INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

UPDATE UEFA, reuniune de urgență » Gata să blocheze candidatura Rusiei la Euro: „E ridicol! Ce se ascunde în spate?”

Aleksandr Dyukov, la costum, artizanul candidaturii Rusiei la Euro 2028 sau 2032 // Foto: Imago
Aleksandr Dyukov, la costum, artizanul candidaturii Rusiei la Euro 2028 sau 2032 // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 24 martie 2022 14:04 / Actualizat joi, 24 martie 2022 14:15

La o lună de la începutul războiului, liderii forului UEFA vor să respingă dosarul Rusiei pentru Euro 2028 sau 2032.

UPDATE ora 14:00 - Momentan, Rusia își poate depune candidatura, dar UEFA plănuiește măsuri suplimentare pentru a împiedica acest lucru

Există un articol (11) în regulamentul UEFA, care stipulează că o federație suspendată nu poate candida pentru a găzdui un turneu, dar acesta nu se aplică deocamdată. 

Forul de la Nyon a precizat astăzi pentru GSP.ro: „Comitetul Executiv UEFA și Consiliul FIFA au decis pe 28 februarie să suspende toate reprezentantele Rusiei, și echipele naționale, și cele de club, împiedicându-le să participe la competițiile UEFA și FIFA până la o notificare ulterioară. Totuși, la acea vreme, federația rusă nu a fost suspendată”. 

A completat: „Comitetul Executiv rămâne în alertă pentru a convoca ședințe extraordinare, pe lângă reuniunile deja stabilite, pe 7 aprilie și 10 mai, cu scopul de a reanaliza situația legală și factuală după cum evoluează și a adopta noi decizii, dacă sunt necesare. Inclusiv privind declarația de interes exprimată de federația rusă pentru a organiza Euro”. 

Momentan, pentru că nu e suspendată, Russian Football Union nu poate fi împiedicată să depună candidatura. Este nevoie de măsuri suplimentare. Surse din Elveția susțin că UEFA va lua aceste măsuri.

Se pune la cale transferul anului între Chelsea și Real Madrid: „În fotbal, sunt doar 3 echipe de top”
LA LIGA
Se pune la cale transferul anului între Chelsea și Real Madrid: „În fotbal, sunt doar 3 echipe de top”

Turcia și Rusia au stricat sărbătoarea în UK

La Londra, deja se pregăteau de sărbătoare. Britanicii credeau că, până miercuri, când era termenul limită pentru înregistrarea candidaturilor, oferta lor va fi unica pentru Euro 2028. 

Vestea se răspândise cu mult timp înainte. Turneul final continental, primul probabil cu 32 de echipe participante, urma să fie găzduit de Anglia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord, adică Regatul Unit, și de Irlanda. 

Dar, în ultima clipă, au mai apărut două dosare: Turcia și, spre stupefacția tuturor, Rusia, și una, și alta având două variante: dacă nu 2028, atunci 2032. În cazul ambelor întreceri (Italia și-a depus și ea candidatura pentru CE 2032), gazda va fi decisă în septembrie 2023. 

„Să profităm de șansa de a avea Euro în Rusia”

La o lună de la invazia din Ucraina, fotbalul rus fiind exclus din toate competițiile internaționale, Moscova vrea Euro! 

Aleksandr Diukov, președintele federației, încă membru al Comitetului Executiv UEFA și director general al unei companii legate de concernul Gazprom (contractul de sponsorizare al contractului energetic cu forul de la Nyon a fost reziliat), a declarat pentru televiziunea de sport locală Match TV: 

„Trebuie să profităm de șansa de a avea Euro aici, pe stadioanele Mondialului, cu infrastructura dezvoltată atunci”. 

Rusia a organizat CM 2018, Sankt Petersburg fiind și unul dintre orașele CE 2020. 

De ce Zelenski i-ar fi cerut lui Biden să NU-l sancționeze pe rusul Abramovich
RĂZBOI ÎN UCRAINA
De ce Zelenski i-ar fi cerut lui Biden să NU-l sancționeze pe rusul Abramovich

Englezii se revoltă: „Ce plan au în minte?”

Nimeni nu uită însă că, pe „Lujniki”, arena ultimei finale de Mondial, a fost scena unui concert pro-Putin și pro-război, la care au asistat 200.000 de oameni și în timpul căruia a vorbit și dictatorul de la Kremlin. 

Potrivit Daily Telegraph, liderii UEFA se vor reuni într-o ședință de urgență pentru a respinge candidatura Rusiei. Presiunea de a acționa este imensă, mai ales din Marea Britanie. 

Parlamentarul laburist Clive Efford a protestat: „Ideea ca Rusia să primească în acest moment dreptul de a organiza o competiție sportivă este pur și simplu ridicolă. Trebuie să te întrebi ce plan au în minte cu această candidatură.” 

Uluit este și David Bernstein, fost președinte al federației engleze: „Este surprinzător că au îndrăzneala să aplice pentru orice eveniment, nu mai vorbesc de un turneu de o asemenea importanță. E atât de ciudat încât te gândești că e ceva ascuns în spate. Încercarea lor va eșua inevitabil.” 

Drama căpitanului Ucrainei: „Mi-am trimis familia la Kiev cu o singură zi înainte de invazie”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Drama căpitanului Ucrainei: „Mi-am trimis familia la Kiev cu o singură zi înainte de invazie”

„Momentan, există un trend negativ”

Totuși, același Diukov a trimis un comunicat cotidianului britanic, în care a transmis că „situația este foarte dinamică. Momentan, există un trend negativ, dar s-ar putea schimba pe termen lung. Avem tot ce e nevoie pentru un astfel de eveniment. De ce n-am profita de această posibilitate? Trebuie să folosim orice oportunitate.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

„Cel mai talentat jucător din lume” povestește cum a fost refuzat de Real Madrid: „Dacă l-aș vedea acum pe cel care m-a respins, i-aș zice că mă simt bine la Barcelona”

Real Madrid vrea să transfere de la Chelsea înaintea duelului din Champions League » Ce superstar ar putea ajunge pe Santiago Bernabeu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
elementlord
elementlord  •  24 Martie 2022, 15:43
Postat de rocky5 pe 24 Martie 2022, 14:00

E chiar prostească întrebarea ta! Atâta timp cât rușii bombardează scoli si maternități, se autoexclud!

Ba din contra, este o intrebare legitima: cele doua institutii militeaza pentru o autonomie a fotbalului fata de politic si impotriva implicarii politicului (spre ex: numirea de sefi de federatie la propunerea partidelor politice). In alte cuvinte: fotbalul evolueaza independent de factorul politic. Desigur ca cele doua se por implica pe parte sociala, prin programe si investitii, dar, de aici si pana la a exclude o nationala/federatie de fotbal pe motiv ca tara initiaza un razboi/agresiune contra unei alte tari contravine ideii de excludere a politicului. Pana la urma, Rusia are infrastructura si experienta necesare, dar este exclusa pe motiv politic.

brujo
brujo  •  24 Martie 2022, 14:26
Postat de Toma Gheorghe pe 24 Martie 2022, 12:38

UEFA o unealtă politică în contextul războiului, luată la mișto de Rusia :))))

Pai cand o lume intreaga te ia la misto, cand singur te faci de tot ***, trebe sa incerci ceva sa dregi busuiocul cumva. :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

347655969058390
Ion Popescu  •  24 Martie 2022, 14:21
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 24 Martie 2022, 11:42

Adevar graiesti! Regatul in care nu apune soarele nici-odata. Asa umblau niste vorbe pe vremuri. Nici cu Spania sau cu Franta nu imi este rusine. Daaaaaaaar! Si Anglia si Spania si Franta intre timp au inteles ca trebuie sa recunoasca independenta acelor state. Ba chiar pe multe le si ajuta intr-un fel sau altul. Te intreb insa pe tine: Oare Rusia cum o fi ajuns asa de babana? Astia vor sa asupreasca din nou tarisoarele pe care le-au avut in subordine. Cine nu vrea de vorba buna trimite armata peste ele. Tare nu?

Intradevar Domnule Nistor. Anglia Spania, franta, Rusia, SUA = Imperii in dauna altor popoare.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează