INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Vladimir Putin i-a acordat cetățenie rusă fotbalistului pe care Barcelona a plătit peste 40 de milioane de euro!

Malcom, în centru, în El Clasico / foto: Imago Images
Malcom, în centru, în El Clasico / foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 25 februarie 2023 08:49 / Actualizat sambata, 25 februarie 2023 18:00

Malcom (25 de ani), fostul atacant al Barcelonei, în prezent la Zenit Sankt Petersburg, a primit cetățenia rusă din partea lui Vladimir Putin.

Transferat la Sankt Petersburg încă din 2019, fosta mare speranță a brazilienilor a devenit rapid unul dintre favoriții rușilor. Care, recent, i-au propus cetățenia lui și compatriotului Claudinho, aflat tot la Zenit, mișcare cu care cei doi au fost de acord. 

Conform publicației Sport.es, Vladimir Putin, președintele țării, a acceptat să le ofere acestora o autorizație specială pentru a deveni cetățeni ruși. Ei devin astfel eligibili pentru naționala „Sbornaia”, exclusă în prezent din toate competițiile FIFA și UEFA din cauza invaziei sângeroase din Ucraina.

Cotat în prezent la 24 de milioane de euro, Malcom a fost unul dintre fotbaliștii promițători ai Barcelonei în urmă cu câteva sezoane. Pe Camp Nou, unde a ajuns în 2018, de la Bordeaux, în schimbul a 41 de milioane de euro, brazilianul născut la Sao Paulo a strâns 24 de meciuri, în care a reușit să înscrie de patru ori. Are în CV titlul în Spania, pe care și l-a adjudecat alături de catalani în sezonul 2018-2019.

23 de meciuria adunat Malcom în naționalele U20 și U23 ale Braziliei, însă n-a apucat să debuteze pentru prima reprezentativă a Seleção

Malcom a avut probleme cu ultrașii lui Zenit la sosirea în Rusia

Culmea, atacantul brazilian a fost primit ostil în 2019 la Zenit St. Petersburg, ultraşii afişând la acel moment un banner agresiv şi ironic la adresa fotbalistului transferat cu 40 de milioane de euro de la Barcelona.

„Nu vrem jucători negri. Mulţumim conducerii pentru respectul faţă de tradiţiile clubului”, a fost mesajul transmis de galeria lui Zenit. 

Grupul „Landscrona”, vinovat pentru acel episod rasist, a publicat şi un mesaj-manifest, explicând convingerile ultraşilor: „Noi nu suntem rasişti, iar absenţa fotbaliştilor de culoare e doar o importantă tradiţie care marcează identitatea noastră, nimic mai mult. Ca majoritatea oraşelor importante europene, nu am fost legaţi cultural de Africa, la fel nici de America de Sud, Australia şi Oceania. Nu avem absolut nimic împotriva locuitorilor acestor sau altor continente, însă în acelaşi timp dorim numai jucători potriviţi spiritului lui Zenit”.

VIDEO Cele mai bune momente ale lui Malcom în campionatul Rusiei

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Reproșuri în vestiarul Barcelonei » Cine l-ar fi enervat pe Lewandowski

Marcelo, prezentat oficial » Brazilianul a revenit la prima iubire: „Bine ai venit acasă!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează