INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AJAX

Scandal uriaș la Ajax: căpitanul Dusan Tadic a intrat în grevă, refuzând să se mai antreneze și reziliază contractul

Dusan Tadic // Foto: Imago
Dusan Tadic // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2023 14:16 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 14:23

Sârbul Dusan Tadic, 34 de ani, se desparte de Ajax după cinci sezoane. Nemulțumit de lot, i-a cerut directorului sportiv sa investească în transferuri și i s-a răspuns ca e nevoie de reduceri de cheltuieli. Negociază acum rezilierea contractului.

Dusan Tadic, 34 de ani, joacă din 2018 la Ajax, care l-a cumpărat atunci cu numai 13,7 milioane de euro de la Southampton. S-a impus imediat în echipă, ca unul dintre titularii cu autoritate, „lăncierii" cucerind în 2019 titlul, Cupa și Supercupa Olandei și jucând semifinalele Ligii Campionilor. 

La un pas de ultimul act de Champions, după ce a condus-o pe Tottenham la un moment dat, la pauza returului, cu 3-0 la general. A pierdut însă, 2-3, și manșa secundă și calificarea!

MApN & CSA Steaua șochează » Au închiriat stadionul Ghencea pentru un eveniment fără nicio legătură cu fotbalul: „Să-i celebrăm pe inginerii care construiesc viitorul României!”
EVENIMENT
MApN & CSA Steaua șochează » Au închiriat stadionul Ghencea pentru un eveniment fără nicio legătură cu fotbalul: „Să-i celebrăm pe inginerii care construiesc viitorul României!”

Dusan Tadic, ceartă cu directorii lui Ajax

În cinci ani, mijlocașul ofensiv a câștigat șase trofee și a devenit căpitanul roș-albilor. Dar a fost dezamăgit profund de rezultatele din 2022-2023. Zero trofee și joc slab, departe de așteptări la Amsterdam.

Tadic nu a mai rezistat. În această săptămână, a declanșat un scandal uriaș la Ajax. Sârbul i-a cerut pe un ton aspru directorului sportiv Sven Mislintat să investească, să facă transferuri, să aducă jucători de top pentru a reda putere echipei. Și lui, și directoarei financiare Susan Lenderink.

I s-a răspuns că nu se poate, din cauza cheltuielilor făcute în ultimii ani și mai ales pentru că Ajax a ratat calificatea în Liga Campionilor în acest sezon.

Dusan Tadic, în grevă! Încetarea acordului e foarte aproape

Furios, Tadic a intrat în grevă. A refuzat să se mai antreneze marți și miercuri, iar joi a venit la centrul sportiv De Toekomst doar pentru o altă ședință furtunoasă cu directorii. S-a ajuns la ruptură totală. A venit și agentul lui, Milos Malenovic, care vrea rezilierea imediată a contractului, ce expiră în 2024. Și Ajax acceptă, scăpând de cel mai mare salariu, 6,5 milioane de euro.

Tadic pleacă și nu rămâne fără echipă. Beșiktaș insistă să-l semneze și, aproape sigur, Istanbul va fi următoarea sa destinație. 

217goluri a influențat Dusan Tadic la Ajax (105 reușite și 112 pase decisive) în 241 de meciuri jucate în 5 ani în toate competițiile

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

După Benzema și Kante, Al Ittihad mai vrea un câștigător de UCL » A început negocierile cu mijlocașul lui Liverpool

Ladislau Boloni a transformat un atacant care va fi cel mai bine vândut jucător din istoria clubului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close