Efect de domino? După înlăturarea lui Bierhoff, Flick ar putea renunța și el la postul de selecționer al Germaniei

Hansi Flick // Foto: Imago
Hansi Flick // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2022 15:24 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 16:33

Selecționerul Mannschaftului, Hansi Flick, 57 de ani, regretă demisia managerului naționalei, Oliver Bierhoff, iar tabloidul Bild speculează că ar putea arunca și el prosopul: „Așa a făcut mereu când și-a văzut puse în pericol condițiile de lucru.”

Demisia managerului Oliver Bierhoff de la națională ar putea fi urmată de o alta-bombă. Tabloidul Bild speculează că și selecționerul Hansi Flick ar putea fi tentat să renunțe.

Cutremur la „naționala” Germaniei! I-au fost imputate toate cele 3 dezastre ale nemților și a fost dat afară
GERMANIA
Cutremur la „naționala” Germaniei! I-au fost imputate toate cele 3 dezastre ale nemților și a fost dat afară

Flick a reacționat la puțin timp după ce Bierhoff și-a încheiat conturile cu Federația (DFB): „Pentru mine, personal, Oli a fost principalul partener de discuție în cadrul DFB, dar îmi este și bun prieten. Scopul nostru comun a fost proiectul Euro 2024, găzduit de Germania. Mie și echipei mele ne e greu să ne imaginăm cum va fi suplinită plecarea lui, în plan profesional și personal.” Federația se gândește la Matthias Sammer, cu care el n-a avut niciodată o relație cordială.

Ceea ce pe jurnaliștii germani i-a pus imediat în alertă: „Flick a plecat mereu când mediul și condițiile de lucru nu i-au convenit.”

După triumful de la CM 2014, când era secundul lui Joachim Loew, el a fost promovat director sportiv la Federație. În ciuda unui contract pe 5 ani, Hansi a părăsit funcția la cerere, în 2017, sugerând că munca i-a fost îngreunată.

Și la Hoffenheim a aruncat prosopul, în ciuda unui contract pe 5 ani, când au apărut tensiuni. Pus director general, el și-a prezentat demisia după numai 241 de zile, pe 26 februarie 2018.

Iar de Bayern n-a ezitat să dse departă după ce a constatat că sugestiile sale, pe zona de transferuri, nu-i sunt luate în seamă. Deși câștigase tripla campionat - Cupa Germaniei - Liga Campionilor în 2020, un an mai târziu a renunțat ca urmare a numeroaselor disensiuni cu managerul Hasan Salihamidzici și i-a luat locul la națională lui Loew.

La comanda Mannschaftului a eșuat însă lamentabil. Dacă lui Bierhoff i-au fost fatale eliminările din faza grupelor la CM 2018 și 2022, precum și ieșirea din "optimi", la Euro 2021, Flick e părtaș la ultimele două. Principalul candidat la înlocuirea lui: Thomas Tuchel, liber de contract la această oră.

2024e anul în care lui Flick îi expiră contractul cu Federația germană

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de Fotbal:

Două imagini fantastice » În oglindă, pentru istorie la Mondial: Pelé și Mbappé, după o jumătate de secol!

Care criză energetică? În timp ce Europa taie consumul, tot Qatarul e o explozie de lumină continuă, iar localnicii au mașinile cele mai ma

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează