INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

VIDEO Santi Cazorla a revenit la clubul de suflet, pe un salariu minim » Prezentare specială pentru cea mai romantică mutare a verii: „De ce să complicăm lucrurile?”

Santi Cazorla (38 de ani) s-a întors la clubul de suflet, Real Oviedo, în liga secundă spaniolă.
Santi Cazorla (38 de ani) s-a întors la clubul de suflet, Real Oviedo, în liga secundă spaniolă.

Articol de - Publicat miercuri, 16 august 2023 23:40 / Actualizat miercuri, 16 august 2023 23:48

Santi Cazorla (38 de ani) s-a întors la clubul de suflet, Real Oviedo, în liga secundă spaniolă.

Santi Cazorla, dublu campion european cu „Furia Roja”, a fost mereu un fotbalist aparte. Iubit peste tot, considerat o legendă de fanii lui Villarreal și cei ai lui Arsenal, mijlocașul în vârstă de 38 de ani a luat o decizie de suflet și a acceptat să revină la clubul unde a făcut primii pași în fotbal.

Santi Cazorla s-a întors la Real Oviedo 

La 20 de ani distanță, Cazorla revine la Real Oviedo și va evolua în al doilea eșalon al Spaniei.

Santi a acceptat salariul minim posibil pentru acest nivel, 93.000 de euro pentru un sezon. A renunțat și la toate drepturile de imagine, cedate către club cu o singură condiție: 10% din venituri să fie direcționate în academie.

Anunțul oficial al mutării a fost făcută prin intermediul unui clip special. Cazorla revine acasă într-o șaretă, o scenă epică inspirată din „Stăpânul inelelor”. Fotbalistul joacă rolul lui Gandalf: „Niciodată nu e prea târziu să te întorci. De ce să complicăm viața?”.

„La 9 ani aveam un vis, eram un copil care își dorea să joace în orașul lui, pentru oamenii lui, lângă familie. Acum mi l-am îndeplinit. Nu am stat pe gânduri, nu aveam nimic de pierdut, doar de câștigat. 

Am venit să le dau tinerilor un exemplu, să ajut echipa și orașul. Sunt pregătit să trec la treabă. Vreau să le transmit un mesaj din suflet fanilor. Nu promit rezultate, dar promit că voi face tot ce depinde de mine. Știu că sunt minunați și că ne vor fi alături”, a fost explicația lui Cazorla. 

Ultima dată, Santi a evoluat în Qatar, pentru Al-Sadd. De-a lungul carierei a mai îmbrăcat tricourile celor de la Recreativo Huelva, Villarreal, Malaga și Arsenal.

81 de aparițiiși 15 goluri are Santi Cazorla în prima reprezentativă a Spaniei

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO Mircea Lucescu, enervat la conferința din Giulești: „Invenții și încercări de a provoca!”

VIDEO Concluziile lui Gică Hagi după Flora Tallinn - Farul: „Cel mai greu a fost să motivez echipa!” » Ce l-a bucurat cel mai tare

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
pelicansli
pelicansli  •  17 August 2023, 07:50

La fel a făcut și Stefan Radu :) Unii nu pot întoarce fericirea, nu pot…

pelicansli
pelicansli  •  17 August 2023, 07:49

La fel a făcut și Stefan Radu :) Unii nu pot întoarce fericirea, nu pot…

therealreddog33
therealreddog33  •  17 August 2023, 00:45

Respect! Un mare fotbalist, un și mai mare caracter! A invins niște accidentari groaznice și joaca încă, la 38 de ani. Doar din plăcere. Ce ar mai fi de spus?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează