INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

S-a pronunțat sentința în cazul hackerului din „Football Leaks” » Ce pedeapsă i-au dat judecătorii lui Rui Pinto

Football Leaks // Foto: Imago
Football Leaks // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 19:39 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 22:53

Celebrul hacker portughez Rui Pinto (34 de ani), acuzat de 90 de acte de piraterie informatică și tentativă de șantaj, a fost condamnat azi la patru ani de închisoare cu suspendare. Va mai fi judecat și pentru alte 377 de acte de piraterie.

După trei ani de anchetă, justiția portugheză a anunțat, în această după-amiază, sentința în dosarul Rui Pinto. Celebrul hacker lusitan din „Football Leaks”, care a demascat mafia din fotbal, a primit o condamnare de patru ani, însă cu suspendare.

Paul Pogba a fost prins dopat » Francezul, suspendat provizoriu
JUVENTUS
Paul Pogba a fost prins dopat » Francezul, suspendat provizoriu

El a fost găsit vinovat de 90 de acte de piraterie informatică și tentativă de șantaj în formă continuată, după cum scrie cotidianul O Jogo: Rui Pinto a violat corespondenţa și a furat date ale clubului Sporting Lisabona, ale Federației Portugheze, ale fondului de investiţii Doyen Sports, ale Procuraturii Generale a Republicii, ale unei firme de avocaţi și magistraţi publici.

Hackerul Rui Pinto mai are de răspuns la 377 de acuzații!

S-a pronunțat sentința în cazul hackerului din „Football Leaks” » Ce pedeapsă i-au dat judecătorii lui Rui Pinto
Hackerul Rui Pinto // Foto Imago

Dintre aceste capete de acuzare, Rui Pinto a fost găsit vinovat de nouă - o tentativă de șantaj, cinci de acces ilegal și trei de violarea corespondenței -, fiind amnistiat în alte 81, a anunțat același O Jogo. Complicele său, Hanibal Pinto, a primit jumătate din condamnarea lui Rui Pinto, tot cu suspendare. 

Hackerul de 34 de ani va mai avea de răspuns la 377 de noi capete de acuzare, relative la accesul ilegal la e-mailurile Benficăi și al altor cluburi, Ligă, agenții de impresariat, avocați, judecători, procurori, Fiscul portughez și Servicul Național de Securitate Internă.

Șantaj pe sume mari de bani

Conform celor declarate de judecătorul Margarida Alves, Rui Pinto „și-a propus să obțină de la Doyen o sumă mare și să încerce a se îmbogăți nelegitim. Inculpații cunoșteau bine ilegalitatea comportamentului lor, dar au continuat infracțiunile. Rui Pinto a fost singura persoană din spatele dezvăluirii documentelor confidențiale pe platforma respectivă".

Nu există nicio îndoială că este un avertizor şi nu un infractor informatic. Nu aveam de gând să pledez pentru achitare, nu ar avea sens. O pedeapsă de închisoare cu suspendare ar fi suficientă. 

- avocatul hackerului, Francisco Teixeira da Mota

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

A văzut la Pușcaș? :) Cu ce look s-a afișat Haaland la antrenamentele Norvegiei

În plin haos, Lyon și-a dat afară antrenorul » Un tehnician italian important e favorit să-i ia locul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează