INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

VIDEO Dan Petrescu s-a enervat și a plecat în timpul interviului: „Asta mă întrebi acum? Ce zi e azi?” + scandal la conferință

După CFR Cluj - Jablonec 2-0, Dan Petrescu a refuzat să vorbească despre echipa națională +11   FOTO
După CFR Cluj - Jablonec 2-0, Dan Petrescu a refuzat să vorbească despre echipa națională

Articol de GSP - Publicat joi, 09 decembrie 2021 22:30 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 10:43

La chiar ultima apariție din grupă, CFR Cluj a obținut prima victorie în Conference League. „Feroviarii” i-au învins pe cehii de la Jablonec, scor 2-0, însă n-au scăpat de ultimul loc al grupei. La final, Dan Petrescu, tehnicianul ardelenilor, nu a vrut să abordeze și subiectul echipei naționale și a plecat din fața microfonului.

„Cred că ați văzut și voi că am jucat cu o echipă foarte bună, solidă, care face presing, cu intensitate, nu a fost ușor. În cupele europene orice meci este foarte greu. Am avut și noi puțină șansă în Europa, am marcat după o acțiune extraordinară a lui Manea. Știam că vor risca, știam că vor fi spații.

Au avut niște ocazii pe final. Dacă am fi luat gol, eram puțin supărat. Așa e 2-0, meci perfect, ne-am trezit puțin cam târziu. Merită și băieții o victorie, nu cred că meritam doar 4 puncte în această grupă, cel puțin 6 sau 7 trebuia să avem”, a declarat despre meciul din această seară Dan Petrescu, potrivit sport.ro.

S-au trezit când nu mai conta! CFR Cluj își încheie aventura în Europa cu prima victorie în Conference League
CFR - JABLONEC 2-0
S-au trezit când nu mai conta! CFR Cluj își încheie aventura în Europa cu prima victorie în Conference League

Dan Petrescu: „Când am revenit, nu mai era același Debeljuh”

Petrescu a vorbit și despre „rebelii” Debeljuh și Alibec, excluși de la antrenamente în ultima perioadă și reprimiți ulterior. Primul a reușit o „dublă” în această seară, în timp ce Denis a izbutit o pasă genială care a declanșat faza de la golul 2.

„Eu l-am adus pe Debeljuh la CFR Cluj, nu altcineva. Toate achizițiile au fost făcute de Dan Petrescu. Pentru Debeljuh eu am decis, de aceea am fost supărat pe el. Când m-am întors nu era jucătorul pe care îl voiam eu. Iată că astăzi a jucat foarte bine. Și Denis a intrat bine, nu era ușor nici pentru el. Atitudinea a fost bună, chiar dacă a greșit câteva mingi”, a mai spus „Bursucul”.

Întrebat despre zvonurile care îl dau ca sigur pe Adrian Mutu la națională, Petrescu s-a enervat, a plecat din fața microfonului și a reamintit data la care trebuie să ofere un răspuns Federației: „Ce treabă am eu? La meciul ăsta mă întrebi de națională? E azi 20 decembrie? Nu e? Mulțumesc, seară bună!”.

Dan Petrescu a făcut scandal și la conferință

Petrescu nu s-a calmat nici la conferința de presă și a fost deranjat că a așteptat prea mult până când oaspeții de la Jablonec au terminat dialogul cu jurnaliștii, dar și de faptul că cehii au avut un jucător la conferință:

„Ce am făcut, mă?! Stăm până mâine?! N-am auzit în istoria fotbalului să vină un jucător și la conferința de la final, jur! Am stat aici jumătate de oră să aștept! De dimineață până seara muncesc, am și eu nevoie de puțină pauză".

Dezlegare pentru națională?

Campioana României a pus mâna pe un cec în valoare de 500.000 de euro, suma pe care UEFA o acordă pentru o victorie în cea de-a treia competiție continentală. 

Dan Petrescu și-a respectat promisiunea făcută la conferința de presă premergătoare partidei. „Bursucul” a folosit echipa de bază contra lui Jablonec, conștient de importanța celor 500.000 de euro pe care clubul ar urma să-i încaseze. Campioana s-a impus fără mari emoții, obținând abia prima victorie în grupa din Conference League.

Un motiv pentru care Petrescu a insistat să joace cu titularii ar fi și faptul că suma câștigată din victoria cu Jablonec acoperă și clauza de 400.000 de euro care îl „leagă” de club. Un argument în plus pentru „Bursuc” în discuțiile cu Nelu Varga pentru plecarea la echipa națională.

Conform unor informații publicate de Gazeta la începutul lunii, nici CFR și nici tehnicianul nu ar mai plăti acea clauză de reziliere unilaterală, de 400.000 de euro, părțile înțelegându-se altfel. Antrenorul ar urma să renunțe la cele aproape 4 salarii restante, plus cel pe decembrie și să nu mai aibă nicio altă pretenție pentru restul contractului, valabil până în vara lui 2024.

Surse apropiate clubului din Gruia susțin că, deși a amânat până pe 19 decembrie un răspuns concret, oficial, la oferta FRF de a prelua naționala pentru următorii 4 ani, Dan Petrescu s-ar fi înțeles cu Burleanu și cu Stoichiță.

La CFR, Dan Petrescu ar avea contract până în 2024, dar, dacă ar semna cu FRF, și-ar asigura până în 2026 un salariu cel puțin egal.

+7 FOTO

Câți bani a câștigat CFR Cluj din prezența în Conference League

În total, pentru cele patru puncte acumulate în Conference League, CFR Cluj și-a asigurat 666.000 de euro, distribuiți astfel: 

  • 500.000 de euro pentru victoria cu Jablonec
  • 166.000 de euro pentru remiza cu Randers

Clasamentul final în grupa D din Conference League

ECHIPĂMECIURIGOLAVERAJPUNCTE
1. Alkmaar6+514
2. Randers607
3. Jablonec6-26
4. CFR Cluj6-34

Vezi AICI toate detaliile de la meciul CFR Cluj - Jablonec

EXCLUSIV Bogdan Mara îi dă replica lui MM Stoica: „Lumea s-a săturat de ironiile lui! Nu mă cobor la acel nivel”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (15)
tororosso
tororosso  •  10 Decembrie 2021, 11:08

Bursucul *** sa supărat ca gitanul pe sat...a dat foc și a plecat . Jale mare pe crăcănel ,cum să nu poată EL” a vorbi la interviu c.c.a 2 ceasuri , să se laude cu mărețele realizări , cu purceaua care a fătat și să stea la interviu un pârdalnic de jucător ceh. Mare om ..mare caracter ...*** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

depeche
depeche  •  10 Decembrie 2021, 10:37

“ 500.000 de euro pentru fiecare victoria cu Jablonec” :)) cabotinilor de jurnalisti!!

contrabas3
contrabas3  •  10 Decembrie 2021, 09:03
Postat de c23665 pe 10 Decembrie 2021, 08:03

Gigeii speră ca Dan Petrescu să plece la Națională, oferindu-le o mică șansă la titlu. Speră degeaba! Dan a pus condiția să antreneze si CFR în același timp!! Dar și fără Dan, CFR le dă minim 4-1 gigeilor!!!

“gigeilor” ar trebui să fie un cuvânt jignitor? Mie mi se pare chiar amuzant. :) Găsește și tu ceva mai trivial, dacă vrei să insulți suporterii FCSB! Și apoi “gigeilor” spune despre tine că ai un vocabular extrem de limitat. Atât!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează