INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Xavi s-a ținut de cuvânt! » Pique, cel mai afectat de noile reguli draconice impuse de antrenor

Gerard Pique
Foto: Imago
Gerard Pique Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 16:05 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 17:53

Xavi Hernandez (41 de ani), noul antrenor al Barcelonei, impune schimbări radicale în regulamentul de ordine interioară al catalanilor. Nu mai acceptă ca jucătorii săi să fie concentrați la altceva în afară de fotbal. Presa spaniolă scrie că fundașul Pique e cel mai afectat de noile restricții.

Potrivit Sport.es, Xavi i-a interzis lui Pique să călătorească săptămâna viitoare la Madrid, unde avea programat un interviu pentru postul „El Hormiguero”. Tot săptămâna viitoare, Pique trebuia să fie prezent la Madrid pentru Cupa Davis, competiție de tenis administrată de firma sa. Xavi s-a opus, deși fundașul este accidentat.

Prima mare lovitură pregătită de Xavi » Dani Alves, aproape de revenirea pe Camp Nou
SPANIA
Prima mare lovitură pregătită de Xavi » Dani Alves, aproape de revenirea pe Camp Nou

Pique, principalul vizat de noile reguli ale lui Xavi

Pe lângă interzicerea mai multor activități extrafotbalistice, jucătorii trebuie să renunțe și la sporturile considerate riscante. Pasionat al surfului, al mersului pe bicicletă și al tirului, Pique va fi nevoit să renunțe la toate, dacă nu vrea să fie amendat de către club și să intre pe lista neagră a fostului său coleg. 

Fundașul trebuie să treacă pe planul doi și afacerile pe care le promova pe la diverse evenimente. Xavi trebuie să își dea acordul pentru orice interviu, inclusiv pentru social media. Pique e afectat și la acest capitol, fiind implicat în Superliga eSports. În plus, colaborează constant și cu Ibai Llanos, un influencer spaniol, atât la interviuri, cât și la organizarea unor evenimente online.

VIDEO Pique venind la un meci al Barcelonei pe bicicletă

Xavi: „Presiune, agresivitate, intensitate"

La conferința de presă de luni, Xavi a vorbit și despre cum vrea să joace Barcelona sub comanda lui. „Când vă aud, mă înfior. Noi suntem Barça, cel mai bun club din lume. Trebuie să învingem, aici nu există egal sau înfrângere", le-a mulțumit Xavi fanilor. 

A explicat și cum va câștiga: „Atac, spectacol, un joc de posesie, nu speculativ, cu mare presiune pe adversari, cu agresivitate și intensitate". A revenit la cuvintele aceluiași mare maestru olandez: „Până la urmă, e ideea lui Cruyff. Primul apărător e atacantul și primul atacant e portarul".

Xavi începe curățenia la Barcelona: primele două „victime” ale noului antrenor

Juanjo Brau, de 17 ani la prima echipă a clubului, va rămâne la FC Barcelona, dar va ocupa o altă funcție. În schimb, se pare că echipa blaugrana va renunța definitiv la Albert Roca, din două motive: Xavi și-a adus propriul preparator fizic, iar forma fizică a echipei sub bagheta lui Roca a fost nesatisfăcătoare pentru conducere, potrivit Mundo Deportivo.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Halucinant! O fotbalistă de la PSG a plătit bătăuși să-i agreseze o colegă concurentă pe post și a asistat la lovirea ei

Nasser Al-Khelaifi a ordonat o anchetă internă la PSG! Suspiciuni asupra lui Lionel Messi

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
michael
michael  •  10 Noiembrie 2021, 21:18

....rectific ”plânge”

michael
michael  •  10 Noiembrie 2021, 20:57

Mda...Cred că plâge deja!

iobica
iobica  •  10 Noiembrie 2021, 19:34

Shakira cea mai afectata

Vezi toate comentariile (3)
Comentează