INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA ridică interdicția » Două cluburi cu același proprietar vor putea juca în aceeași competiție

Milan și Toulouse vor putea juca în aceeași competiție. Foto: Imago Images
Milan și Toulouse vor putea juca în aceeași competiție. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 15:05 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 15:05

Forul european UEFA a schimbat regulamentul și începând cu sezonul viitor va permite lui Milan și Toulouse, lui Aston Villa și Vitoria Guimaraes, lui Brighton și Royal Union Saint Gilloise, perechi cu același patron, să se întâlnească pe parcursul cupelor continentale.

Forul european a acceptat ca, din sezonul viitor, să nu mai existe interdicția impusă cluburilor cu același patron de a se înscrie în cupele continentale, creând astfel un conflict de interese. 

De această decizie vor profita trei pereche de echipe, Milan și Toulouse, Aston Villa și Vitoria Guimaraes plus Brighton și Royal Union Saint Gilloise, a anunțat Marca.

Ce pregătesc fanii Rapidului la primul meci + Noi atacuri: „Să plece Daniel Niculae!” & „Bergodi ne-a retrogradat”
RAPID
Ce pregătesc fanii Rapidului la primul meci + Noi atacuri: „Să plece Daniel Niculae!” & „Bergodi ne-a retrogradat”

Procedură contra cluburilor cu același patron

Anterior, Prima Cameră de Control Financiar (CFCB) a UEFA deschisese proceduri contra acestor cluburi din cauza posbilului conflict cu articolul 5 al regulamentului UEFA referitor la cupele continentale. 

Potrivit acestuia, două sau mai multe cluburi cu același acționar majoritar nu aveau voie să se înscrie în competiții în care traseele se puteau încrucișa și să joace eventual una împotriva celeilalte, în această situație găsindu-se echipele menționate mai sus.

S-au modificat structurile administrative

CFCB a constatat că schimbările semnificative implementate au determinat cluburile să respecte regula proprietății multi-cluburi, considerând că de acum înainte „niciun club, direct sau indirect, nu deține sau tranzacționează titluri sau acțiuni ale oricărui alt club care participă la o competiție UEFA. 

Niciun club nu este membru al vreunui alt club ce participă la o competiție UEFA, nimeni nu participă simultan, direct sau indirect, la nicio funcție de conducere și administrare a mai multor cluburi și nimeni nu are controlul sau influența decisivă asupra mai multor cluburi care iau parte la o competiție UEFA”.

Toate cluburile au acceptat condițiile UEFA

În plus, ca dovadă suplimentară a independenței lor, toate cluburile interesate au fost de acord cu următoarele condiții: „Cluburile nu vor transfera jucători între ele, fie permanent, sau împrumutați, direct sau indirect, până în septembrie 2024; cluburile nu vor stabili niciun fel de cooperare, acorduri tehnice sau comerciale comune; și cluburile nu vor folosi nicio bază de date comună pentru a descoperi jucători”.

VIDEO. Toulouse a cucerit primul trofeu din istorie

Citește și:

Mbappe nu se ascunde » Interviu amplu în L'Equipe: a recunoscut rivalitatea cu Haaland

Milioane de oameni au apreciat momentul viral de la prezentarea noului jucător al Realului

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
chepandy777
chepandy777  •  08 Iulie 2023, 17:08

Banii conteaza, asai ceferin?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează