INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JAPONIA

FOTO & VIDEO Andres Iniesta și Juan Mata sunt campioni în Japonia! Vissel Kobe a câștigat primul titlul din istorie

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 13:19 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 13:25

Campionul mondial și european Andres Iniesta, acum în vârstă de 39 de ani, și-a mai trecut în CV-ul impresionant un nou trofeu: titlul de campion cu clubul japonez Vissel Kobe, formație pentru care a jucat cinci ani, dar de la care a plecat la începutul lunii iunie. 

Triumfător în în Japonia este și Juan Mata (35 de ani), la rândul său campion mondial și european cu Spania, care a fost doar rezervă în ultimul meci din campionat.

S-a terminat sezonul din Japonia, iar asiaticii au o nouă campioană! Vissel Kobe s-a impus 2-1 cu Nagoya și-au devenit campioni. Meciul s-a jucat pe terenul celor de la Kobe, în fața a 25.365 de spectatori.

A fost un început de poveste cum nu se putea mai bine pentru Vissel Kobe, două goluri în doar două minute. Ide (12) și Muto (14) marcând și făcându-și viața mai ușoară. Oaspeții au marcat în minutul 30, prin Junker și scorul nu s-a mai modificat deloc până la final.

18,33 milioane de euroeste valoarea lotului celor de la Vissel Kobe, al doilea cel mai bine cotat din campionat, după Urawa Red Diamonds (19,35 milioane de euro)

Un rezultat perfect ce le-a asigurat celor de la Vissel Kobe, primul titlul de campioană din istorie, în Japonia. Odată cu această victorie, Vissel este acum la 68 de puncte, cu patru înaintea locului doi, Yokohama F.Marinos, cu încă un meci de finalul sezonului.

+4 FOTO

Iniesta a ajuns la 38 de trofee cucerite!

Campionul mondial și european Andres Iniesta, acum în vârstă de 39 de ani, a decis să părăsească clubul japonez Vissel Kobe la începutul lunii iulie, în mijlocul sezonului, nemulțumit de statutul de rezervă.

Cu doar patru meciuri în actualul sezon, Iniesta a devenit campion și în Japonia, ajungând așadar la 38 de trofee cucerite în cariera impresionantă.

32 au fost doar în tricoul celor de la FC Barcelona, apoi a cucerit Cupa Mondială (2010) și două Campionate Europene (2008, 2012) cu reprezentativa Spaniei. Cu Vissel a câștigat Cupa Împăratului, în 2019, și Supercupa Japoniei, în 2020.

Juan Mata e și el campion în Japonia

Fostul internaţional spaniol Juan Mata s-a alăturat echipei Vissel Kobe la începutul lunii septembrie, el venind liber de contract.

Mata, component al echipei Spaniei care a câştigat Cupa Mondială din Africa de Sud în 2010, a semnat cu formaţia japoneză, după ce a părăsit echipa turcă Galatasaray în vară. Mata a mai jucat de-a lungul carierei la Valencia, Chelsea şi Manchester United.

În actualul sezon japonez, Mata a bifat un singur meci, suficient ca să fie campion și în Japonia. În întreaga carieră spaniolul a cucerit 14 trofee, cele mai importante Cupa Mondială (2010) și Campionatul European (2012).

Citește și:

Soția româncă a șefului Ferrari oferă detalii neștiute: „6 luni am încercat. După multe refuzuri, m-a invitat la cină și mi-a dat un test”
MONDEN
Soția româncă a șefului Ferrari oferă detalii neștiute: „6 luni am încercat. După multe refuzuri, m-a invitat la cină și mi-a dat un test”
„Nu mișcam nimic. Eram polițai” » Mihai Pintilii, dezvăluiri inedite din vestiarul echipei naționale: „Când țipa și se enerva era groasă!”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Nu mișcam nimic. Eram polițai” » Mihai Pintilii, dezvăluiri inedite din vestiarul echipei naționale: „Când țipa și se enerva era groasă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează