INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

Experimentul batav » 5000 de fani au avut acces la partida dintre Țările de Jos și Letonia

5000 de fani au avut acces la la partida dintre Țările de Jos și Letonia
5000 de fani au avut acces la la partida dintre Țările de Jos și Letonia

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2021 10:49 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 17:02

5000 de fani au asistat la partida dintre Țările de Jos - Letonia (2-0), disputată la Amsterdam, federația testând scenariul cu public pentru Euro 2020. Toți au avut un test Covid-19 negativ și au ocupat anumite sectoare, respectând reguli în tribună

Țările de Jos au livrat primele puncte în grupă în drumul către CM 2022 și au sărbătorit victoria cu Letonia (2-0) împreună cu fanii. Au fost sâmbătă 5.000 pe „Johan Cruyff Arena”, chiar într-o zi record a infectărilor cu noul coronavirus, 7.562 de cazuri în 24 de ore. Excepția de la regula porților închise a fost făcută de Federație, care a realizat un experiment în perspectiva Euro, la care Amsterdam va putea găzdui meciuri doar dacă autoritățile vor da "undă verde" publicului.

Au purtat suporterii măști la Țările de Jos - Letonia?

Suporterii Oranje au trebuit să respecte însă mai multe condiții și reguli sanitare. Toți cei ce au asistat la joc au avut un rezultat negativ la testul rapid Covid-19 efectuat dimineață și ei vor fi monitorizați în zilele următoare. O parte dintre aceștia au avut obligația purtării măștii, în timp ce alții au intrat pe stadion fără. 

Nu s-a permis accesul decât în anumite sectoare și distribuția fanilor nu a fost deloc uniformă, în condițiile în care sub 10% din totalul scaunelor s-au ocupat. Concluziile studiului efectuat la această partidă vor fi anunțate în curând de federația KNVB.

Mesajul afișat de jucători la Țările de Jos - Letonia

După ce Wijnaldum a fost criticat la conferința de presă că nu ia poziție și contra nerespectării drepturilor omului în Qatar, la construirea infrastructurii pentru CM 2022, jucătorii lui Frank de Boer au urmat exemplul Norvegiei și Germaniei. Batavii au intrat pe teren înaintea meciului cu tricouri negre având mesajul „Fotbalul susține schimbarea”, anunțând că Țările de Jos vor titlul mondial, dar militează pentru „egalitate, toleranță și incluziune socială”. 6.751 de muncitori imigranți ar fi decedat pe șantierele din Qatar, conform datelor publicate în „The Guardian”.

Experimentul batav » 5000 de fani au avut acces la partida dintre Țările de Jos și Letonia

VIDEO Goian a povestit golul înscris contra Olandei: „Norocul meu a fost că nu exista VAR-ul atunci”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Detaliile din contractul lui Reghecampf cu noua echipă: salariu FABULOS!

Scene uluitoare la Belgrad! Ronaldo a aruncat banderola și a ieșit de pe teren înainte de fluierul final!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează