INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Theo Hernandez a fost dorit insistent de Xavi la Barcelona » De ce a picat transferul

Theo Hernandez a fost dorit de Xavi la Barcelona
Theo Hernandez a fost dorit de Xavi la Barcelona

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 februarie 2022 12:46 / Actualizat vineri, 11 februarie 2022 15:56

Theo Hernandez (24 ani), fundașul celor de la AC Milan, a fost una dintre marile dorințe ale lui Xavi (42 ani) în planul său de a reconstrui Barcelona.

Xavi l-a inclus pe Theo Hernandez pe lista de transferuri, potrivit AS. Antrenorul Barcelonei l-a considerat pe internaționalul francez, care evoluează la AC Milan, jucătorul ideal pentru a concura pe postul de fundaș stânga cu Jordi Alba.

Xavi, fermecat de ce a arătat noua achiziție contra lui Atletico: „O fiară, un transfer senzațional!”
Barcelona - Atletico 4-2
Xavi, fermecat de ce a arătat noua achiziție contra lui Atletico: „O fiară, un transfer senzațional!”

Staff-ul echipei catalane a văzut în Theo toate calitățile de care are nevoie un fundaș lateral, mai ales în viziunea de joc a lui Xavi: un fotbalist puternic, foarte rapid, cu o capacitate de efort ieșită din comun.

De ce a picat tranferul lui Theo Hernandez la Barcelona

În ciuda insistențelor lui Xavi, s-a constatat că transferul era mult prea complicat de realizat. În primul rând, milanezii nu au fost dispuși să-l lase să plece pentru un preț mai mic de 50 de milioane de euro. Astfel, au profitat de faptul că Theo are contract până în 2024 cu AC Milan. 

În al doilea rând, fotbalistul a avut pretenții financiare foarte mari. Potrivit presei spaniole, internaționalul francez a cerut un salariu de 10 milioane de euro. De cealaltă parte, Barcelona nu-și permite, cel puțin pe termen scurt, să îndeplinească cerințele financiare ale fundașului.

Theo Hernadez, un alt transfer ratat de Barcelona, după Alvaro Morata

Confruntat cu atâtea obstacole, clubul catalan a luat decizia de a renunța la aducerea fundașului francez, devenind astfel o altă țintă ratată, după ce nici transferul lui Morata nu s-a materializat. Atacantul spaniol a fost, de asemenea, dorit de Xavi. Antrenorul considera că internaționalul iberic ar fi întărit serios compartimentul ofensiv al echipei.

Asemănările dintre Morata și Theo sunt foarte interesante, mai ales dacă privim în trecutul fotbaliștilor. Ambii au jucat pentru Atlético și Real Madrid, iar acum au fost foarte aproape de a îmbrăca tricoul Barcelonei. Totuși, Morata a fost cel care și-a dorit mai mult să ajungă pe Camp Nou, în timp ce Theo a fost rezervat în privința unui eventual transfer.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Decizie bizară în Premier League » Arbitrul i-a arătat două „galbene” în 5 secunde: „A vrut să apară pe prima pagină!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mcclau
mcclau  •  11 Februarie 2022, 16:51

A picat pentru ca a intrat Dinamo pe fir ...

toss
toss  •  11 Februarie 2022, 16:37

Barca i-a vrut pe toti...si de fapt se plange de lipsa de bani cu fiecare ocazie...Jenibil!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează