INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPARAȚIE

Marco van Basten, fără menajamente: „Messi n-are personalitate, nu e de nivelul lui Maradona, Pele sau Cruyff”

Marco van Basten (57 de ani), foto: Imago
Marco van Basten (57 de ani), foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2022 16:09 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 16:31

Marco van Basten (57 de ani) spune că argentinianul Lionel Messi nu este un lider adevărat: „Leo este un jucător magnific, dar nu e de nivelui lui Pelé, Maradona și Cruyff”.

Lionel Messi continuă să împartă lumea fotbalului în admiratori și critici, făcând subiectul comparațiilor cu legende ale fotbalului mondial. Ultimul fost mare internațional care l-a atacat pe căpitanul naționalei Argentinei este Marco van Basten. 

Triplul câștigător al Balonului de Aur (1988, 1989 și 1992) și al Cupei Campionilor nu îl vede între primii trei cei mai buni jucători ai lumii all-time: „Pelé, Maradona și Cruyff sunt acolo, în vârf. De mic voiam să fiu precum Cruyff, era prietenul meu și-mi lipsește ... Pelé și Maradona au fost și ei incredibili".

Nu se aștepta la asta! Adelina a publicat pe Instagram un moment incredibil cu Andrei Ciobanu, mijlocașul Farului
RELAȚIE
Nu se aștepta la asta! Adelina a publicat pe Instagram un moment incredibil cu Andrei Ciobanu, mijlocașul Farului

Messi, alături de Cristiano Ronaldo și Zidane

Van Basten explică și de ce îl subevaluează pe „Purice”: „Messi rămâne un fotbalist magnific, dar nu de nivelul lui Diego Maradona, care a avut mereu mai multă personalitate la echipă. Despre Leo nu aș spune același lucru. Nu poate fi jucătorul care să treacă singur în față și să mergi cu el la război”.

Fostul golgheter din Țările de Jos îl pune însă pe sud-american pe aceeași treaptă cu un alt trio formidabil: „Nu trebuie să-i uităm nici pe Cristiano Ronaldo, Platini sau Zidane”.

35 de trofeea cucerit Messi cu Barcelona și PSG. La națională are Copa América, Cupa Intercontinentală CONMEBOL-UEFA, titlul olimpic și mondial la U20

Citește și: 

Cristiano Ronaldo a emoționat o lume întreagă! Gestul nevăzut la TV și devenit viral pe net

După ce l-a transferat pe Darwin Nunez, Liverpool vrea și un jucător de la Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
galacticsteaua
galacticsteaua  •  14 Iunie 2022, 22:57

Cat de limitat in gandire sa fii sa nu poti face niste diferente si conexiuni intre ce se juca pe vremea lui Maradona si Pele..si ce se joaca acum..???????? practic fotbalul a inceput cand a aparut Messi..si e in continua dezvoltare ca organizare in teren si viteza..fara suparare, nu te poti uita la cevse juca pe vremea aia...te bufneste rasu'...

CaineRauMuscOi
CaineRauMuscOi  •  14 Iunie 2022, 10:59

Un pic cam tarziu declaratia asta, planeta stie de ani de zile ca "puricele" e supermegaumflat de echipa si ca individ e submediocru.

Analiza
Analiza  •  14 Iunie 2022, 10:19
Postat de birdibel pe 13 Iunie 2022, 21:24

Pseudo articol comis de un nechemat care încearcă sa-si transforme numele in renume. MVB nu-l “ataca” pe Messi cum pretinde scorpie ci îl numește magnific. Da, Messi nu avut personalitatea lui Maradona, adică nu s-a îndopat cu cocaina, nu s-a batut pe burta cu dictatori si n-a tras in ziaristi, n-a fumat trei pachete pe zi ca Cruyff, si nu s-a însurat de patru ori ca Pele…

Asa e , Messi e băiat bun! Cum ai zis nu face prostii ca ceilalți jucători de mai sus. Messi are o personalitate puternica, asta-i clar!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează