INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Suma imensă cheltuită în 2023 de patronul american pentru o medie mizerabilă de puncte pe meci!

Moises Caicedo (stânga) nu și-a justificat banii cheltuiți pentru el // Foto: Imago
Moises Caicedo (stânga) nu și-a justificat banii cheltuiți pentru el // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 12:09 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 13:26

Chelsea a investit 873 de milioane de euro pentru achizițiile anului în curs și nu a obținut decât 39 de puncte în cele 39 de partide jucate în Premier League. Echipa londoneză are și cele mai puține victorii (9) din campionat în 2023, dacă excludem cluburile nou-promovate și pe cele retrogradate în vară.

A investit aproape un miliard de dolari în ultimele 12 luni pentru un loc 12 în campionatul trecut și pentru exact aceeași poziție după 16 etape scurse în acest sezon! 

Mai precis, 873 de milioane de euro, pe care proprietarul lui Chelea, Todd Boehly, le-a plătit ca să nu realizeze decât 39 de puncte în tot atâtea partide în campionatul Angliei.

O medie îngrozitor de slabă în raport cu pretențiile unei echipe, preluate de la Roman Abramovici în mai 2022, care a cheltuit singură mai mulți bani decât unele campionate de top din Europa în ultimele două ferestre de mercato! 

„Chelsea navighează într-o mare de eșecuri și de deziluzii, având ritmul unei formații mediocre", o caracterizează, critic, jurnalul La Gazzetta dello Sport.

Chelsea a dat 354 de milioane € pentru trei jucători!

Duelul cu Sheffield United de astăzi, pe „Stamford Bridge", abia i-ar putea aduce al zecelea succes în 2023 în Premier League! Statistică unică dacă excludem din calcule cluburile nou-promovate și pe cele retrogradate în vară. 

Anul a început cu un transfer, record la acea vreme pentru PL, al lui Enzo Fernandez, cel mai bun tânăr jucător de la CM 2022. 121 de milioane de eruo a scos din conturi Todd Boehly pentru mijlocașul argentinian. 

Recordul nu a rezistat decât câteva luni, până când „The Blues" i-au convins pe cei de la Brighton să-i dea drumul lui Moises Caicedo, în schimbul a 133 de milioane €! Iar a treia achiziție de 9 cifre a fost Mykhailo Mudryk, extrema ucraineană cumpărată de la Shakhtar Donetsk.

Nu toate investițiile în tineri dau roade la Chelsea

„Cea mai nimerită investiție pare cea a lui Cole Palmer (21 de ani), mijlocașul plătit cu 46,5 milioane pentru a fi adus de la Man. City, care l-a cucerit pe Pochettino și a ajuns și la naționala Angliei. Și Nicolas Jackson, atacantul achiziționat de la Villarreal cu „doar" 37 de milioane, își arată valoarea (6 goluri). 

În apărare însă, în pofida celor 85 de milioane de euro investite în ianuarie și în iulie pentru Benoit Badiashile și Axel Disasi de la AS Monaco, cel mai bun apărător rămâne Thiago Silva (39 de ani), cel mai bătrân jucător din istoria clubului. Iar la mijlocul terenului, cuplul de interi, transferați cu peste 250 de milioane de euro, nu a reușit să controleze jocul", a explicat cotidianul roz, în analiza publicată astăzi.

Avem nevoie de răbdare pentru ca proiectul nostru să dea roade. Dar suntem Chelsea și nu putem să uităm să câștigăm! -
Mauricio Pochettino, manager Chelsea

Citește și

E gata! Luka Modric pleacă de la Real Madrid, după 12 ani
REAL MADRID
E gata! Luka Modric pleacă de la Real Madrid, după 12 ani
L-au găsit pe „noul Lionel Messi”? » Barcelona confirmă interesul pentru puștiul-minune al Argentinei
BARCELONA
L-au găsit pe „noul Lionel Messi”? » Barcelona confirmă interesul pentru puștiul-minune al Argentinei

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează