INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Un alt polonez este împotriva barajului din Rusia: „Conștiința nu-mi permite să joc. Putin a declarat război tuturor valorilor pe care Europa le reprezintă”

Wojciech Szczęsny
Foto: Imago
Wojciech Szczęsny Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 26 februarie 2022 13:09 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 16:17

Pentru susținerea deciziei Poloniei de a nu juca semifinala playoff-ului Campionatului Mondial contra Rusiei, din cauza intervenției militare din Ucraina, s-a pronunțat și portarul lui Juventus, Wojciech Szczęsny, subliniind legăturile strânse care îl leagă de Ucraina, țara de origine a soției sale. Marina Łuczenko.

„Soția mea s-a născut în Ucraina, sângele ucrainean curge în venele fiului meu, o parte din familia noastră se află încă în Ucraina, mulți dintre colaboratorii mei sunt ucraineni și toți sunt oameni de excepție. Vezi suferința de pe chipul lor și frica pentru țara lor și asta mă face să înțeleg că nu pot să stau pe loc și să mă prefac că nu s-a întâmplat nimic. 

În timp ce toată lumea părăsește Ucraina, antrenorul lui Sheriff Tiraspol vrea să meargă acolo: „Sunt mândru de poporul meu care-și apără țara!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
În timp ce toată lumea părăsește Ucraina, antrenorul lui Sheriff Tiraspol vrea să meargă acolo: „Sunt mândru de poporul meu care-și apără țara!”

Când Putin a decis să invadeze Ucraina a declarat război tuturor valorilor pe care Europa le reprezintă: libertate, independență, dar mai presus de toate pacea”, a dezvăluit goalkeeperul polonez.

Wojciech Szczęsny nu vrea să joace play-off-ul împotriva Rusiei

Szczęsny a făcut imediat trimitere la următorul meci oficial al naționalei, întărind declarația lui Lewandowski: „Meciul de playoff pentru Campionatul Mondială din Qatar era programat pentru 26 martie și, chiar dacă mi se rupe inima scriind asta, conștiința nu-mi va permite să joc. Să-ți reprezinți țara este cea mai mare onoare din cariera unui fotbalist, dar este totuși o alegere. Refuz să joc împotriva jucătorilor care aleg să reprezinte valorile și principiile Rusiei. 

Refuz să stau pe teren purtând culorile țării mele și ascultând imnul național rus. Refuz să particip la un eveniment sportiv care legitimează acțiunile guvernului rus. Știu că impactul meu poate fi doar simbolic, dar cer FIFA și UEFA să ia măsuri și să tragă la răspundere Federația Rusă pentru acțiunile sale.”

Și Kamil Glik s-a raliat convingerilor colegilor săi de la echipa reprezentativă și a ținut să-i ridice moralul unuia dintre polonezii captivi în Kievul bombardat de ruși. 

„Nu este o decizie ușoară. Sunt lucruri mai importante în viață decât fotbalul. Gândurile noastre sunt la națiunea ucraineană și la prietenul și coechipierul nostru, Tomasz Kedziora, care se află încă la Kiev cu familia sa”, a postat pe rețelele sociale fundașul lui Benevento.

VIDEO Wojciech Szczesny, cele mai bune momente în tricoul lui Juventus

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Autocarul unei echipe de Serie B, atacat violent » O piatră de mari dimensiuni a fost aruncată în parbriz

În timp ce toată lumea părăsește Ucraina, antrenorul lui Sheriff Tiraspol vrea să meargă acolo: „Sunt mândru de poporul meu care-și apără țara!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
boierasul
boierasul  •  26 Februarie 2022, 17:31

Poate sa ceara sa nu fie convocat))) El poate risca și o accidentare din cauza conștiinței prea încărcată)))

emil1986
emil1986  •  26 Februarie 2022, 16:27

Frumoasa declaratie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează