INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR / LIGA A, GRUPA 1 / FRANȚA - GERMANIA 2-1

Secretul din vestiar cu care campioana mondială a întors meciul » Revenire de senzație în fața Germaniei

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 17 octombrie 2018 10:39

Deschamps a avut o discuție aprinsă la pauză cu jucătorii, schimbând puțin și tactica. ”Din fericire, selecționerul ne-a salvat”, a spus Giroud. ”A găsit soluțiile și cuvintele potrivite”, a completat Lloris.

Franța a întors jocul cu Germania în stil de campioană mondială. Dominată de nemți în prima repriză, trupa lui Deschamps a redevenit stăpână pe gazon, combinativă, agresivă și mult mai incisivă. E meritul lui Didier Deschamps, care a avut o discuție aprinsă în vestiar și a știut cum să-și motiveze elevii și ce să schimbe. A operat și o modificare tactică din 4-2-3-1 în 4-3-3, cu Matuidi retras în linia mediană și Mbappé aripă stânga.

"Ne-am vorbit deschis"

"Tactic, antrenorul a fost bun", a spus Matuidi, completat de Giroud: "Din fericire, selecționerul a fost prompt și ne-a salvat, N-a țipat mai mult decât de obicei, ne-a spus că trebuie să revenim și să ne apărăm mai bine împreună". Grezmann confirmă că "mai mulți jucători au vorbit în vestiar și s-au spus deschis unele lucruri". Căpitanul Lloris a pus punctul pe i: "Selecționerul a știut să găsească soluțiile și cuvintele potrivite situației". Iar mijlocul francez a protejat mai bine apărarea. "Am găsit mai multă libertate de creație, ne-am simțit mai bine între noi în teren, avându-i pe N'Golo în fața defensivei și pe Paul puțin mai sus", a detaliat Varane. 

"Dincolo de mica reajustare tactică, am făcut un efort colectiv. În prima repriză nu ne-am ajutat între noi, am fost individualiști, dar apoi ne-am adaptat adversarului care a jucat cu 3 fundași"
Olivier Giroud, atacant Franța

"Am reușit după pauză să alergăm mai bine și mai puțin în gol și să fim mai performanți colectiv. Am găsit un timing mai bun la nivelul presingului și asta i-a pus pe germani în dificultate"
Raphaël Varane, fundaș Franța

26 de goluriare Griezmann, cu "dubla" contra Germaniei. E al 10-lea în topul marcatorilor Les Bleus, la egalitate cu Sylvain Wiltord

24 de meciuriconsecutive a bifat Kylian Mbappé la națională, cea mai lungă serie a unui jucător francez din actualul lot

2 victoriiși 2 remize a reușit Franța în ultimele 4 meciuri în care adversarii au deschis scorul

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  17 Octombrie 2018, 11:37

Nu stiu,dar Franta si cand joaca prost,castiga sau face egal!Au un lot incredibil si o siguranta care enerveaza pe multa lume!Cu nemtii aseara,au avut un bulan incredibil...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează