INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA

Szczesny, vedeta lui Juventus, cheamă la revoltă generală: „Să refuze toți să joace contra Rusiei!”

Wojciech Szczęsny // Foto: Getty Images
Wojciech Szczęsny // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 27 februarie 2022 12:04 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 13:16

Wojciech Szczęsny, portarul polonez, care susține boicotul play-off-ului pentru Mondiale de pe 26 martie, e curios dacă „FIFA va avea atunci curaj să îi acorde Rusiei titlul la masa verde”.

Pentru susținerea deciziei Poloniei de a nu juca semifinala play-off-ului Campionatului Mondial împotriva Rusiei, din cauza intervenției militare din Ucraina, nu s-a pronunțat numai Robert Lewandowski, ci și portarul lui Juventus. 

Wojciech Szczęsny a chemat lumea fotbalului la solidaritatre: „Noi am făcut alegerea justă, să nu disputăm barajul, și sunt mândru că și colegii mei gândesc așa. Toate echipele naționale trebuie să refuze să evolueze contra Rusiei. Și să vedem atunci dacă FIFA va avea curajul să îi dea titlul la «masa verde»”.

Rusia, exclusă de la CM?

La finalul partidei câștigate la Empoli (3-2), care i-a permis lui Juve să se apropie la 7 puncte de liderul Milan, goalkeeperul a detaliat: „Sperăm că meciul nu se va juca și că Rusia va fi exclusă de la CM din Qatar. Sunt convins că o mare parte a rușilor este împotriva războiului, dar guvernul lor a făcut o altă alegere. Când Putin a decis să invadeze Ucraina a declarat război tuturor valorilor pe care Europa le reprezintă, libertate, independență, dar mai presus de toate pacea.”

Soția lui Szczęsny e din Ucraina

Szczęsny a invocat în plus și legăturile strânse care îl leagă de Ucraina, țara de origine a soției sale, Marina Łuczenko: „Soția mea s-a născut acolo, sângele ucrainean curge în venele fiului meu, o parte din familia noastră se află încă în Ucraina, mulți dintre colaboratorii mei sunt ucraineni și toți sunt oameni de excepție. Vezi suferința de pe chipul lor și frica pentru țara lor și asta mă face să înțeleg că nu pot să stau pe loc și să mă prefac că nu s-a întâmplat nimic.”

Wojciech Szczęsny, portar Polonia: „Nu le ascult imnul!”

Mesajul lui Wojciech este emoționant, fără echivoc: „Refuz să stau pe teren purtând culorile țării mele și ascultând imnul național rus. Refuz să particip la un eveniment sportiv care legitimează acțiunile guvernului rus. Știu că impactul meu poate fi doar simbolic, dar cer FIFA și UEFA să ia măsuri și să tragă la răspundere Federația Rusă pentru acțiunile sale.”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

FRF îi aduce în România pe sud-americanii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donetsk » Se implică și Răzvan Burleanu!

Primul fotbalist dispărut pe front în Ucraina! Avea doar 21 de ani și era comandant de tanc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
tristan
tristan  •  27 Februarie 2022, 13:50

sarbii au fost suspendati cativa ani in perioada razboiului din fosta Yugoslavie..ma astept la aceeasi masura si pt Rusia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează