INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

„O rușine!” + „Am jucători cu perfuzii în vestiar” » Reacții dure la adresa americanilor, după duelul din preliminariile CM jucat la -19 grade Celsius

Americanii au jucat cu bluze termice pe sub tricouri și mănuși. Foto: Imago
Americanii au jucat cu bluze termice pe sub tricouri și mănuși. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 03 februarie 2022 20:25 / Actualizat vineri, 04 februarie 2022 00:21

SUA și-a adjudecat fără drept de apel confruntarea cu Honduras în partida din preliminariile CM, scor 3-0. Veniți de la plus 30 de grade Celsius, oaspeții din America Centrală aproape că s-au congelat la -19 grade, temperatura din Minnesota, doi fotbaliști hondurieni acuzând simptome de hipotermie. 

Partida s-a jucat la cea mai scăzută temperatură din istoria CONCACAF. Termometrele în Minnesota au arătat -16 grade Celsius la începutul confruntării, dar temperatura resimțită a fost de -19 grade C, din cauza vântului puternic, notează Marca.

Coreea de Sud, a 15-a echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar
Preliminarii CM 2022
Coreea de Sud, a 15-a echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar

Jucătorii echipei oaspete, veniți de la +30 de grade Celsius, au avut de suferit din cauza condițiilor meteo extreme.

Gazdele, victorioase în fața adversarilor degerați

SUA s-a impus cu scorul de 3-0, grație golurilor marcate de McKennie (8), Zimmerman (37) și Pulisic (67), dar eșecul nu a fost atât de dureros pentru vizitatori, precum au fost condițiile meteo care le-au dat mari bătăi de cap.

Hondurienii au fost afectați de temperatura scăzută, iar doi jucători din echipa oaspeților, portarul Luis Lopez și atacantul Romell Quioto au fost forțați să iasă la pauză din cauza faptului că au acuzat simptome de hipotermie. Din fericire, starea de sănătate a celor doi a fost una mult mai bună, după ce au primit îngrijiri medicale la vestiare.

Reacții dure la finalul partidei

Dario Gomez, selecționerul Hondurasului, a răbufnit la finalul confruntării, după ce elevii săi au avut de suferit în urma acestei întâlniri: „Îi am pe băieţi în vestiar, se simt rău. Sunt unii cu perfuzii. Fotbalul nu este pentru a suferi. Să joci aşa nu serveşte la nimic". 

Și jurnaliștii americani au contestat decizia de a se disputa partida la o astfel de temperatură.„CONCACAF ar trebui să interzică desfăşurarea meciurilor în condiţiile extreme din Minnesota. Cel mai important lucru este sănătatea fotbalistului. Cred că federaţia americană nu are nevoie de aşa ceva pentru a-şi învinge rivalii pe teren. Este o ruşine!”, a scris jurnalistul David Faitelson (ESPN), pe contul său de Twitter.

Regulamentul îi contrazice pe organizatori

Partida de pe Allianz Field s-a desfășurat, deși regulamentul de securitate al Federaţiei de Fotbal din SUA recomandă ca partidele să nu se joace la temperaturi sub -11 grade. Chiar și așa, selecționerul Statelor Unite, Gregg Berhalter, a apărat decizia federaţiei de a găzdui meciul la Minnesota și a făcut totodată trimitere la condițiile meteorologice pe care le-au suportat elevii săi în partida din Honduras.

„Am oferit Hondurasului, staff-ului său şi arbitrilor haine calde. Când noi jucăm acolo, sunt peste 30 de grade, cu o umiditate insuportabilă, de 90 %. Băieţii se deshidratează, au crampe şi suferă de epuizare de la căldură, asta e natura competiţiei noastre", a declarat Berhalter, potrivit L'Equipe.

SUA aproape calificată la CM

În urma succesului categoric, SUA sunt aproape calificate la CM 2022, după 11 etape din 14. Aceasta mai are de jucat cu Mexic (24 martie / deplasare), Panama (27 martie / Orlando, Florida) și Costa Rica (30 martie / deplasare).

21de puncte are naționala americană și este pe poziția pe poziția a doua în clasamentul grupei din faza a treia a preliminariilor Cupei Mondiale, la patru lungimi de undă în spatele liderului Canada.

Pe locul al treilea se poziționează Mexicul, tot cu 21 de puncte, echipă urmată de Panama (17 puncte), Costa Rica (16 puncte), El Salvador (9 puncte), Jamaica (7 puncte) şi Honduras (3 puncte). La Cupa Mondială din Qatar se califică direct primele trei clasate, iar ocupanta locului 4 participă la un baraj intercontinental.

George Pușcaș surprinde, după transferul în Serie B: „Nu am văzut multe meciuri ale Pisei”

Ședință decisivă pentru Șumudică » Antrenorul confirmă GSP și a vorbit despre revenirea în Liga 1: „Voi lua decizia normală”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
969907806361734
Nedelcu Dan  •  04 Februarie 2022, 02:28

" la patru lungimi de undă în spatele liderului Canada"? Ce fel de unde? Mama ei de limba de lemn si lipsa de minim talent jurnalistic!

albalbastru72
albalbastru72  •  03 Februarie 2022, 23:48

Bine ca nu au venit la noi in Canada ca la -19 era deja cald.In ziua aia la noi erau -39 cu vint.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează