INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

video Zinedine Zidane a plâns la o acțiune caritabilă » E ambasadorul unei asociații care sprijină copiii bolnavi de cancer și familiile lor

Zinedine Zidane, în mijlocul copiiilor // Foto: Imago
Zinedine Zidane, în mijlocul copiiilor // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 19:24 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 21:07

La 50 de ani, așteptând să găsească o echipă potrivită pentru a reveni ca antrenor, Zinedine Zidane se implică în proiecte caritabile. Ultimul, „Le Point Rose”, care are ca scop ridicarea unei „case medicale”, în care copiii atinși de cancer să fie îngrijiți și să rămână alături de familiile lor.

Departe de teren de mai mult de doi ani, după a doua despărțire de Real Madrid, Zinedine Zidane speră să revină în fotbal cât mai repede.

Zinedine Zidane sprijină de peste 20 de ani asociația ELA. Luptă contra leucodistrofiei

Deocamdată, marele antrenor francez, o legendă ca jucător, se implică în multe proiecte caritabile. Cel mai important: din 2001, când încă juca la Juventus, campionul mondial (1998) și european (2000) este ambasador ELA, asociația care luptă împotriva leucodistrofiei. 

Și aleargă în lumea întreagă pentru a ajuta copiii atinși de această maladie genetică incurabilă. L-a convins și pe Raul Gonzalez, sufletul Madridului, să îl sprijine, lansând împreună ELA în Spania: „Atunci cînd încep o acţiune, implicarea e totală", spunea Zidane, ajuns acum la 50 de ani.

Zinedine Zidane, printre lacrimi: „Sunt mândru să fiu ambasadorul proiectului vostru”

În acest început de vară, Zinedine a devenit, potrivit L'Equipe și RMC Sport, ambasadorul unei alte asociații, „Le Point Rose”, care sprijină familiile copiilor bolnavi de cancer, fiind creată în 2015, după ce o fetiță în vârstă de 9 ani, Carla-Marie, s-a stins în urma unei tumori cerebrale. „Le Point Rose" are ca proiect ridicarea unei „case medicale”, în care copiii atinși de cancer să fie îngrijiți și să rămână alături de familiile lor, „pentru a petrece ultimele zile fericite”.

Astăzi, în timpul discursului de la Istres, Zidane nu și-a putut opri plânsul. A reușit să vorbească printre lacrimi, profund emoționat. „Sunt mândru să fiu ambasadorul proiectului vostru", a declarat el. „Este ceva dincolo de excepțional pentru toate familiile”. I-a mulțumit și primarului din Istres: „Și dumneavoastră puteți fi mândru, pentru că ajutați la crearea a ceva excepțional pentru toate aceste familii”.

Zinedine Zidane a refuzat o ofertă halucinantă, de 150 de milioane de euro!
ANTRENOR
Zinedine Zidane a refuzat o ofertă halucinantă, de 150 de milioane de euro!

Zinedine Zidane: „Să pierzi un copil e cel mai dur lucru care există”

Antrenorul și-a amintit de dispariția fratelui său Farid, care s-a stins în 2019 după o lungă suferință. „Să pierzi un copil e cel mai dur lucru care există. Părinții mei au trecut prin asemenea momente, știu cât e de greu". Zidane a încheiat: „Ați ales persoana potrivită și vă voi susține total”.

Proiectul a fost demarat și se estimează că această „casă medicală” va fi gata în 2025.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Guardiola pare resemnat că-și va pierde căpitanul, dorit de Barcelona: „Dacă semnezi, te vei simți minunat”

Real Madrid a anunțat transferul unui atacant, campion în Liga Națiunilor cu Spania

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează