INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  QATAR 2022

Schimbare istorică la Campionatul Mondial! Anunțul făcut de IFAB

Franța este campioana mondială en-titre
Franța este campioana mondială en-titre

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 mai 2021 19:04 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 19:29

La Campionatul Mondial din Qatar, 2022, echipele naționale vor putea utiliza 5 schimbări pe parcursul unui meci, anunță IFAB (Consiliul Internațional al Asociației Fotbalului).

IFAB a confirmat că regula care permite formațiilor să efecuteze 5 schimbări - introdusă anul trecut, în contextul pandemiei - va rămâne în vigoare până pe 31 decembrie 2022 „pentru toate competițiile de nivel înalt”.

Nouă reglementare (facultativă pentru fiecare Federație) e deja aplicată în cele mai importante competiții din lume, între care Liga Campionilor și Europa League. De asemenea, ea va fi respectată și la Campionatul European care va începe pe 11 iunie.

Este pentru prima dată când un turneu final de Campionat Mondial permite 5 modificări pe durata unei confruntări.

Baraj infernal! România mai are doar șanse teoretice de a juca la Campionatul Mondial

După 2-3 în Armenia, România riscă să rateze pentru a șasea oară la rând calificarea la un Campionat Mondial. Chiar dacă va reuși să încheie grupa pe locul 2, „tricolorii” ar putea avea adversari de top în play-off-ul pentru Qatar.

  • 13 echipe din Europa vor juca la CM 2022: cele 10 câștigătoare ale grupelor preliminare și cele 3 câștigătoare ale turneelor de baraj;
  • La barajul pentru Qatar se califică cele 10 echipe de pe locul 2 din preliminarii și cele mai bune două câștigătoare de grupă din Nations League.

Pentru a avea șanse reale la calificare, România trebuie să fie NEAPĂRAT printre cele mai bune șase locuri 2 pentru a juca pe Național Arena în semifinale. Am văzut cât de mult contează avantajul propriului teren în barajul pentru Euro 2020, când am pierdut în semifinale cu Islanda, scor 1-2. Iar adversarii sunt infernali - detalii, pe larg, AICI.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„A semnat!” » Real Madrid a „furat” un superfotbalist de la Bayern Munchen

Liverpool a dat primul tun în mercato! 40 de mil. € pentru un star din Bundesliga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează