INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din lume, aproape de colaps! Patronul cere sprijinul suporterilor: „Avem nevoie de 2 milioane de lire”

Sheffield Wednesday
Foto: Imago
Sheffield Wednesday Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2023 14:13 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 15:41

Format în anul 1867, Sheffield Wednesday este unul dintre cele mai vechi cluburi din istoria fotbalului. Aflat în acest moment pe ultima poziție în Championship, liga a doua engleză, clubul este aproape de un colaps financiar. 

Patronul clubului, Dejphon Chansiri, le-a comunicat suporterilor că este nevoie de 2 milioane de lire sterline pentru salvarea clubului. Thailandezul îi îndeamnă pe fani să sprijine financiar clubul, susținând că este șansa lor să facă diferența.

Huiduit pe scenă la Balonul de Aur » Drogba a intervenit imediat: „Vă rog, haideți să-l respectăm!”
BALONUL DE AUR
Huiduit pe scenă la Balonul de Aur » Drogba a intervenit imediat: „Vă rog, haideți să-l respectăm!”

Clubul este acuzat pentru neplata taxelor către guvernul britanic, iar patronul susține că nu poate plăti datoriile din cauza faptului că nu ar fi primit mai multe sume de bani, restante din afacerile personale. Jucătorii, care au obținut prima victorie a acestui sezon în ultima etapă, 2-0 cu Rotherham, nu vor primi salarii în următoarea perioadă.

Dejphon Chansiri: „În loc să protesteze împotriva mea, fanii mai bine ar dona bani pentru club”

Dejphon Chansiri a fost ținta suporterilor în ultima perioadă, care-i cer acestuia să vândă clubul cât mai repede. Patronul echipei sugerează că fanii ar face mai bine să doneze pentru club, în loc să protesteze: „Dacă nu plătim taxele până la 5 noiembrie, vom fi penalizați. Dacă 20.000 de suporteri vor dona câte 100 de lire, am strânge 2 milioane, suficient cât să plătim datoria către guvern și salariile de la club. 

Dacă nu rezolvăm situația până atuncim nu vom putea face transferuri în următoarele trei ferestre. Încercăm să generăm banii pentru club cât de bine putem. Avem nevoie de bani, dar fanii negativi nu ne ajută. Nu-i învinovățesc, dar potențialii sponsori care nu ne știu și văd tot circul din media cum ar putea să vină să investească?

Avem nevoie de fani și-n vremurile grele, nu doar în cele bune. Dacă iubiți cu adevărat clubul, salvați-l, nu mai protestați. Dacă nu o să putem face transferuri și datoriile se vor mări, o să ajungem în liga a patra sau a cincea, sau poate chiar intrăm în faliment. Am făcut tot ce am putut în acești 9 ani pentru binele clubului, dacă nu m-ar fi interesat aș fi plecat de mult”.

Sheffield Wedneday a câștigat de 4 ori prima divizie a Angliei, în 1903, 1904, 1929 și 1930 și de trei ori Cupa Angliei, în 1898, 1907 și 1935. Sheffield Wednesday a fost una dintre componentele primului sezon Premier League, în 1992, dar de la retrogradarea din 2000, clubul nu a mai reușit niciodată să revină pe prima scenă a fotbalului englez.

Vezi și alte știri:

Surpriză la FCSB: el e jucătorul din Superligă pe care-l vrea Gigi Becali!
FCSB
Surpriză la FCSB: el e jucătorul din Superligă pe care-l vrea Gigi Becali!
Messi i-a plătit-o în direct, imediat după ce a primit Balonul de Aur: „Acum schimbi subiectul? Ești un fiu de c***ă”
BALONUL DE AUR
Messi i-a plătit-o în direct, imediat după ce a primit Balonul de Aur: „Acum schimbi subiectul? Ești un fiu de c***ă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VanBasten1989
VanBasten1989  •  31 Octombrie 2023, 19:25

Bursucul nu se implica?! Doar a mancat o paine de la ei si a fost unul dintre cluburile la care s-a simtit cel mai bine.

ciulama_de_mormoloci
ciulama_de_mormoloci  •  31 Octombrie 2023, 16:48

Ce "fever dream". Au ajuns in finala pentru promovare in Championship dupa un comeback de povestit nepotilor. Nu multi se pot lauda cu un comeback dupa ce au pierdut 0-4 in tur (5-1 a fost in retur - golul de 4-0 fiind reusit la ultima faza! -dupa 120 de minute, 5-4 la penalty-uri). Sper sa isi revina, desi fara bani...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează