INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA U21

EXCLUSIV Cum ar putea scăpa Ucraina basma curată, deși a încălcat regulamentul la Euro U21

Ruslan Rotan, selecționerul Ucrainei U21
Ruslan Rotan, selecționerul Ucrainei U21

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2023 18:45 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 19:07

Ucraina U21 ar putea scăpa până la urmă fără sancțiuni, deși a încălcat regulamentul în victoria cu Croația U21, scor 2-0, de la Campionatul European de tineret. Motivul? Croații s-ar fi trezit prea târziu.

CONTEXT:

  • Antrenorul Ruslan Rotan a folosit în partida disputată miercuri, în Giulești, 2-0 cu Croația U21, doi jucători care au fost pe teren și luni în meciul echipelor de seniori Ucraina - Malta, 1-0, din preliminariile Euro 2024. E vorba despre portarul Anatoliy Trubin, integralist, și mijlocașul Georgiy Sudakov, introdus în minutul 83;
  • Astfel, cei doi jucători au bifat două meciuri în mai puțin de 48 de ore, contrar prevederilor FIFA, conform cărora un jucător poate participa la meciuri de nivel U21 și „A”, cu condiția să fie respectată perioada de odihnă relevantă de două zile calendaristice întregi între două partide.
Becali spune că FCSB va juca în Ghencea » Ce meciuri ar disputa roș-albaștrii pe Stadionul Steaua
FCSB
Becali spune că FCSB va juca în Ghencea » Ce meciuri ar disputa roș-albaștrii pe Stadionul Steaua

Cum ar putea scăpa Ucraina basma curată, deși a încălcat regulamentul la Euro U21

Surse GSP implicate în comitetul de organizare Euro U21 susțin că FIFA și UEFA nici măcar nu pot analiza cazul, întrucât Croația nu a depus contestație în termen de 12 ore.

FIFA și UEFA tac

FRF a refuzat să comenteze faptul că adversarii n-au respectat regulamentul FIFA: „Referitor la situația Ucrainei, FRF nu este în măsură a face comentarii cu privire la strategia altor echipe și/sau modalitatea acestora de a respecta regulamentele în vigoare”.

Gazeta Sporturilor a făcut solicitări și la UEFA, și la FIFA pentru a comunica dacă naționala Ucrainei U21 riscă vreo sancțiune. Până la ora redactării articolului, forurile internaționale nu au oferit niciun răspuns.

Ruslan Rotan: „Am întrebat UEFA și cluburile”

Iată de a declarat Ruslan Rotan, selecționerul Ucrainei U21, despre această situație:

„Mai întâi am întrebat UEFA, ni s-a zis că trebuie să vorbim cu cluburile. Am vorbit cu cluburile, cu doctorii noștri, sigur că am vorbit și cu băieții noștri. Am analizat situația și am făcut așa cum am considerat necesar. 

Mai departe, dacă băieții sunt pregătiți moral, psihologic, asta e ceea ce contează. Toți au vrut asta foarte mult, să joace. Și Mudryk, și Vanat au vrut, doar că lor nu le-a permis starea de sănătate. 

Noi am avut această corespondență (aceste documente) cu cluburile și UEFA.

Trubin și Sudakov, jucătorii în cauză, sunt legitimați la Șahtior.

Citește și:

Naționala de tineret a Ucrainei, adversara „tricolorilor”, a folosit cu Croația doi jucători fără drept de joc. Reacția FRF
România U21 - Ucraina U21
Naționala de tineret a Ucrainei, adversara „tricolorilor”, a folosit cu Croația doi jucători fără drept de joc. Reacția FRF
Dragomir a făcut praf doi jucători de la naționala U21: „Sunt țepele anului în Superliga!”
ROMÂNIA U21 - SPANIA U21 0-3
Dragomir a făcut praf doi jucători de la naționala U21: „Sunt țepele anului în Superliga!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  25 Iunie 2023, 09:04

Cum ar putea scapa?!Simplu:o directiva de la NATO!

alexxp1955
alexxp1955  •  24 Iunie 2023, 19:43

Ucraina va scapa fiindca este UCRAINA.

VardyParty
VardyParty  •  24 Iunie 2023, 19:19

Ce mai contează? E Ucraina. Ne dam toți la o parte, si se rescrie regulamentul, cu scuze, in noaptea asta. Hai, mana la portofel, e cazul (si) de-o donație.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează