INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Van Dijk a răbufnit! Pune la îndoială vestiarul lui Liverpool: „Coechipierii mei chiar vor să câștige Premier League?”

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 11:29 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 13:48

După meciul de miercuri seară cu Everton, de pe Goodison Park, încheiat 2-0 pentru „albaștri”, căpitanul lui Liverpool, Virgil Van Dijk, pune la îndoială dorința colegilor săi de echipă de a câștiga campionatul.

După victoria lui Everton de luni seară, șansele celor de la Liverpool în lupta pentru titlu s-au subțiat considerabil.

„Chiar vor să câștigăm Premier League?” s-a întrebat olandezul, referindu-se chiar la colegii săi echipă.

Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon
Barcelona
Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon

Everton a marcat prin Jarrad Branthwaite, în prima repriză, și Dominic Calvert-Lewin, în cea de-a doua, scriind istoria unui Merseyside Derby pe care nu-l mai câștigase pe teren propriu, în campionat, din octombrie 2010.

Van Dijk: „Dacă joci așa, nu ai nicio șansă la titlu”

Cu zece zile în urmă, Liverpool pierduseră pe Anfield cu 0-1 în fața lui Crystal Palace, astfel lăsându-i pe jucătorii lui Arsenal s-o ia înainte în lupta pentru titlu.

Van Dijk a declarat pentru Sky Sports: „Dacă joci așa în general, nu-ți creezi ocazii și îi dai arbitrului prilejul de a dicta o lovitură liberă, atunci nu ai nicio șansă de a cuceri titlul.

Sunt atât de dezamăgit în multe sensuri. Cu toții trebuie să ne uităm în oglindă și să ne analizăm jocul. Să ne gândim dacă acolo, pe teren, am dat totul sau nu”.

Van Dijk a spus despre înfrângerea cu Everton că este una amară. ”E cât se poate de evident că trebuia să ne descurcăm mai bine în fața unei echipe din zona retrogradării. Dacă jucăm cum am jucat azi nu mai avem niciun motiv să credem că mai putem conta în lupta pentru titlu”, a adăugat fundașul olandez.

Van Dijk s-a plâns de ora începerii meciului de sâmbătă, cu West Ham - prea devreme în opinia sa (12:30, ora Angliei, 14:30, ora României).

I-a dat însă replica Wayne Rooney, rival al lui Liverpool atât ca fost jucător al lui Everton, cât și al al lui Manchester United: „E îngrijorător - și cred că în sezonul acesta s-a întâmplat de multe ori - că se plânge de ora începerii următoarei partide după ce tocmai a pierdut un derby.

Ar trebui să-și dorească, el și întreaga echipă a lui Liverpool, să intre chiar mâine dimineață pe teren ca să joace, pentru că atunci când ești înfrânt, vrei ca următorul meci să vină cât mai repede.

I-am auzit tot sezonul pe cei de la Liverpool plângându-se de partidele de la prânz. Treceți peste asta! E parte din meseria voastră”, a adăugat Rooney.

Klopp și-a cerut iertare fanilor pentru eșecul cu Everton

Jurgen Klopp însuși a avertizat că echipa nu poate fi sigură nici de obținerea unui loc de Champions League.

„Îmi pare rău pentru meciul cu Everton, nu a fost deloc cea mai inspirată evoluție a noastră și îmi pare rău pentru fani.

Vreau să le cer iertare, știu că țineau la acest derby. Dar așa s-au întâmplat lucrurile și nu le mai putem schimba”, a declarat antrenorul german.

Întrebat unde se află acum Liverpool din punctul de vedere al luptei pentru titlu, Klopp a răspuns:

„Înțeleg că asta e meseria voastră, dar nu înțeleg de ce trebuie să răspund dacă puteți citi clasamentul. Vreți să declar că încă suntem acolo, sută la sută?

Avem nevoie de o criză la Manchester City și la Arsenal și trebuie să câștigăm toate meciurile noastre. Dacă ei pierd și noi facem la fel, nu se schimbă nimic. Ar trebui pur și simplu să jucăm fotbal și să vedem ce se întâmplă”.

Managerul lui Liverpool a mai spus că fotbaliștii lui trebuie să depună eforturi pentru a ieși din perioadele nefaste.

„Oamenii îmi pun întrebări despre mentalitate și nu e o chestiune de atitudine. Nimeni nu face nimic ca să strice lucrurile intenționat și e treaba mea să le insuflu încredere în propriile forțe.

Aceasta e cea mai stranie parte a fotbalului. Lucrurile nu au ieșit bine pentru noi, dar trebuie să mergem mai departe”.

Liverpool se află pe locul 2 în clasamentul Premier League, la trei puncte în urma lui Arsenal și la un punct peste Manchester City, care însă are cu două meciuri mai puțin jucate.

„Cormoranii” mai au patru meciuri până la final, cu West Ham, Tottenham, Aston Villa și Wolverhampton.

CITEȘTE ȘI

Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon
Barcelona
Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon
Jurgen Klopp, cu inima frântă, după ce Liverpool a rămas cu șanse minime la câștigarea Premier League
Liverpool
Jurgen Klopp, cu inima frântă, după ce Liverpool a rămas cu șanse minime la câștigarea Premier League

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
adytza77
adytza77  •  25 Aprilie 2024, 12:47

Nu stiu cine a corectat acest articol inainte de publicare dar sincer se pare ca limba romana e prea grea.Nu sunt ironic dar prea multe greseli de ortografie.Va rog sa nu imi publicati acest comentariu ci doar sa corectati greselile din articol.Multumesc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează