INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

„Strălucitori!” » Laude în presa turcă pentru Moruțan și Cicâldău, după Kasimpasa - Galatasaray

Moruțan și Cicâldău în tricoul celor de la Galatasaray
Moruțan și Cicâldău în tricoul celor de la Galatasaray

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 august 2021 22:03 / Actualizat duminica, 29 august 2021 22:36

Olimpiu Moruțan (22 de ani) și Alexandu Cicâldău (24 de ani) au fost printre cei mai buni jucători ai lui Galatasaray în remiza de la Kasimpasa, 2-2. Acestă partidă a reprezentat debutul mijlocașului adus de la FCSB la gruparea „Cim Bom Bom”.

Cu românii Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan titulari, Galatasaray nu a reușit să câștige cu Kasimpasa, în deplasare. Aflat la debutul la Galata, Moruțan s-a aflat la originea ambelor goluri reușite de echipa lui Fatih Terim, iar ex-craioveanul și-a pus numele pe tabelă! 

În minutul 32 s-a distrat cu un fundaș advers, pe care l-a culcat pe gazon înainte de a-i pasa lui Cicâldău în fața porții, de unde fostul mijlocaș al Craiovei a înscris. Șase minute mai târziu, a recuperat mingea la marginea careului advers, a șutat cu piciorul drept, iar portarul gazdelor a respins în fața porții, de unde Akturkoglu a introdus mingea în plasă. 

Niciunul dintre cei doi români nu a fost integralist. Cicâldău a fost schimbat la pauză, la 2-1, în vreme ce Moruțan a ieșit în minutul 73, la 2-2.

Moruțan și Cicâldău, lăudați de presa turcă

Evoluțiile celor doi mijlocași români i-au impresionat și pe jurnaliștii turci.

„Moruțan va face multă treabă în Turcia, cu siguranță va face o treabă bună” și „Au transferat fotbaliști strălucitori! Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău sunt jucători talentați”, au scris cei de la sporx.

Și publicația Fotomac a apreciat prestația celor doi: „Noile transferuri au lăsat o impresie puternică. Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău și-au lăsat amprenta în meci”.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Reims - PSG » Lionel Messi, rezervă la oaspeți

A picat varianta Adana pentru Marius Șumudică: „Ușa e închisă!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (14)
raikkonen79
raikkonen79  •  30 August 2021, 18:56
Postat de observator_federal pe 30 August 2021, 00:47

Înțeleg că Cicâldău are două goluri deja la "echipa lui Moruțan și Cicâldău"...

Unul din penalty si unul din 2 m, unde i-a dat-o morutan dupa ce a facut toata treaba. Nu prea aveam incredere in morutan dar se pare ca e irelevanta evolutia din haosul de la fcsb. Mihaila a marcat un gol frumos in schimb. Nu e de nivelul lui Man dar merge.

669976169815162
Teodor Ene  •  30 August 2021, 10:07

Mai ieri se spunea ca Cicaldau nu e jucator de 6.5 milioane.si nu e!o sa ajunga si asta repede prin emirate sau arabia,bulgaria sau inapoi si atunci vom vedea titluri gen fosta vedeta la Galatasaray semneaza cu...

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  30 August 2021, 06:42

Galata in Turkie are presa la degetul mic-exact ca Becali in Romania!Asa ca laudele alea pentru echipa stapanuluiț trebuie privite cu circumspectie!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează