, legătura continuă, nu se rezumă doar la această rivalitate. Am împărțit de multe ori aceeași scenă, au trecut 15 ani. Nu spun că suntem prieteni și nu aș ieși la cină cu el, dar îl respect și suntem colegi de profesie".

Ronaldo: „Am atins un prag istoric”

Cristiano a vorbit și despre cota de 850 de goluri reușite în meciuri oficiale: „E o bornă istorică. Pentru mine este o mândrie să am aceste statistici la care nu credeam să ajung. Important e să rămâi sus și le mulțumesc cluburilor ce m-au ajutat. 

Pas cu pas mă îndrept spre 900. Scopul meu este să privesc acolo sus și să ating obiectivele naționalei, ale clubului și ale mele. Viața este dinamică, trebuie să te bucuri și să trăiești momentul. Nimeni nu știe ce îți rezervă ziua de mâine".

Pionier în Arabia Saudită

Inevitabil, o întrebare l-a pus să explice cum e campionatul Arabiei Saudite. „Pentru mine e o onoare să cunosc o altă cultură, nu mergi doar pentru fotbal. E foarte bine că au venit vedete mari. De ce să nu încerci? Am fost pionierul în acest sens și sunt mândru de asta, dar ceea ce îmi doresc cel mai mult e ca Liga Arabă să continue să evolueze în următorii ani". 

Trecând de la campionatul saudit la cel portughez, Cristiano a admis că „mă preocupă polemicile din liga portugheză, dar nu mă surprind. În toate campionatele este la fel. Nu cred că e nevoie de tot circul făcut. Imaginea oferită străinătății nu e a unui întreceri de top. Liga arabă este ca valoare peste cea portugheză, calitatea jucătorilor e mai mare acolo".

În 20 de ani de când vin la națională nu a existat o dată când să nu apară polemici. Vreau să continui, mă simt util. Cei 20 de ani mă fac mândru, arată longevitatea mea. Este greu, dar am demonstrat că mai fac față
- Cristiano Ronaldo, căpitan Portugalia

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Jordan Henderson, după 5 săptămâni în Arabia Saudită: „Nu va fi bine dacă port banderola LGBT și arăt lipsă de respect față de religia lor”

Record de pase! Ce a reușit Onana în derby-ul Arsenal - Manchester United

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
brazisio
brazisio  •  07 Septembrie 2023, 01:30

Cristinel ai luat-o rau pe aratura....Camel League better than Portuguese Liga vai de noi....te-ai dus acolo sa primisti 20 de penaltyuri pe sezon. Ai vazut ca nu-ti merge ti-ai umput echipa cu superstaruri in timp ce majoritatea echipelor sunt pline cu neica nimeni. Pentru Portugalia ai facut un *** cu perje: la Euro erai pe tusa si te-a scos Eder, la Mondiale in 5 editii ai canci 0 goluri si pase de gol in fazele eliminatorii...in schimb i-ai spart pe lituanieni, estonieni, luxemburghezi samd. Ne lasi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close