INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Walter Zenga, după plecarea lui Samir Handanovic de la Inter: „E ciudat ce se întâmplă”

Walter Zenga, 63 de ani, fost portar al lui Inter, a transmis un mesaj odată cu plecarea lui Samir Handanovic (38) de la nerazzurri.
Walter Zenga, 63 de ani, fost portar al lui Inter, a transmis un mesaj odată cu plecarea lui Samir Handanovic (38) de la nerazzurri.

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 18:00 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 18:32

Walter Zenga, 63 de ani, fost portar al lui Inter, a transmis un mesaj odată cu plecarea lui Samir Handanovic (38) de la nerazzurri.

Portar la prima echipă a lui Inter între 1982-1994, Zenga vorbește și despre politica echipei antrenate de Simone Inzaghi, care ar urma să renunțe în această vară și la Andre Onana, dorit insistent de Manchester United, și la Ionuț Radu, revenit după împrumutul de la Auxerre.

Negocieri incredibile CSA - FCSB: clauză-garanție de un milion de euro solicitată de Steaua pentru a semna contractul de cedare a stadionului Ghencea
INEDIT
Negocieri incredibile CSA - FCSB: clauză-garanție de un milion de euro solicitată de Steaua pentru a semna contractul de cedare a stadionului Ghencea

Walter Zenga, după plecarea lui Samir Handanovic de la Inter: „O epocă se apropie de sfârșit”

„O epocă se apropie de sfârșit, ca întotdeauna, dar profesionistul exemplar, omul adevărat, curajosul căpitan rămâne. Samir a dat atât de multe în acești ani și a primit, la fel ca mine, afecțiune și sprijin. 

Ciudat este că pentru prima dată un club schimbă toți portarii, cel puțin așa pare. Oricum, mulțumim, Samir! Cu dragoste și stimă!”, a scris Zenga pe Instagram, alături de o imagine cu Handanovic. 

Se pare că Inter îi va transfera în perioada următoare pe Yann Sommer (Bayern) și pe Anatoliy Trubin (Shakhtar), după ce va primi 55 de milioane pentru Andre Onana de la Manchester United.

Samir Handanovic pleacă după 11 ani de la Inter

Inter s-a despărțit de Samir Handanovic, după 11 ani de colaborare. Portarului sloven, ajuns rezerva lui Onana în sezonul trecut, nu i s-a mai oferit prelungiea contractului, scadent pe 30 iunie. La 38 de ani, goalkeeperul a devenit al doilea străin din istoria clubului ca prezențe (455 de meciuri), după legendarul Javier Zanetti. 

A bifat 40.894 de minute jucate și a câștigat cinci trofee: un titlu, două Cupe și două Supercupe ale Italiei. Inter a făcut ieri anunțul oficial al „divorțului” de portarul pe care s-a bazat mai bine de un deceniu.

Samir Handanovic ajunsese rezerva lui Andre Onana la Inter

Handanovic a fost scos dintre buturi în sezonul trecut de Andre Onana, care a devenit prima opțiune la Inter și nu a mai prins decât 14 meciuri în Serie A, în timp ce în Champions League a rămas mereu rezervă.

Slovenul s-a transferat în 2012 de la Udinese, pentru suma de 15 milioane de euro, în prezent cota sa de piață fiind de 500.000 de euro. Udinese l-a adus în Serie A în 2005 și l-a împrumutat succesiv la Treviso, Lazio și Rimini. În februarie 2019, Samir a ajuns căpitan la Inter, preluând banderola de la Mauro Icardi.

Samir Handanovic, căpitan la finala Cupei

Ultimul său meci în nerazzurro a fost finala Cupei Italiei, câștigată cu 2-1 contra Fiorentinei. În această ediție a competiției, a mai evoluat doar cu Juventus în turul semifinalei (1-1), lipsind în total de pe foaia de joc la șase partide în total în sezonul trecut, din cauza unei leziuni musculare. 

În 2019-2020 a jucat finala Europa League, pierdută cu 2-3 în fața celor de la FC Sevilla, iar la finala Ligii Campionilor din 2022-'23 a fost rezervă cu Manchester City.

VIDEO. Handanovic, momente excelente la Inter

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Emery a făcut un transfer-cheie la Aston Villa » Adus din La Liga pentru 32,5 milioane de euro

Pedri, transformare fizică majoră: „Brațele lui sunt uriașe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează