INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2

De meserie „constructor” » Cine e selecționerul care a îngenuncheat-o pe Argentina

Herve Renard, 54 de ani, selecționerul care i-a stricat lui Leo Messi debutul la ultimul său Campionat Mondial și Argentinei o serie de 36 de meciuri fără eșec +5   FOTO
Herve Renard, 54 de ani, selecționerul care i-a stricat lui Leo Messi debutul la ultimul său Campionat Mondial și Argentinei o serie de 36 de meciuri fără eșec

Articol de - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 15:56 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 16:06

Argentina - Arabia Saudită 1-2 | Herve Renard, 54 de ani, selecționerul care i-a stricat lui Leo Messi debutul la ultimul său Campionat Mondial și Argentinei o serie de 36 de meciuri fără eșec, are în palmares două triumfuri la Cupa Africii pe Națiuni, cu Zambia și cu Cote D'Ivoire.

Triumful Arabiei Saudite în fața lui Leo Messi face valuri mari în lumea fotbalului. Dar victoria nu e deloc nemeritată. "Verzii", cum li se mai spune saudiților, au suferit, într-adevăr, în prima parte, când au arătat doar că știu să joace la ofsaid. Trei goluri ale Argentinei au fost anulate pe motiv de "afară din joc". Însă după reluare, au demonstrat că știu și fotbal și au răsturnat acel 0-1 înscris pe tabelă la pauză. Omul din spatele miracolului saudit: Hervé Renard.

Incredibil ce umilință! 3 cifre care descriu dezastrul Argentinei
ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2
Incredibil ce umilință! 3 cifre care descriu dezastrul Argentinei

Herve Renard, de meserie constructor. De naționale și trofee!

Fără rezultate notabile ca antrenor de club, chiar modest, Renard a avut în schimb succes ca selecționer. Și mai ales atunci când i s-a dat timp și a avut pe mână jucători de calitate. În perioada 2008-2010, la primul mandat pe banca naționalei Zambiei, a răzbit până-n "sferturile" Cupei Africii pe Națiuni 2010. Iar în 2012, la al doilea mandat (2011-2013), n-a mai lăsat să-i scape trofeul!

+1 FOTO

Succesul său a atras atenția în Ligue 1, Sochaux i-a și oferit un contract, în 2013, însă parcursul a fost dezastruos. Echipa a retrogradat un an mai târziu, când i-a și fost reziliat contractul. Prilej să se întoarcă la ce știe el mai bine: managementul unei echipe reprezentative. Astfel că a acceptat oferta Cote D'Ivoire.

Și succesul s-a întors pe strada lui. În 2015 a triumfat din nou la Cupa Africii pe Națiuni. Primul antrenor care câștiga trofeul cu două naționale diferite! Au urmat un scurt mandat la Lille, de unde a fost dat afară după 13 puncte în 13 partide, și naționala Marocului, pe care a calificat-o la Mondialul 2018, după o pauză de 20 de ani.

Iar din 2019, Renard a început construcția reprezentativei Arabiei Saudite. Cea care i-a frânt Argentinei seria impresionantă de 36 de partide fără eșec, iar lui Messi i-a stricat debutul la ultimul Mondial din carieră.

Mai multe știri despre Argentina - Arabia Saudită 1-2:

Val de glume după Argentina - Arabia Saudită 1-2 » Cele mai tari meme-uri: Ronaldo „râde” de Messi
ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2
Val de glume după Argentina - Arabia Saudită 1-2 » Cele mai tari meme-uri: Ronaldo „râde” de Messi
Dărâmați! 15 imagini din final care surprind drama argentinienilor + TOP 5 cele mari surprize din istoria Mondialului
ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2
Dărâmați! 15 imagini din final care surprind drama argentinienilor + TOP 5 cele mari surprize din istoria Mondialului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
stardoom
stardoom  •  23 Noiembrie 2022, 22:36
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 23 Noiembrie 2022, 00:47

tu sti prostul meu :)))))))))))))))))))))))) si iti dau share pe gsp :))))))))))))))))) sa rada toti de tine

tibi iq 33 strikes back.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  23 Noiembrie 2022, 00:47
Postat de stardoom pe 22 Noiembrie 2022, 17:14

tibi iq 33,eu stiu ca sunt cosmarul tau,dar acum sa ma faci si freddy kruger este prea mult. ha ha ha. ce te umilesc inuman.

tu sti prostul meu :)))))))))))))))))))))))) si iti dau share pe gsp :))))))))))))))))) sa rada toti de tine

freddy
freddy  •  22 Noiembrie 2022, 18:36
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 22 Noiembrie 2022, 16:12

Hahaha ...este seful de echipa a lui freddy randoom =))))

Se refereau la "constructor " de echipe băi Firicele :). Ce sa cer de la tine?? Asculta ma, luna asta nu te mai bag în seamă. Nu meriți. Te las sa te scalzi în ura ta. Tu cu cele 7 clone și cei 2 amici ai tai. Va las sa va iasă ura prin piele :) Eu doar o sa ma bucur de fotbal. Ok? Ai grija de tine.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează