INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SITUAȚIE

Tulburător! Gerd Muller e într-o situație dramatică: „Stă numai în pat, deschide ochii un pic și-i închide imediat”

Gerd Muller / foto: Guliver/Getty Images
Gerd Muller / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 18:56 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 19:59

Gerd Müller, 75 de ani, nu mai are mult de trăit. Legendarul golgeter suferă din 2015 de Alzheimer, boală agravată și de demență, fiind de mai multe luni la terapie intensivă. 

Un imens fotbalist german își trăiește, pe un pat de spital, ultimele luni sau zile. Gerd Müller, care împlinește marți 75 de ani, e internat la terapie intensivă de mai mult timp, după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat constant înaintea declanșării pandemiei. 

Atacantul, campion european și mondial cu Mannschaftul în 1972 și 1974, suferă din 2008 de Alzheimer și luptă cu o demență senilă. "Stă numai în pat, deschide ochii un pic și-i închide imediat. Nu mai mănâncă", dezvăluie pentru tabloidul Bild soția Uschi, ce nu-l mai poate vizita din cauza COVID-19.

"Un tratament paliativ" 

Viața lui Müller a devenit un chin din 2015, de când a ajuns la un centru medical special, unde doctorii încearcă să-i limiteze efectele bolilor, dar recunosc că-i oferă doar "un tratament paliativ", iar Gerd se stinge puțin câte puțin în fiecare zi. 

Supranumit "bombardierul", datorită celor 68 de goluri în 62 de meciuri pentru RFG, fostul atacant a fost elogiat de Karl-Heinz Rummenigge. "Unul dintre marii fotbaliști ai lumii. Fără el, Bayern și naționala nu ar fi ajuns la nivelul actual. Mereu umil și rezervat, a rămas inegalabil", spune directorul executiv al clubului bavarez. 

3 goluri în două finale 

Müller a reușit o "dublă" în finala CE 1972 (3-0 cu URSS), fiind cel mai bun marcator al turneului, și a dat golul victorios în finala CM 1974 cu Olanda (2-1). Deține recordul de goluri într-un sezon al Bundesligii, 40 în 1971-72, și are 398 de reușite în 453 de prezențe la Bayern în campionat

Sir Bobby Charlton are demență 

Daily Telegraph a anunțat că Sir Bobby Charlton, 83 de ani, legenda lui Manchester United și a fotbalului britanic, a fost diagnosticat cu demență. 

O boală gravă care afectează funcțiile mentale precum gândirea, comportamentul, limbajul sau memoria și e specifică vârstnicilor. De cele mai multe ori este progresivă și ireversibilă. Vineri, fostul coleg al lui Bobby Charlton, Nobby Stiles, a decedat, suferind de aceeași boală, iar în iulie, Jack, fratele lui Bobby, a murit în aceleași condiții. 

VIDEO Momente de neuitat din cariera lui Gerd Muller

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Focar de coronavirus la Ajax » 11 cazuri de COVID-19 înaintea meciului din Champions League

Veste cumplită din Regat » Sir Bobby Charlton, diagnosticat cu demență

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
badeadorian
badeadorian  •  02 Noiembrie 2020, 20:59
Postat de 1razvanr pe 02 Noiembrie 2020, 19:56

Zeul Ibrahimovic

Fii atent razvanel ...peste 40 de ani ... un articol pe internetul de atunci o sa anunte cu regret ca Ibra sufera de o boala incurabila ....si in momentul in care tu postezi ca Ibra ti-a fermecat tineretea si era un kung-fu in careul advers ...cineva o sa posteze Bulanovici The King , atacantul de la Wuhan cel mai tare acrobat , inscrie cu capul din drop !!! ... intelegi paralela sau suntem paraleli ?? :))

bazinga
bazinga  •  02 Noiembrie 2020, 20:42
Postat de 1razvanr pe 02 Noiembrie 2020, 19:56

Zeul Ibrahimovic

Plus ca ""zeul "' este inca activ si e un simplu muritor, ca noi toti ! Nu iti venera ,preaslavi idolii !Si ei sunt doar oemeni, ca noi toti !

bazinga
bazinga  •  02 Noiembrie 2020, 20:36
Postat de 1razvanr pe 02 Noiembrie 2020, 19:56

Zeul Ibrahimovic

Sorry, nici pe departe, e parerea mea, bine-nteles !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează