INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

VIDEO Momente de spaimă pentru Roxana Mărăcineanu la un meci de fotbal » Ultrașii au insultat-o și au stropit-o cu apă!

Articol de - Publicat sambata, 14 decembrie 2019 11:07

Roxana Mărăcineanu, fosta înotătoare născută la București, campioană europeană și mondială, este ministrul francez al Sportului și duce un război cu ultrașii împotriva scandărilor homofobe.

Din 4 septembrie 2018, după ce a acceptat propunerea premierului Édouard Philippe, Roxana Mărăcineanu este ministrul francez al Sportului. În această toamnă, fosta înotătoare, campioană europeană și mondială la 200 m spate, s-a implicat cu fermitate în scandalul homofobiei din fotbalul francez, mai multe meciuri fiind oprite după insultele scandate în tribune. 

Conflict și cu președintele federației 

Le-a cerut arbitrilor să suspende jocurile în cazul unor asemenea incidente, intrând în conflict și cu ultrașii marilor cluburi din Ligue 1, dar și cu președintele federației, Noël Le Graët, care se opune planului său de a bloca partidele pentru discriminare.  

„Am înțeles că anumiți fani consideră că luarea mea de poziție împotriva cuvintelor «pédé» și «enculé» pe un stadion de fotbal este o îngrădire a libertății lor. 

Dar ei au libertatea de a se deplasa pentru a-și susține echipa. Mă interesează și libertatea compatrioților care au o altă orientare sexuală de a nu fi jigniți. Cer respect pentru toți", a declarat Mărăcineanu la acea vreme. „Pédé" și „Enculé" fiind insulte agresive la adresa homosexualilor.  

„Toată lumea detestă ministrul” 

Vineri, a asistat la Paris la un meci de liga a treia (National), Red Star - Quevilly-Rouen (1-0), dar a trebuit să părăsească stadionul Bauer riscând să fie linșată de ultrașii gazdelor. 

Potrivit Le Parisien și L'Équipe, după ce au reperat-o în tribună, suporterii radicali au început să o insulte și să urle „Toată lumea detestă ministrul" și „Aici, nimeni nu e de partea lui Macron, urcă-te în mașină și dispari!".  

Asta a făcut. Dar, înainte să se urce în mașină, a încercat să discute cu unul dintre contestatari printre gratiile unei porți. Un fan ascuns de gluga hanoracului. Alții i-au strigat: „Cară-te!”. Și totul putea degenera când ultrașii au început să o stropească prin poartă sau peste poartă. S-a urcat în mașină înainte să fie atinsă de alt jet de apă.  

Mărăcineanu a fost invitată la acest meci de președintele lui Red Star, Patrice Haddad. Alături de care a privit jocul în prima repriză.

„Am fost chemată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis la poarta stadionului. Am venit aici pentru a lua contact cu un club care apără valorile în care mă recunosc și eu. E situat la doar câțiva pași de inima Olimpiadei pe care Parisul o va organiza în 2024 și vreau să-l susțin. Mă voi întoarce”
Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sportului 

„Am avut impresia că sunt animale în spatele gardurilor. E păcat pentru ei și pentru fotbal. Singurii care pierd sunt ei" 
Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sportului 

„Ceea ce i s-a întâmplat ministrului Sportului vineri seară este inacceptabil. Îi cer scuze și îi doresc să se simtă bine pe toate stadioanele, indiferent de numele lor" 
Noël Le Graët, președintele federației franceze

Vezi și:

DINAMO // Dan Nistor primește încă o ofertă! E dorit de Victor Pițurcă la Universitatea Craiova

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (14)
190752278716813
Petre Petre  •  14 Decembrie 2019, 14:39

Aici se spun prosti monumentale! Cam acesta e nivelul.

10208967267314720
Dino Alex  •  14 Decembrie 2019, 13:50

Francezii "et" civilizati. Nu ca romanii. Parca chiar ei(pun intended) au inventat civilizatia . La civilsation cum ar spune "cappe des porque"

pierrecardin
pierrecardin  •  14 Decembrie 2019, 13:49
Postat de vansoitan pe 14 Decembrie 2019, 12:36

corect. asta a fost pusa acolo sa apere agenda neomarxistilor,niciun francez veritabiul nu s-ar fi umilit in asa hal ca ea.

Desigur. De la religia pacii, la minoritati care "salveaza" copii atarnati de cladiri, la antifa care incendiaza orase, la "noii europeni"...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează