INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Xavi vine să construiască la Barcelona o adevărată mașinărie! Cele 5 supertransferuri cerute pentru a antrena pe Camp Nou

Xavi vine să construiască la Barcelona o adevărată mașinărie. foto: Guliver/Getty Images +38   FOTO
Xavi vine să construiască la Barcelona o adevărată mașinărie. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iulie 2020 10:01 / Actualizat vineri, 03 iulie 2020 10:42

Legendarul Xavi (40 de ani), sub contract cu Al-Sadd până la vară, ar putea fi numele care să-i ia locul lui Quique Setién la Barcelona, o echipă aflată în deplină criză de rezultate, care-și va schimba mai mult ca sigur antrenorul la finalul acestui sezon. 

Deși s-a aflat o bună parte din campionat în fruntea clasamentului, Barcelona e acum la patru puncte în spatele lui Real Madrid, echipă devenită brusc favorită la titlu în La Liga. Iar vina pentru prăbușirea Barcelonei din ultimele săptămâni a fost pusă exclusiv în cârca lui Quique Setién. Tehnician pe care șefii catalanilor vor să-l înlocuiască fie la finalul stagiunii, fie înaintea restartului Champions League din luna august. 

Josep Maria Bartomeu și ceilalți factori decizionali din conducerea Barcelonei analizează posibilele variante de înlocuire a lui Setién, însă numele care gravitează pe buzele tuturor e cel al lui Xavi Hernandez, un jucător emblematic pentru Barcelona, care antrenează în prezent în Qatar.

Condițiile lui Xavi pentru a prelua Barcelona

Xavi, care a mai fost ofertat de Barcelona și în ianuarie, e tentat de o experiență managerială la clubul alături de care a cucerit 25 de trofee în prodigoasa-i carieră, însă pune și unele condiții. Jurnaliștii de la Diario Gol au pus pe tapet cerințele fostului mijlocaș.

Cunoscut pentru meticulozitatea sa, Xavi dorește să fie stăpân pe o strategie pe termen lung la Barcelona, în care să fie personajul principal în luarea deciziilor importante. Fost jucător emblematic pe Camp Nou, acesta s-ar fi orientat deja asupra transferurilor pe care le-ar vrea la Barcelona. Cine sunt aleșii lui? 

Lautaro Martinez (atacant) și Marcelo Brozovic (mijlocaș), ambii de la Inter Milano, Aymeric Laporte (fundaș) și Kevin de Bruyne (mijlocaș) de la Manchester City, dar și o lovitură pe care fanii catalanilor o așteaptă de mult timp: „repatrierea” lui Neymar, fotbalistul cedat în 2017 la PSG.

Ce spunea Xavi în martie: „Vreau să pornesc de la zero”

La 40 de ani, Xavi Hernández e gata să o ia de la capăt pe „Camp Nou". Ca antrenor. Xavi a refuzat la jumătatea lui ianuarie oferta clubului Barcelona, de a-l înlocui pe Ernesto Valverde, dar numai pentru că „era prea devreme. Vreau să încep eu sezonul. Să pornesc de la zero”, spunea Xavi în martie, într-un interviu pentru cotidianul spaniol La Vanguardi

  • Xavi a jucat 17 sezoane la Barcelona, cucerind 25 de trofee
  • Este considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria catalanilor, fiind decisiv în succesele din ultimii 15 ani
  • A fost căpitanul Barcelonei la ultima finala Champions League disputată de catalani, în 2015, 3-1 cu Juventus

25 de trofeea cucerit Xavi Hernández în 17 ani la Barcelona

767 de meciuria jucat Xavi în tricoul blaugrana, marcând 85 de goluri

FOTO. Arc peste timp: imagini de colecție din istoria Barcelonei: 

Gică Popescu pe vremea când juca la Barcelona
+34 FOTO

Citește și alte știri despre Barcelona: 

Christophe Dugarry, prima reacție după afirmațiile incalificabile făcute la adresa lui Messi

Lionel Messi a decis să PLECE de la Barcelona! Clubul catalan, la un pas de DEZASTRU!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  03 Iulie 2020, 15:09

Cu 've bani o sa faca transferurile astea? Sunt faliti

aleksandar29
aleksandar29  •  03 Iulie 2020, 14:42
Postat de Florin Stanescu pe 03 Iulie 2020, 11:59

E tare greu fără Xavi și Iniesta cel mai bun cuplu de mijlocași pe care i-a avut Barcelona. Nu cred în lista care s-a publicat. În afara de Neymar, nimic nu este de valoarea lui Barca. Există însă destui de valoare și dacă Xavi este lăsat să-și facă singur alegerile sa-ar putea sa apară surprize plăcute. Nu țin cu Barca dar am un mare respect pentru Xavi (și pt Iniesta) și sper din toată inima sa aibă succes!

Hai sa nu exageram, ca Laporte si De Bruyne, in momentul de fata sunt peste 3 sfert din echipa Barcelonei.

10209355191619210
Dani Dany  •  03 Iulie 2020, 13:43
Postat de Dani Dany pe 03 Iulie 2020, 13:40

Bartomeu, un personaj amuzant care va ramane in istorie pt. Distrugerea unui mare brand din fotbal...pai pe setien cine l-a adus? Cei 200 de mil. De pe neymar s-au volatilizat in 3 transferuri paguboase: griezman, dembele, coutinho...transferuri a unor jucatori no name gen atacantul danez care nu se ridica la nivelul unei echipe ca barcelona. Probabil isi ia comisioane de la impresari...

Plus cedarea lui arthur la juventus, jucator de 24 de ani si valoros. Dar ramane rakitic, 32 de ani. In plus vine pjanic 30 de ani in schimbul lui arthur. Intotdeauna au fost peste madrid la capitolul transferuri. Transferau putini si buni in comparatie cu madrid. Acum au ajuns la fel de pagubosi...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează