INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2024

FOTO Știm alte 3 echipe calificate la EURO 2024 » Scandal MONSTRU în duelul Ucraina - Italia + Moldova a ratat o șansă istorică

Italia s-a calificat la EURO 2024 / FOTO: GettyImages +16   FOTO
Italia s-a calificat la EURO 2024 / FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 23:44 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 00:01

Cehia, Italia și Slovenia au obținut luni biletele pentru Campionatul European din 2024. Republica Moldova a visat frumos, la fel și Ucraina sau Kazahstan. Ultimele două mai au o șansă, prin intermediul barajului din Liga Națiunilor. 

  • S-au calificat deja la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia și Italia.
Cum a sărbătorit revelația preliminariilor calificarea la EURO 2024 » Scenografie pe tot stadionul
PRELIMINARII CE
Cum a sărbătorit revelația preliminariilor calificarea la EURO 2024 » Scenografie pe tot stadionul

Grupa C: 

Anglia, sigură deja de primul loc în grupă, a tratat cu lejeritate meciul din Macedonia de Nord. Gazdele au deschis scorul în minutul 41, prin Bardhi, atent după un penalty ratat. Britanicii au egalat în minutul 59, când Harry Kane, proaspăt introdus, a forțat un autogol.

Meciul cu miză s-a jucat la Leverkusen, acolo unde Ucraina avea nevoie de victorie pentru a fura locul Italiei. Campioana europeană en-titre a început puternic, dar miza momentului și-a spus cuvântul odată cu trecerea timpului.

A ieșit un duel încâlcit. Peninsularii au rezistat și au șansa de a-și apăra trofeul cucerit în urmă cu 4 ani. Asta deși în prelungiri, Mudryk a fost doborât în careu. După consultarea VAR, penalty-ul n-a fost acordat. 

FINAL. Ucraina - Italia 0-0

FINAL. Macedonia de Nord - Anglia 1-1

Grupa E: 

Albaniei îi era suficient un punct pentru a câștiga grupa. L-a obținut, acasă, contra Insulele Feroe.

Toată atenția era îndreptată spre Cehia, unde Republica Moldova încerca să scrie o pagină de istorie. Elevii lui Serghei Clescenco aveau nevoie de victorie și au început tare. Vadim Rața, mijlocașul Voluntariului, a fost aproape să deschidă scorul încă din minutul 3. Cehii au fost mai eficienți, au înscris prin Doudera, Chory și Soucek. „Roșul” văzut de Baboglo în minutul 55 a lămurit lucrurile.

FINAL. Cehia - Republica Moldova 3-0

FINAL. Albania - Insulele Feroe 0-0

Grupa H: 

O desfășurare pasionantă a avut și grupa H. Danemarca, sigură de locul 1, a pierdut în Irlanda de Nord, scor 0-2. 

Meciul decisiv s-a disputat între Slovenia și Kazahstan. Oaspeții erau cei obligați să câștige, dar s-au mulțumit cu gol de onoare, înscris de Orazov, imediat după pauză.

FINAL. Slovenia - Kazahstan 2-1

FINAL. Irlanda de Nord - Danemarca 2-0

FINAL. San Marino - Finlanda 1-2

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Uluit de Cristiano Ronaldo: „Nu pot să-mi explic cum poate face asta la 38 de ani!”

Ultimele informații despre Dennis Man și Valentin Mihăilă. Giovanni Becali, anunț despre fotbalistul Parmei: „Va fi cel mai tare transfer, chiar mai spectaculos decât Chivu, Mutu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Krausser
Krausser  •  21 Noiembrie 2023, 00:12

Lol doar nu aveau amaratii astia pretentii la vreo calificare.

cirus11
cirus11  •  20 Noiembrie 2023, 22:59

Pacat de Moldova... Cehia nu a jucat mai nimic, chiar nu merita calificarea. Iar arbitrul le-a dat o caruta de cartonase galbene, toate foarte usor. Cum sa fii tu Cehia si sa te domine asa acasa Moldova?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează