INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SEPSI - DJUGARDEN

FOTO NICIO ȘANSĂ! Sepsi, învinsă clar de Djurgardens în prima manșă a turului III preliminar Conference League

Sepsi, învinsă clar de Djurgardens în prima manșă a turului III preliminar Conference League +49   FOTO
Sepsi, învinsă clar de Djurgardens în prima manșă a turului III preliminar Conference League

Articol de , - Publicat joi, 04 august 2022 22:52 / Actualizat vineri, 05 august 2022 09:48

Sepsi a pierdut prima manșă a turului 3 preliminar Conference league, scor 1-3 în fața suedezilor de la Djurgardens.

  • Dacă va trece de suedezi, Sepsi va înfrunta în play-off câștigătoarea duelului dintre APOEL (Cipru) și Kyzylzhar (Kazahstan)

Sute de oameni se îndreaptă spre stadion ca la o sărbătoare. Nu există suporter care să nu aibă un steag în mână sau un fular la gât. Absolut toate în alb și roșu. Pentru cei din Covasna, Sepsi înseamnă totul. Nu există meci pe care să-l rateze, mai ales cele din cupele europene. Dovadă că biletele s-au vândut în mai puțin de două zile.

Sepsi, învinsă clar de Djurgardens

Cu un stadion plin, Sepsi a vrut să pară balaurul cel rău. „Capul” lui Rondon (5), scos de portar, a făcut stadionul să erupă. Dar suedezii sunt mult mai puternici, mai activi. Era minutul 20, aveau cinci cornere executate și puneau o presiune imensă pe apărarea gestionată de Bălașa.

Bergodi n-a stat jos o secundă, a gesticulat și a țipat în engleză, italiană sau română la jucătorii săi. Djurgardens are o viteză în plus, defensiva lui Sepsi nu mai poate! Hien (23) ratează incredibil singur cu Niczuly. Meciul are ritm, viteză, ocaziile apar aproape la fiecare minut.

O fază care nu spunea prea multe s-a transformat într-un vis urât pentru Sepsi. Rondon a pus mâna pe minge (25), „centralul” Raczkowski n-a stat la discuții și a arătat punctul cu var. Într-un meci fără VAR, faza nu se poate verifica, Edvardsen a bătut în dreapta lui Niczuly și a făcut 1-0.

+45 FOTO

Nervoși cu nervii

A apărut frustrarea, nervii și-au făcut și ei apariția. Aganovici a urlat la arbitru nemulțumit de decizii. Suedezii au continuat asaltul. Eriksson a trimis o diagonală de manual, Johansson a centrat, iar Asoro a pus latul (31) ca în curtea școlii pentru încă un gol. 0-2!

Sepsi a încercat să revină, să se îmbărbăteze, să se trezească. Nesiguranța portarului Zetterstrom o putea ajuta pe echipa din Sf. Gheorghe, dar șutul lui Bălașa (37) s-a oprit în blocajul fundașilor suedezi. Rondon (41) și Golofca (43) s-au zbătut ca un taur la coridă în careul advers, dar nu le-a ieșit nimic. 

Bara lui Matei și golul lui Tudorie 

Covăsnenii au ieșit de la cabine deciși să spele rușinea, dar mesajul lui Bergodi din vestiar nu le-a adus nimic! Asoro s-a distrat cu tot ce-a găsit în jurul lui, a tras năprasnic cu stângul din 20 metri și a modificat din nou tabela (53). 0-3. Ce coșmar!

Lovitura liberă a lui Aganovici (55), bara lui C. Matei (57) și încercarea de lob a lui Golofca (60) au fost ocaziile din care Sepsi spera să facă ceva, dar au rămas cu speranța. Greu să reziști în fața unei forțe suedeze care avea opt victorii consecutive, și care n-a mai cunoscut înfrângerea de două luni și jumătate. 

Și ca să mai treacă din supărare, Tudorie (79) a marcat golul de onoare pentru Sepsi din penalty, dar misiunea pentru a prinde play-off-ul e aproape imposibilă. Dacă nu chiar imposibilă! Vedem joia viitoare la Stockholm. Până atunci, noapte bună!

FINAL. Sepsi - Djurgarden 1-3

  • min 79: GOL Sepsi! Tudorie marchează dintr-o lovitură de pedeapsă pe care tot el a obținut-o și reduce din diferență
  • min 70: Ocazie Golofca! Mijlocașul lui Sepsi driblează mai mulți adversari în flancul drept, intră în centru și șutează cu stângul la poartă.  Zetterstrom se întinde și scoate în corner
  • min 58: Ocazie mare pentru Sepsi: Matei șutează pe jos, dar mingea lovește bara
  • min 55: Ocazie Sepsi! Aganovic execută puternic o lovitură liberă, dar Zetterstrom este la post și respinge în corner
  • min 53: Gol Djurgardens! Asoro face o cursă individuală superbă și înscrie cu un șut puternic de la distanță la care Niczuly nu poate face nimic.
  • min 31: Gol Djurgarden! Asoro reia din alunecare o centrare venită din flancul drept și suedezii își majorează avantajul.
  • min 26: GOL Djurgarden! Rondon este lovit în mână în careu iar arbitrul Raczkowski dictează penalty pentru Djurfarden. Edvardsen transformă cu emoții și suedezii deschid scorul
  • min 22: Ocazie uriașă ratată de Djurgarden! Edvardsen scapă singur cu Niczuly dar portarul român scoate incredibil.
  • min 5: Ocazie Sepsi! Cosmin Matei centrează perfect, iar Rondon reia periculos cu capul, mingea fiind respinsă de portarul Zetterstrom
  • min 1: A început partida!

Sepsi - Djurgarden, echipe de start:

SEPSI: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Ispas - Bărbuț, Păun, C. Matei - Golofca, Rondon, Aganovic
REZERVE: Began, J. Rodrigues, Ciobotariu, Damașcan, Dragomir, Dumitrașcu, Gedo, I. Gheorghe, Ninaj, Nistor, Tudorie
ABSENT: Ștefănescu (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

DJURGARDENS: Zetterstrom - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Eriksson, Schuller, Finndell - Asoro, Edvardsen, Radetinaci 
REZERVE:  Picornell, Banda, Cornic, Danielson, Doumbouya, Holmberg, Lofgren, Vasyutin, Wikheim 
ANTRENOR: Kim Bergstrand

Cristiano Bergodi, înainte de Sepsi - Djurgarden:

Antrenorul covăsnenilor laudă adversara, care conduce campionatul din Suedia în acest moment, și consideră că Sepsi pleacă cu șansa a doua în această dublă manșă.

Vom juca un meci important în Conference League. Întâlnim o echipă care e pe primul loc în Suedia, asta arată că e cea mai bună de acolo. Noi avem însă un moral bun pentru că am ieşit bine dintr-o perioadă încărcată. Vom încerca să facem un meci frumos, pentru că în mod sigur va fi o atmosferă extraordinară.

Noi plecăm cu şansa a doua în acest meci. Echipele din Suedia sunt echipe bune, disciplinate din punct de vedere tactic. Au şi forţă jucătorii lor şi atunci spun eu că plecăm cu şansa a doua, nu se poate spune altceva. Dar noi jucăm bine şi mâine sper să arătăm jocul nostru pe care îl facem de obicei acasă

- Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

Citește și: 

Sepsi, amendată pentru rasism de UEFA » Ce sumă trebuie să plătească
SEPSI
Sepsi, amendată pentru rasism de UEFA » Ce sumă trebuie să plătească
Conducerea Craiovei speră la calificarea în grupele Conference League: „De 6 ani așteptăm un culoar așa favorabil”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Conducerea Craiovei speră la calificarea în grupele Conference League: „De 6 ani așteptăm un culoar așa favorabil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
Tikuletz
Tikuletz  •  05 August 2022, 13:10

Ce de rautati, de-abia asteapta chibitii sa piarda Sepsi un meci. A pierdut, dar n-a jucat rau.

Angelica17
Angelica17  •  05 August 2022, 09:36
Postat de tristan pe 05 August 2022, 09:13

trebuie sa ai si cu cine..pune l pe Guardiola la Sepsi si tot n o sa castige campionatul

Da,asa e,ai dreptate,însă,de cele mai multe ori,antrenorii își aduc și jucătorii la echipe.Si asta tot din valoare face parte,sa ști ce jucători îți aduci ca să poți face performanta.Si Reghe asta le-a cerut înainte de a fi dat afara,iar cei doi n-au fost de acord,de altfel se vede cu ochiul liber în ce transferuri au făcut ulterior

tristan
tristan  •  05 August 2022, 09:13
Postat de Angelica17 pe 04 August 2022, 23:29

Ce-ai făcut,Bobita Bergodi?Ai jucat pe placul lor.Pase lungi;fără orizont,joc bazat pe forță,exact pe stilul suedez.Mata ești italian.Stilul italian unde a fost?Apărare ermetica cu contraatac,parca asa era stilul italian,nu?Sa ști ca se aseamănă foarte mult cu cel romanesc,numai ca al nostru mai are citeva briz brizzuri inutile care,de multe ori fac sa se piardă meciul

trebuie sa ai si cu cine..pune l pe Guardiola la Sepsi si tot n o sa castige campionatul

Vezi toate comentariile (28)
Comentează