INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GAZIANTEP

EXCLUSIV Marius Șumudică a dezvăluit pentru GSP.ro dialogul pe care l-a avut cu Recep Tayyip Erdogan: „Păreai mai gras”

Marius Șumudică așteaptă o victorie în campionat din ajunul Crăciunului / Foto: X Gaziantep
Marius Șumudică așteaptă o victorie în campionat din ajunul Crăciunului / Foto: X Gaziantep

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 15:25 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 16:02

Marius Șumudică, 52 de ani, a povestit pentru Gazeta Sporturilor detalii ale dialogului cu președintele Turciei. Erdogan a glumit cu românul, „Păreai mai gras la TV!”, bucureșteanul a replicat îndrăzneț, apoi au vorbit despre posibilitatea de a deveni cetățean turc.

Marius Șumudică este pe val în Turcia! Antrenorul de 52 de ani este apreciat acolo pentru munca de la Gaziantep, grupare la care s-a întors în septembrie 2023, a avut ocazia să se întâlnească și să poarte o scurtă discuție cu controversatul președinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan!

Se știe care va fi numele lui Marius Șumudică după ce va primi cetățenia turcă + Ce i-a spus Erdogan când s-au întâlnit
TURCIA
Se știe care va fi numele lui Marius Șumudică după ce va primi cetățenia turcă + Ce i-a spus Erdogan când s-au întâlnit

Marius Șumudică a povestit ce-a vorbit cu Recep Tayyip Erdogan: „M-a întrebat de echipă, cum mă descurc”

În exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, Șumi a povestit scurtul dialog pe care l-a avut cu unul dintre oamenii puternici ai planetei.

„Turcii vor să-mi dea pașaport, este o onoare imensă. Sunt impresionat și bucuros că zilele trecute am întâlnit unul dintre cei mai puternici oameni din lumea. Am stat pentru câteva minute în compania dânsului, am fost onorat să-l întâlnesc pe Recep Tayyip Erdogan când a sosit la noi în oraș", a declarat Șumi pentru GSP.ro.

Antrenorul care a fost campion în România, cu Astra Giurgiu în 2016, a relatat cum a decurs dialogul cu Erdogan.

„Cu mine a stat de vorbă cam 4-5 minute. A dat mâna cu cei mai importanți oameni din oraș, din zonă, apoi cu bașkanul clubului, după care a ajuns în dreptul meu.

«Parcă ești mai gras la televizor!», mi-a spus, zâmbitor. «De la baclavalele astea bune», am glumit și eu. A început să râdă și dânsul. Apoi, m-a chestionat dacă vreau să devin cetățean turc, i-am replicat că da, că este o onoare. M-a mai întrebat cum merge treaba la echipă, cum mă descurc, am vorbit câteva minute.

Oricum, ca să fie clar, eu nu renunț la cetățenia română! Chiar dacă aș primi pașaportul turcesc, eu sunt și voi fi mereu român", a mai explicat Șumudică pentru GSP.ro.

Erdogan este un tip înalt, un bărbat bine. Este un om impresionant
- Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Ideea turcilor pentru viitorul nume al lui Marius Șumudică: Tayyip Memik

Marius Șumudică s-a întors la Gaziantep după doi ani și opt luni. A părăsit echipa roș-negrilor în ianuarie 2021, când era pe locul 3, dar poziția din clasament nu l-a salvat în conflictul dur cu bașkanul clubului, și a preluat-o din nou în septembrie 2023, cu un obiectiv total diferit față de cel precedent: să evite retrogradarea.

Acum e pe 17, chiar sub linia roșie, însă cu același număr de puncte ca Fatih Karagumruk, aflată pe 16. Karagumruk, pe care a învins-o cu 3-0 în deplasare.

"Îl iubesc pe președintele Erdogan, îmi doresc să-l cunosc într-o zi, să-i strâng mâna și să-i spun «Tu ești șeful!». Mi-aș dori să îl întâlnesc măcar un minut", declara Șumudică în 2018. Șumudică a fost sfătuit să-și aleagă numele Tayyip Memik, după prenumele președintelui Turciei și cel al președintelui clubului Gaziantep.

Prima dorință i s-a împlinit la începutul lui februarie. L-a salutat pe Erdogan la aeroportul din Gaziantep. A fost acolo alături de jucătorul Furkan Soyalp și de președintele clubului, Memik Yilmaz.

Erdogan, care va împlini 70 de ani pe 26 februarie, e foarte contestat de o parte a turcilor, considerat un dictator. Conduce țara cu mână de fier de peste două decenii. Premier între 2003 și 2014 și președinte din 2014.

Cei aflați în jurul antrenorului la Gaziantep îl sfătuiesc să aleagă un nou nume când va fi cetățean turc: Tayyip Memik. Tayyip de la prenumele lui Erdogan și Memik de la prenumele lui Yilmaz, liderul clubului. Șumudică îi apreciază pe amândoi.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Dragoș Iancu, rupt de Țicu, trebuie să mai aibă răbdare la revenire: „Nu mi-e frică, nu mă feresc, sunt gata oricând!”. N-a dat ochii cu cel care l-a trimis pe tușă de 6 luni

Dinamo victorie importantă în tentativa de a ieși din insolvență în 2024 » Decizia judecătorului sindic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
borabora
borabora  •  14 Februarie 2024, 13:44

*** perfect. Daca retrogradeaza oricum il da baskanul afara si ii chimba numele din Memik in Nimic sau Nimenea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

borabora
borabora  •  14 Februarie 2024, 13:41

*** perfect. Daca retrogradeaza oricum il da baskanul afara si ii chimba numele din Memik in Nimic sau Nimenea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nicto
nicto  •  14 Februarie 2024, 07:30

bravo Shumi... iale-o si de la saudieni si faci Libanu fara viza...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează