INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA

FOTO Legendarii Neville, Wright și Keane contestă penalty-ul primit de Argentina în semifinala cu Croația » Schimb tensionat de replici în direct la TV

Gary Neville (47 de ani), Ian Wright (59 de ani) și Roy Keane (51 de ani) consideră că penalty-ul primit de Argentina în minutul 34 al semifinalei cu Croația, la scorul de 0-0, a fost dictat eronat de „centralul” Daniele Orsato (47 de ani). +7   FOTO
Gary Neville (47 de ani), Ian Wright (59 de ani) și Roy Keane (51 de ani) consideră că penalty-ul primit de Argentina în minutul 34 al semifinalei cu Croația, la scorul de 0-0, a fost dictat eronat de „centralul” Daniele Orsato (47 de ani).

Articol de GSP - Publicat marti, 13 decembrie 2022 22:41 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 22:46

Gary Neville (47 de ani), Ian Wright (59 de ani) și Roy Keane (51 de ani) consideră că penalty-ul primit de Argentina în minutul 33 al semifinalei cu Croația, la scorul de 0-0, a fost dictat eronat de „centralul” Daniele Orsato (47 de ani).

În minutul 33, Julian Alvarez a profitat de pasul greșit la ofsaid făcut de Lovren și a scăpat singur cu Livakovic. A dat mingea pe lângă portar, apoi cei doi s-au ciocnit. Arbitrul Daniele Orsato a dictat penalty fără ezitare și fără să fie atenționat din camera VAR. Faza a stârnit controverse în studioul ITV.

+3 FOTO

Penalty-ul Argentinei, contestat

Gary Neville, fostul mare fundaș al lui Machester United, a fost primul care a contrazis decizia lui Orsato: „Cred că suntem cu toții de acord, unghiul nu e cel mai clar. Dar portarul doar iese în față, face o mișcare mică spre dreapta și se oprește înainte ca Alvarez să șuteze. Atacantul intră în el și îi mișcă piciorul. Ăsta nu e penalty! Ce putea să facă portarul? A încercat să oprească mingea, are picioarele înfipte, stă pe loc”. 

Ian Wright, legenda lui Arsenal, a completat: „Dacă te uiți atent, atacantul pare să lovească greșit mingea. Sincer, mie așa mi se pare. Portarul stă pe loc. Nu avea ce să facă. Eu nu înțeleg de ce arbitrul nu a mers să verifice faza”.

Și Roy Keane a fost de acord: „Defensivă modestă, dar sunt de acord cu voi. Nu cred că e penalty. Unde ar fi trebuit să meargă portarul?”.

Peter Walton, fost arbitru de Premier League, i-a contrazis în direct pe cei trei mari foști fotbaliști: „Portarul trebuia să blocheze mingea. Încearcă să intervină, dar ratează ținta complet, apoi îl atinge pe adversar. S-a pus pe direcția lui de deplasare, e fault”.

Neville, Wright și Keane nu au acceptat explicația, urmând un schimb aprins de păreri în studioul ITV. 

Să fim serioși, ăsta nu e un penalty! Portarul croat stă pe loc, iar argentinianul cade 
- Felipe Ramos Rizo, fost arbitru mexican

VIDEO. Mircea Lucescu, despre Campionatul Mondial din Qatar + Duelul României cu Elveția din preliminariile EURO 2024

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

ANALIZĂ Tricolorii, prieteni cu fotbaliștii! Chiricheș și alți jucători români au colegi calificați în semifinalele Cupei Mondiale

Ce finală prezice Mircea Lucescu la Mondial: „Gata, și-au atins maximul”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (20)
flob
flob  •  30 Decembrie 2022, 13:25
Postat de Sqr.Q pe 22 Decembrie 2022, 14:56

DECI sa credem ca tu știi fotbal mai bine decât arbitrii, decât vedetele internaționale si așa mai departe...BRAVOS TIE, Bravos NATIUNE care te-a avut si te are !!!

Tu ai auzit de cuvântul "subiectiv"? Una e sa știi ceva și alta e de transmiți in public. Sentimentele bat rațiunea

Sqr.Q
Sqr.Q  •  22 Decembrie 2022, 14:56
Postat de flob pe 14 Decembrie 2022, 08:50

Sa înțeleg că tu ai jucat într-unul din aceste campionate. Bah, una e sa joci fotbal și alta e să îți dai seama de un penalty clar. Ce naiba vorbim aici. Daca nu am jucat fotbal de nivel înalt nu putem vedea un penalty evident?

DECI sa credem ca tu știi fotbal mai bine decât arbitrii, decât vedetele internaționale si așa mai departe...BRAVOS TIE, Bravos NATIUNE care te-a avut si te are !!!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  14 Decembrie 2022, 10:10
Postat de flob pe 14 Decembrie 2022, 08:50

Sa înțeleg că tu ai jucat într-unul din aceste campionate. Bah, una e sa joci fotbal și alta e să îți dai seama de un penalty clar. Ce naiba vorbim aici. Daca nu am jucat fotbal de nivel înalt nu putem vedea un penalty evident?

El consideră că pentru a-ți da seama dacă un ou e proaspăt sau nu, e musai să fii găină.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează