INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA „Îmi lipsește un singur lucru din România” » Brazilianul campion în Superligă, urare din suflet: „Să vă văd cât mai departe!”

Yuri Matias
Yuri Matias

Articol de , - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 13:26 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 21:10

Yuri Matias (28 de ani), fost fundaș la Gaz Metan și CFR Cluj, acum legitimat în Azerbaidjan, la Neftchi Baku, spune ce-i lipsește din perioada petrecută în România și le urează mult succes „tricolorilor” la EURO 2024.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superligă.

Între 2020 și 2023, stoperul brazilian Yuri Matias a jucat în România, un an și jumătate la Gaz Metan, apoi la fel de mult la CFR Cluj.

În vara lui 2023, Yuri a fost cumpărat de azerii de la Neftchi Baku, iar în prima jumătate a sezonului a lucrat sub comanda lui Adrian Mutu.

Păzea! Neubert la butoane! Ziua 3 în Antalya pentru FCSB, faza pe extenuare: imagini tari surprinse din dronă
FCSB
Păzea! Neubert la butoane! Ziua 3 în Antalya pentru FCSB, faza pe extenuare: imagini tari surprinse din dronă

VIDEO. Yuri, declarații în Antalya pentru GSP: „Plecarea lui Adi Mutu a fost dificilă”

„Eu sunt bine. La Neftchi nu este foarte OK, nu suntem pe ce loc trebuie, dar cu siguranță vom urca în clasament.

Despărțirea de Adrian Mutu a fost foarte dificilă, nici nu am putut vorbi personal cu el pentru că a avut o problemă în familie și a plecat. Dar suntem obișnuiți cu asta, se întâmplă când o echipă nu merge, este mai ușor să dai afară antrenorul.

Obiectivul lui Neftchi trebuie să fie mereu campionatul, dar din păcate anul ăsta va fi greu. Echipa de pe primul loc, Qarabag, este foarte bună, face față de ani buni în Europa, dar ne vom pregăti acum pentru a câștiga mai multe meciuri”, spune Yuri despre situația de la Neftchi, în prezent locul 3 în campionatul azer.

Yuri: „Doamne-ajută să ajungeți departe la EURO!”

Yuri rămâne cu ochii pe fotbalul românesc. El ține pumnii fostei echipe, CFR Cluj, în lupta cu FCSB la titlu, și urează succes naționalei României la Campionatul European din 2024.

„Urmăresc ce se întâmplă în România, mă uit la știri. Mi-am făcut prieteni și urmăresc meciurile.

Am vorbit cu câțiva jucători de la FCSB. Eu țin cu CFR, le va fi greu anul ăsta, dar nu imposibil. La fotbal orice este posibil, FCSB are avantaj, dar orice este posibil. Le doresc baftă tuturor.

Doamne-ajută să mergeți cât mai departe la EURO, jucătorii și staff-ul au muncit foarte mult, acum le urez baftă să ajungă cât mai departe”, a transmis brazilianul.

„Îmi lipsește un singur lucru din România” » Brazilianul campion în Superligă, urare din suflet: „Să vă văd cât mai departe!”
Yuri Matias, în stânga, în perioada la CFR Cluj // foto: Imago Images

Yuri: „Îmi lipsește tenisul de picior”

În final, provocat să numească un lucru care-i lipsește din perioada petrecută în România, Yuri a ales tenisul de picior, o obișnuință în antrenamentele echipelor din România.

„M-am simțit foarte bine în România, am învățat să vorbesc limba română, pe viitoar poate mă voi întoarce în România, nu neapărat pentru fotbal. Am petrecut multe momente frumoase acolo, am amintiri plăcute. Pot spune că îmi lipsește ceva, tenisul de picior. Jucam mereu acolo”.

Tot din Antalya:

Adrian Mutu apreciază un transfer făcut de Rapid: „Nivel foarte, foarte bun” » Ce crede „Briliantul” că trebuie să facă giuleștenii imediat + Prima reacție despre transferul lui Drăgușin la Tottenham
RAPID
Adrian Mutu apreciază un transfer făcut de Rapid: „Nivel foarte, foarte bun” » Ce crede „Briliantul” că trebuie să facă giuleștenii imediat + Prima reacție despre transferul lui Drăgușin la Tottenham
Doar așa! În ce condiții își poate asigura Dinamo serviciile lui Eduard Pap + O problemă internă în „haită”
DINAMO
Doar așa! În ce condiții își poate asigura Dinamo serviciile lui Eduard Pap + O problemă internă în „haită”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează