INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

S-a întors Sebastien Haller! A învins cancerul și a debutat neoficial la Borussia Dortmund

Sebastien Haller
Sebastien Haller

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 13:33 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 13:53

Atacantul ivorian Sebastien Haller, care a trecut prin două operații la testicule și chimioterapie în ultimele 6 luni, a jucat 16 minute cu Fortuna Düsseldorf în amicalul de la Marbella (5-1).

Transferat în vară de la Ajax pentru 31 de milioane de euro, Sebastien Haller n-a apucat să debuteze în 2022 la Dortmund. A trebuit să aștepte până marți, când a strâns primele 16 minute în tricoul „galben-negrilor" în cantonamentul din Marbella. 

Borussia a învins-o clar (5-1) pe Fortuna Düsseldorf, iar atacantul ivorian a fost ultima schimbare. L-a substituit pe Moukoko și oferă semne încurajatoare înaintea reluării Bundesligii. Antrenorul Edin Terzici a aplaudat momentul și așteaptă acum să vadă cum se va descurca și în jocurile oficiale.

Cristian Ciocoiu, povești din vestiarul Stelei: „Lăcătuș avea o afinitate față de mine, în afara faptului că mă făcea moldovean puturos”
STEAUA
Cristian Ciocoiu, povești din vestiarul Stelei: „Lăcătuș avea o afinitate față de mine, în afara faptului că mă făcea moldovean puturos”

Sébastien Haller a debutat la Borussia Dortmund: „Un moment special”

„A fost prima dată când n-a purtat doar tricoul de antrenament al lui BvB, suntem mândri că a totul a mers așa cum ne-am dorit. Abia dimineață am decis să-i oferim primele minute pe gazon. El a fost atât de pozitiv că ne-a molipsit și pe noi. Va crește volumul de muncă în următoarele câteva zile”, a explicat tehnicianul croat.

Înlocuitorul lui Erling Haaland trage tare ca să reintre cât mai repede și în campionat. „A fost un moment frumos, cu totul special. Toți colegii m-au încurajat și am depășit o perioadă grea a vieții și carierei", declară Haller.

Sfertul de oră promis

Sfertul de oră convenit cu Terzici îi oferă încredere într-o ascensiune spre titularizare. Sébastien este un luptător și a trecut cu bine prin două operații la testicule pentru a îndepărta o tumoare și apoi prin tratamentul de chimioterapie. Cancerul i-a fost descoperit în iulie, la un control medical, și de-atunci nouarul lui Dortmund, 28 de ani, visează la debutul oficial. 

În lipsa lui, Moukoko a dat 6 goluri în 14 partide, Modeste doar două în 13 apariții în Bundesliga, în timp ce Adeyemi și Malen n-au reușit să înscrie deloc în prima parte a sezonului.

47 de goluriși 16 assisturi are Sébastien Haller în 66 de meciuri jucate la Ajax în toate competițiile

Citește și: 

Un campion mondial al Franței îl face praf pe președintele Federației: „Îl urâm. Nici nu merită să i se pronunțe numele. Mi-e rușine!”

Manchester United mătură cu adversarele din Anglia, după plecarea lui Cristiano Ronaldo: 8 victorii în 8 meciuri, 15-1 golaveraj în ultimele 6!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează