INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2023 FEMININ

Revanșa selecționerului » Spania va disputa în premieră finala Mondialului feminin, condusă de antrenorul pe care jucătoarele au vrut să-l schimbe!

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 14:48 / Actualizat marti, 15 august 2023 15:01

SPANIA - SUEDIA 2-1. Antrenorul spaniol Jorge Vilda (42 de ani) a beneficat de susținerea președintelui federației și acum i-a răsplătit încrederea lui Rubiales. La 13 ani de la triumful naționalei masculine, La Furia Roja feminină joacă pentru titlu, după succesul dramatic cu Suedia din semifinale.

Acum un an încercau să scape de selecționer, pe care îl acuzau pentru metodele sale de pregătire, care au divizat vestiarul, iar duminică vor disputa meciul pentru titlul mondial, cu Anglia ori Australia. O premieră pentru naționala feminină a Spaniei, care reușise cea mai bună performanță în 2019, calificarea în optimile de finală. 

Jorge Vilda a rezistat în funcție și a fost susținut de președintele federației (RFEF), Luis Manuel Rubiales, iar decizia s-a dovedit una inspirată. La Furia Roja a învins-o azi pe Suedia (2-1), la Auckland, cu un gol în minutul 89, semnat de Olga Carmona, fundașul lui Real Madrid, imediat după ce Blomqvist egalase!

Neymar, „la cuțite” cu Mbappe! » Gestul care a produs rumoare: „Își elimină adversarii ca un dictator”
FRANȚA
Neymar, „la cuțite” cu Mbappe! » Gestul care a produs rumoare: „Își elimină adversarii ca un dictator”

A câștigat războiul cu cele 15 rebele

Considerată cea mai ofensivă echipă de la actualul turneu final, 17 goluri în șase meciuri, Spania a pierdut un singur joc la CM 2023, 0-4 cu Japonia în grupă, și de două ori a dat cinci goluri, cu Zambia și Elveția. Este revanșa lui Jorge Vilda, numit în funcție în 2015. Anul trecut a fost revolta celor 15 fotbaliste ce au anunțat că nu mai vin la națională dacă nu pleacă selecționerul! 

Dacă franțuzoaicele au reușit să provoace demisia Corinnei Diacre, care a plecat cu o despăgubire de 870.000 de euro, ibericele au eșuat și acum sunt la un meci distanță de victoria supremă, la 13 ani după primul și singurul titlu mondial al reprezentativei masculine.

Vor înfrunta Australia sau Anglia

În ultimul act programat duminică, echipa lui Vilda va întâlni câștigătoarea duelului de mâine, dintre coorganizatoarea competiției, Australia, și Anglia, care nu a încasat decât două goluri în cinci jocuri, a trecut în "optimi" de Nigeria la loviturile de departajare și a cărei cea mai bună clasare a fost locul 3 la ediția din 2015! Și pentru australience finala e premieră în istoria participările la Mondiale.

Adrian Mutu, nervos la conferință: „Sunt foarte sensibil la chestia asta” » Neftchi n-a bătut pe nimeni în campionat

PSG se uită în curtea lui Juventus pentru a-l înlocui pe Neymar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează