INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM DE FOTBAL FEMININ

S-a stabilit prima semifinală de la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin » Care sunt celelalte partide din „sferturi”

Spania - Suedia, prima semifinală de la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin. 
Foto: Imago
Spania - Suedia, prima semifinală de la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2023 13:48 / Actualizat vineri, 11 august 2023 14:22

Într-o partidă disputată la Wellington, în Noua Zeelandă, naționala feminină a Spaniei a învins-o selecționata similară a Țărilor de Jos, scor 2-1, meci din faza „sferturilor” de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal Feminin, organizat în Australia și Noua Zeelandă, și s-a calificat în semifinale, unde o va înfrunta pe Suedia.

După ce, în „optimi”, ibericele au trecut categoric de Elveția, scor 5-1, naționala feminină a Spaniei a mai făcut o victimă. Spanioloaicele au trecut de Țările de Jos și s-au calificat în semifinalele turneului final. 

Atacat de „Procuror”, Marius Șumudică răspunde tăios: „Jignire de joasă speță. N-a mai antrenat de pe vremea Cupei Cupelor!”
REPLICĂ
Atacat de „Procuror”, Marius Șumudică răspunde tăios: „Jignire de joasă speță. N-a mai antrenat de pe vremea Cupei Cupelor!”

Spania a trecut de Țările de Jos și e în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal Feminin 

Primele care au trimis balonul în plasă au fost ibericele. Jenifer Hermoso, atacantul naționalei Spaniei, a trimis mingea în plasa porții lui Daphne van Domselaar în minutul 37, dar reușita acesteia a fost anulată pe motiv de ofsaid. 

Spania a deschis însă scorul în minutul 81, când Mariona Caldentey a transformat o lovitură de pedeapsă, obținută după ce o apărătoare olandeză a făcut henț în interiorul careului. 

Țările de Jos au egalat în minutul 90+1, prin Stephanie van der Gragt. Ea a fost lansată excelent în adâncime, a scăpat de marcajul apărătoarelor adverse și a învins-o pe Catalina Coll cu un șut plasat, la colțul lung. 

Partida a intrat în prelungiri, acolo unde ibericele au dat lovitura. În minutul 111, Salma Paralluelo a sprintat spre poarta adversă, a driblat o adversară și a șutat la colțul lung. Mingea a lovit bara și a intrat în plasă. 

Suedia e și ea în semifinale după ce a învins-o pe Japonia. O va înfrunta chiar pe Spania

Într-o altă partidă din „sferturile” de finală, Suedia s-a impus în fața Japoniei, scor 2-1. Nordicele au deschis scorul în minutul 32, când Amanda Ilestedt a profitat de o gafă a defensivei japoneze și a trimis balonul în poarta apărată de Ayaka Yamashita, cu un șut din 6 metri. 

La numai 5 minute de la reluarea jocului, suedezele și-au dublat avantajul. Fuka Nagano a făcut henț în interiorul careului. Arbitra Esther Staubli a consultat sistemul VAR și a hotărât ca Suedia să primească penalty. 

Lovitura de pedeapsă a fost transformată fără probleme de Filippa Angeldal. Mijlocașul lui Manchester City a învins-o pe Ayaka Yamashita cu un șut în colțul stâng, de jos. 

Japonezele au ratat ocazia de a intra mai repde în joc în minutul 76, când Riko Ueki a trimis în transversală din penalty. Asiaticele au înscris golul de onoare în minutul 87, prin Honoka Hayashi. Mijlocașul de la West Ham a împins balonul în plasă din 7 metri, după o repingere greșită a apărării suedeze. 

Spania și Suedia se vor înfrunta în semifinale pe data de 15 august de la ora 11:00, ora României. În celelalte meciuri din „sferturile” de finală, Australia o înfruntă pe Franța, în timp ce Anglia se duelează cu Columbia. 

Citește și: 

Azi începe noul sezon din Ligue 1 » PSG e din nou favorită la titlu! Cum arată TOP 5 achiziții și vânzări + Cu cine joacă în prima etapă Ladislau Boloni

Budescu și Alibec, după ce au făcut show cu Flora Tallinn: „Returul trebuie tratat chiar mai serios” / „Arătăm din nou ca o campioană!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
parachioara5
parachioara5  •  11 August 2023, 16:14

...pe nimeni nu intereseaza acest sport ...nici pe burleanu ...

thiamarcos
thiamarcos  •  11 August 2023, 15:40

Bai fratilor, imi explica si mie cineva de ce in ultimul timp exista moda asta de a zice Tarile de Jos in loc de Olanda? S-a intamplat ceva pe plan diplomatic, si-au schimbat aia numele? Care e treaba?

Florin9999999
Florin9999999  •  11 August 2023, 15:34

nu sunt deloc misogin, chiar apreciez sporturile de fete (mai ales tenisul si handbalul), dar fotbalul feminin e o gluma......de curiozitate m-am uitat la rezumate si am ramas fara cuvinte, uita-ti-va si voi la golul doi al spaniei si primul gol al suediei:)))))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează