Banderola care divide lumea » Van Dijk, Neuer și alți 6 căpitani au renunțat să o poarte, din cauza sancțiunilor pe care le vor primi din partea FIFA

Banderola One Love. 
Foto: Imago
Banderola One Love. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 13:42 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 15:16

Manșeta antidiscriminatorie LGBTQ împarte naționalele din Qatar, căpitanii având opinii diferite în privința purtării ei. Van Dijk, Neuer și alți 6 căpitani europeni au renunțat, de teama sancțiunilor FIFA.

FIFA are reguli stricte și toleranță zero față de regulile din competițiile pe care le guvernează. Inițiativa jucătorilor de la CM 2022 de a purta pe braț o manșetă ca simbol al egalității între sexe n-a picat deloc bine în birourile din Zürich. Căpitanii au fost avertizați că vor fi sancționați dacă vor evolua cu banderola cu mesajul „One Love". Ca alternativă, FIFA le-a propus să pomoveze pe braț sloganul „No discrimination”.

Cristiano Ronaldo, la conferința urgentă pe care a convocat-o astăzi în Qatar: „Mi-ar plăcea să-i dau șah-mat lui Messi”
PORTUGALIA
Cristiano Ronaldo, la conferința urgentă pe care a convocat-o astăzi în Qatar: „Mi-ar plăcea să-i dau șah-mat lui Messi”

În grupul celor ce au susținut ideea s-a aflat și Virgil van Dijk, care în preziua meciului cu Senegal afirmase că o va purta pe braț. „Dacă voi primi «galben» pentru că am ales să joc cu acea banderolă-curcubeu LGBTQ, trebuie să discutăm între noi, întrucât nu-mi convine să am de la început un avertisment. Voi ajunge să fiu suspendat dacă adun cartonașe din acest motiv și aș putea lipsi într-un meci important”.

Suspendat doar pentru banderolă?

NU numai VvD a făcut un pas înapoi sub presiunea FIFA, dar și alți șapte căpitani europeni care erau deciși ca să meargă până la capăt. Harry Kane, Manuel Neuer și Hugo Lloris au anunțat public că nu vor mai purta banderola discordiei. Nu s-a specificat ce se poate întâmpla dacă fotbalistul avertizat de arbitru refuză în continuare să dea jos brasarda. Riscă să fie eliminat de la start sau rămâne doar cu un cartonaș galben? 

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Times Square Manhattan în mijlocul lumii arabe

Citește și:

Fotbalistul lui Dorinel Munteanu vede o câștigătoare-surpriză la Mondial: „Mai în glumă, mai în serios...”

Giroud, aproape de o performanță incredibilă! „Kartul” poate fi golgheterul all-time al Franței » Peste Thierry Henry!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
apollobv
apollobv  •  22 Noiembrie 2022, 09:40

***...foarte bine, bravo FIFA si bravo Qatar

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cinva
cinva  •  21 Noiembrie 2022, 16:14

Probabil la Euro unii (și cei cu glasul tare și forță financiară) vor cere ca stemele naționale de pe tricouri sa fie înlocuite cu inimioara curcubeu. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  21 Noiembrie 2022, 16:09

Bravo! Gata cu exhibiționismul din fotbal.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close