INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - ADANA DEMIRSPOR

Cine este viitoarea adversară a lui CFR Cluj din preliminariile Conference League » A terminat pe locul 4 în Turcia și a fost antrenată de fostul tehnician al lui AC Milan

Dana Demirspor, viitorul adversar al lui CFR Cluj din Conference League. 
Foto: Facebook
Dana Demirspor, viitorul adversar al lui CFR Cluj din Conference League. Foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 15:10 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 15:16

CFR Cluj o va înfrunta pe formația turcă Adana Demirspor în turul 2 preliminar din UEFA Conference League. GSP vă prezintă mai multe detalii despre viitorul adversar al ardelenilor din această ediție de cupe europene.

  • Turul se va juca la Cluj-Napoca pe data de 27 iulie 
  • Returul se dispută pe data de 3 august, în Turcia
Fotbalistul dorit de FCSB a semnat după întâlnirea decisivă cu Gigi Becali: „Gata! Nu mai am niciun stres”
FCSB
Fotbalistul dorit de FCSB a semnat după întâlnirea decisivă cu Gigi Becali: „Gata! Nu mai am niciun stres”

Adana Demirspor, adversar CFR Cluj în turul 2 preliminar din Conference League 

Adana Demirspor vine după un sezon foarte bun făcut în campionatul turc. Trupa din Adana a încheiat sezonul pe locul 4 în clasament, sub granzii din Istanbul: Galatasaray, Fenerbahce și Beșiktaș, dar peste Trabzonspor, campioana Turciei din stagiunea 2021-2022. 

Adana are un lot cotat la 37,88 de milioane de euro, în timp ce trupa din Gruia are jucători evaluați la 27,98 de milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist din lotul turcilor este extrema dreaptă turcă Yusuf Sari (24 de ani), venit în iulie 2022 de la Rizespor. Are o cotă de piață de 3,8 milioane de euro, 

Adana Demirspor s-a mai bazat în sezonul recent încheiat pe fotbaliști cu un CV în care se regăsesc echipe de top din fotbalul european: extrema stângă nigeriană Henry Onyekuru (26 de ani), care a jucat sub formă de împrumut de la Olympiacos, trecut și pe la Everton, Galatasaray sau AS Monaco, sau mijlocașul defensiv francez Benjamin Stambouli (32 de ani), jucător care a mai evoluat la PSG, Tottenham Hotspur și Schalke 04. 

Pentru câteva luni, în sezonul recent încheiat, la Adana Demirspor a mai evoluat și atacantul naționalei Rusiei, Artem Dzyuba (33 de ani), de 4 ori campion în țara natală cu Zenit Sankt Petersburg. 

Cel mai titrat jucător din actualul lot este marocanul Younes Belhanda, campion în Ligue 1 cu Montpellier. El amai trecut prin carieră pe la Schalke 04, Dinamo Kiev, OGC Nice sau Galatasaray Istanbul. 

În perioada septembrie 2021- iunie 2023, la Adana Demirspor a fost antrenor italianul Vincenzo Montella (49 de ani), fost tehnician la AC Milan, Sampdoria, Fiorentina sau FC Sevilla. El a plecat însă la finalul sezonului, întrucât i-a expirat contractul. Rămâne de văzut ce „principal” vor numi turcii. 

CFR Cluj se află în reconstrucție 

CFR Cluj se află în reconstrucție. De la formația clujeană a plecat antrenorul Dan Petrescu (55 de ani), ajuns între timp în Coreea de Sud, la Jeonbuk Hyundai Motors. Locul lui a fost luat de italianul Andrea Mandorlini, revenit în Gruia după o pauză de 13 ani. 

Clujenii s-au despărțit de mai mulți jucători în această vară, printre care Christopher Braun, fundaș ajuns la Rapid, Denis Kolinger, stoper căruia i-a expirat împrumutul de la Vejle, mijlocașul defensiv Mihai Bordeianu, care a ajuns la rivala locală U Cluj. De asemenea, veteranul Ovidiu Hoban și-a anunțat retragerea din fotbal. 

CFR Cluj a adus, deocamdată, numai doi jucători: portarul Cătălin Căbuz, de le retrogradata Chindia Târgoviște, și Philip Otele, extremă stânga de la UTA Arad. 

Citește și: 

Culisele rupturii (ne)așteptate de la FCU Craiova » Janeiro, reacție pentru GSP

Laurențiu Reghecampf a fost dat afară de la Neftchi Baku!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
Jeptar
Jeptar  •  21 Iunie 2023, 17:42

Bine au picat! O sa aiba o toamna linistita.

clubman
clubman  •  21 Iunie 2023, 16:51

Foarte greu... La turci se joaca fotbal, nu au superstaruri, insa cei care joaca in Super Lig au valoare.

Peter12
Peter12  •  21 Iunie 2023, 16:33

Hai CFR ,un meci greu dar nu imposibil

Vezi toate comentariile (5)
Comentează