INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Pas spre concilierea cu Rusia?! UEFA readmite în competiții echipele de juniori: „Este nedrept ca băieții să plătească acțiunile adulților”

Aleksander Ceferin reprimește echipele rusești în competițiile europene. Deocamdată doar cele de juniori // Foto: Imago
Aleksander Ceferin reprimește echipele rusești în competițiile europene. Deocamdată doar cele de juniori // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 26 septembrie 2023 18:16 / Actualizat marti, 26 septembrie 2023 18:33

Aleksander Ceferin (55 de ani) a anunțat că ridică suspendarea pentru formațiile care au în componență jucători minori: „Fotbalul trebuie să poarte un mesaj de pace și speranță. E dureros ca o generație tânără să fie privată de meciuri internaționale”.

UEFA face prima mutare în relația cu Rusia și anunță ridicarea suspendării pentru reprezentativele de juniori ale țării care a invadat Ucraina. „O reconciliere în termeni fotbalistici e pusă în aplicare de Aleksander Ceferin", anunță Gazzetta dello Sport. 

Scandal la vârf! UEFA e acuzată că a falsificat probele privind incidentele de la finala Ligii Campionilor: „Au vrut să-l scoată pe omul lui Ceferin”
LIGA CAMPIONILOR
Scandal la vârf! UEFA e acuzată că a falsificat probele privind incidentele de la finala Ligii Campionilor: „Au vrut să-l scoată pe omul lui Ceferin”

Care citează o declarație a președintelui forului continental: „Copiii nu trebuie să fie pedepsiți pentru faptele a căror responsabilitate aparține exclusiv adulților. 

Sunt ferm convins că fotbalul nu trebuie să renunțe să poarte mesaje pace și de speranță. E dureros ca, din cauza acestui conflict armat și de durată, o generație tânără să fie privată de dreptul de a concura în arena internațională”. Măsura UEFA nu se aplică decât la selecționatele compuse din jucători minori.

Fără drapel, imn și tricou cu însemnele naționalei!

Decizia surprinzătoare a forului de la Nyon va intra imediat în vigoare, chiar dacă stagiunea a început. „Comitetul Executiv a cerut administrației UEFA să propună o soluție care să permită reprimirea echipelor rusești U17 (atât masculine, cât și feminine), chiar dacă tragerea la sorți a fost efectuată. 

Toate partidele acestor echipe se vor disputa fără ca steagul Rusiei să fie arborat pe stadioane, fără intonarea imnului național, fără a purta tricouri ale naționalei și să nu fie programate pe teritoriul Rusiei", a explicat cotidianul roz.

Revin după un an și șapte luni de interdicție

UEFA a decis pe 28 februarie 2022 ca toate formațiile și toți sportivii din Rusia să nu mai poată participa la competițiile internaționale din cauza războiului pornit asupra Ucrainei. Au fost admiși doar la sporturi individuale, cu condiția de a nu juca sub drapelul rus.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

AC Milan i-a propus lui Ibrahimovic un rol în conducerea clubului

Antrenorul campioanei Italiei, deja în pericol! Cine ar urma să-i la locul pe banca tehnică a lui Napoli?

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
armand
armand  •  27 Septembrie 2023, 18:47

Parsiva invitatie! Adica tanara generatie ridiculizata si pusa in situatia apatridului. Tocmai la rusi. Greu de crezut ca rusii vor accepta o asemenea insulta de la niste golani de Nyon care in conditii juridice normale ar fi luat cel putin un picior in dos in drumul spre Witzwil.

stefanitaii
stefanitaii  •  26 Septembrie 2023, 21:46

sa se duca in Asia, asa cum au facut si in alte discipline, sau, mai potrivit, in Arctica, si sa isi implineasca talentele

maistorkokir
maistorkokir  •  26 Septembrie 2023, 21:40

Nu inteleg de ce UEFA e mai preocupata de copiii Rusiei decat insusi monstrul de la Kremlin.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează