Dan Petrescu salută eșecul stilului tiki-taka la CM: „Am fost criticat! Ce treabă aveam eu cu Mondialul? E vrăjeală cu pasele, de asta e Argentina în finală”

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, salută eșecul stilului de fotbal promovat de Luis Enrique (52 de ani) la naționala Spaniei.
Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, salută eșecul stilului de fotbal promovat de Luis Enrique (52 de ani) la naționala Spaniei.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 18:14 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 22:26

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, salută eșecul stilului de fotbal promovat de Luis Enrique (52 de ani) la naționala Spaniei. 

Spania a părăsit Campionatul Mondial în faza optimilor de finală, eliminată la penalty-uri de Maroc. Selecționerul Luis Enrique, cel care promova un stil de fotbal bazat pe posesie, celebrul „tiki-taka”, a demisionat imediat după turneu. 

Cifra uluitoare de meciuri cu trofeul pe masă pe care o va atinge Lionel Messi, la Campionatul Mondial din Qatar!
RECORD
Cifra uluitoare de meciuri cu trofeul pe masă pe care o va atinge Lionel Messi, la Campionatul Mondial din Qatar!

Dan Petrescu: „E vrăjeală asta cu pasele!”

„Nu poți să spui că Argentina a dominat, dar a făcut ce trebuie și a intrat cu 2-0 la pauză în semifinala contra Croației. Din păcate, unii specialiști s-au cam înșelat la Campionatul ăsta. 

Au crezut că tiki-taka e câștigătoare. Am fost și criticat pe această temă. Ce treabă aveam eu cu Mondialul? Dar s-a vehiculat și numele meu pe acolo. Ni s-a spus să învățăm de la Luis Enrique, că el joacă nu știu cum, că Portugalia joacă la fel. Și că uite cum jucăm noi...

S-a spus că fanii doresc un fotbal spectaculos. Eu zic că fanii Spaniei voiau în finală, fanii Portugaliei voiau și ei în finală. Nu îi interesa pe ei tiki-taka. Vrăjeala asta cu pasele... cel mai important e rezultatul. 

În finală e Argentina! Ei îl au pe Messi și se apără foarte bine. Dacă cineva înțelege fotbal, vede că Argentina s-a apărat perfect ieri! De asta s-a calificat! Franța este la fel, se apără bine și îi are pe Mbappe și Giroud. 

Maroc e acolo pentru că s-a apărat bine. Pentru asta suntem noi criticați de 5 ani, zic toți că ne baricadăm...”, a spus Dan Petrescu într-o conferință de presă. 

Match Quiz FCSB - CFR
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul FCSB - CFR și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Mi-aș dori foarte mult ca Messi să câștige un Campionatul Mondial. E cel mai bun jucător din istoria fotbalului din punctul meu de vedere. Unii zic Pele, alții Maradona. Eu zic Messi!
- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Ce spunea Luis Enrique

În timpul turneului final, Luis Enrique le-a cerut antrenorilor să conștientizeze că fotbalul se joacă pentru suporteri și să abandoneze strategiile ultradefensive. Declarațiile au fost făcute într-un live pe Twitch. 

„S-a ajuns într-un punct greșit. Fotbalul este un show, un spectacol. Ăsta este primul lucru pe care antrenorii al trebui să îl învețe la cursuri. Sunt 50.000 sau 100.000 de oameni care vin pentru tine pe stadion, apoi sunt milioane de persoane care te privesc de acasă. E ca și când ai merge la o piesă de teatru, dar te-ai plictisi teribil.

În cele din urmă, nimeni nu va mai merge la teatru. Am remarcat acest lucru și la Campionatul Mondial. Aici, echipele atacă doar când sunt conduse. Eu văd lucrurile diferit, cred că e un spectacol și trebuie să îi faci pe fani să se simtă bine”, a transmis Luis Enrique.

VIDEO. Dan Petrescu despre parcursul Croației în Qatar: „Zicea lumea de noi când i-a apărat lui Golofca”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

Fost internațional român: „Ne trebuie un Institut de Cercetare. L-ați văzut pe Messi cum îl ia în sprint pe acel puști de 20 de ani? Sigur nu e de la mierea de Manuka”

Cifra uluitoare de meciuri cu trofeul pe masă pe care o va atinge Lionel Messi, la Campionatul Mondial din Qatar! we

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (7)
magic4ever
magic4ever  •  15 Decembrie 2022, 14:24
Postat de steaua.libera pe 15 Decembrie 2022, 02:44

Când face toată viața antifotbal, 1-0 din corner, ce așteptări să avem? Să-i placă tiki taka?

Daca te uiti in clasament o sa vezi ca CFR a inscris 33 de goluri in 19 etape...cu doar 2 goluri mai putin decat FCSB care joaca "ofensiv"....

rumunek
rumunek  •  15 Decembrie 2022, 09:19

Dane, fotbalul pentru tine e ceva, pentru spectatori e altceva, iar pentru ultrași cu totul altceva. Ce nu spui tu e că te interesează să faci tu bani, iar fotbalul în România nu produce de la spectatori, ci din alte părți, majoritatea legate de rezultat. Ultrașii susțin ideea asta, pentru că sunt pe stadion cu alte scopuri decât de a privi fotbal, iar când pleacă rămâne doar rezultatul. De aceea avem un fotbal sărac, la care spectatorii nu prea participă. Echipele din campionate și țări dezvoltate fac bani, în special de la spectatori, pe care îi atragi cu joc frumos și competiții între echipe cu aceleași principii. Noi nu avem ce căuta acolo, CFR în așa-numita primăvară a cupei nimic e doar o întâmplare. Știu, jucați cu Lazio, dar vezi de unde a picat Lazio, că nu s-a calificat. OK, sunteți mai buni decât ceilalți din țară, dar asta vă face doar chiori în țara orbilor. La naționale lucrurile stau total diferit, intervin alte sentimente ale oamenilor din tribune, naționalism, mândrie, rivalități în raport cu alt popor sau regionale, etc. Ca mai mereu în ultimul timp, vorbești neîntrebat pe teme care îți sunt străine. Fă un mic experiment, deschide un canal de comunicare, cum a făcut Luis Enrique, zi acolo tot ce gândești tu, răspunde si la niște întrebări puse de altcineva, nu de fata aia de la comunicare, apoi verifică câți următori ai și compară cu câți avea spaniolul. Apoi mai vedem cine cât înseamnă pentru suporteri și fotbal.

therealreddog33
therealreddog33  •  15 Decembrie 2022, 09:05

Adevărul e ca de obicei undeva la mijloc. În fotbal contează rezultatul. Dar nu m-as duce la un meci pe stadion sa văd o echipă care stă 90 minute cu fundul în poartă. Poți sa te aperi bine și stând sus și făcând presing de exemplu. Sau ceea ce face Franța: alternează, stau foarte sus cu liniile când scorul e strâns sau egal, apoi coboara (dar deliberat) când conduc, folosesc apoi jocul pe contre. Asta înseamnă fotbal și o echipa completa. Înțeleg ce zice Dan și mai ales de ce. Dar nu îmi place ce joacă echipa lui, la ce jucători are ii e pur și simplu teama să încerce mai mult...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează