INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  DUNAJSKA STREDA - FCSB

VIDEO + FOTO Victorie à la Steaua » FCSB, succes norocos cu Dunajska Streda la singurul șut pe poartă

FCSB a învins-o în deplasare pe Dunajska Streda din Slovacia, scor 1-0, în prima manșă a turului III preliminar Conference League. +21   FOTO
FCSB a învins-o în deplasare pe Dunajska Streda din Slovacia, scor 1-0, în prima manșă a turului III preliminar Conference League.

Articol de , - Publicat miercuri, 03 august 2022 23:29 / Actualizat joi, 04 august 2022 01:55

FCSB a învins-o în deplasare pe Dunajska Streda din Slovacia, scor 1-0, în prima manșă a turului III preliminar Conference League.

În căutarea unui atacant, pe care nu-l găsește de la Gnohere încoace, FCSB e salvată al doilea meci la rând de Joonas Taam, stoperul golgeter, care a scos din „joben” încă o reușită importantă pentru echipa sa.

Probleme pentru Florinel Coman » GSP a aflat de ce a fost scos la pauză în Slovacia
DUNAJSKA STREDA - FCSB
Probleme pentru Florinel Coman » GSP a aflat de ce a fost scos la pauză în Slovacia

Dunajska Streda - FCSB 0-1. Cronică din Slovacia: Ta-TAMM

6 victorii și o remiză în 7 meciuri. Un atacant în superformă. Erau datele pe care FCSB le avea despre Dunajska Streda înaintea meciului. O echipă crescută artificial de guvernul Orban, „pompată” puternic financiar, care a început să scoată capul și în Europa. 

Pe teren, primele minute l-ar fi dezamăgit pe premierul de la Budapesta. Dezordonată, parcă surprinsă de forța românilor, Dunajska n-a legat 3 pase. 

Ușor-ușor, cei de la Dunajska Streda au fost împinși de arbitru 

Ba chiar Rusu putea ajunge în grațiile patronului Becali după 3 minute. Lent, prea sigur de el, a fost blocat la o minge primită de la Florinel Coman în 6 metri. Elanul roș-albaștrilor a fost retezat treptat, cu mici intervenții și din partea „centralului” sloven. 

Dawa a primit galben în minutul 2, apoi a închis ochii la lovitura încasată de Olaru, iar până în jumătatea reprizei a oferit un cadou, lovitură liberă de la 20 de metri. Szantho a „pleznit” bara din stânga lui Târnovanu. Iar Dunajska dădea semne că poate. 

Nu pot ei, nu poate nici FCSB 

Mai agilă, mai tehnică, FCSB a împins iar jocul spre poarta lui Veszelinov. Olaru a înscris, după o foarfecă ratată a lui Miculescu, s-a ridicat ofsaid. Apoi tot jucătorul venit de la Arad și-a încercat norocul. Peste poartă de la 25 de metri. N-au trecut 5 minute și i-a venit rândul lui noului „decar”. Tavi Popescu a șutat din întoarcere, la colțul lung. 

Puțin pe lângă mingea. Dică și-a pus mâinile în cap, însă FCSB arată că Dunajska e subțire. Mai palidă decât era prezentată. Nici cât Sepsi de la noi. 

Primul sfert de oră de după pauză, amorțeală completă 

Același „film” s-a derulat și după pauză. Fără Coman, căpitanul primind doar 45 de minute, din nou șterse. Același „film”, tot cu FCSB încercând, pentru că de putut mai puțin. Au fost minute bune când mingea n-a aterizat în niciun careu. 

S-a jucat la mijloc, s-a protestat, cam mulți nervi pentru puțin fotbal. Parcă s-a consumat „rezerva” de fotbal în prima repriză. Iar Dică a mutat din nou. Stoica i-a luat locul lui Rusu, activ 20 de minute, apoi trecut în uitare. Și s-a simțit. 

+23 FOTO

Tamm scrie istoria în Dunajska Streda - FCSB 0-1 

„Vulpoiul” n-a fost Rusu, cum o spunea Pelici, ci Tavi Popescu. I-a suflat mingea lui Kruzilak, care s-a agățat de noul „decar” al FCSB ca la rugby, placaj și eliminare. Plus o lovitură liberă, trimisă excelent de Radunovic la colțul lung, unde Tamm a apărut din nou, singur și l-a executat pe Veszelinov. 

FCSB încă își caută atacant, dar sigur și-a găsit fundaș. Și chiar unul golgeter. Probabil regretat în Oltenia, la rivala CSU Craiova. 

FCSB, cu Lixandru la atac 

În „10”, cu nervii la limita maximă, slovacii se năpustesc peste FCSB. Atacuri hotice, mingi aruncate spre careul lui Târnovanu, șansă excelentă pentru FCSB să-și ia avantajul la dublu. Fără soluții pe bancă, cu Miculescu stors, Dică îl trimite în linia ofensivă pe Lixandru. Fundaș, închizător, orice, dar nu om de atac. Carte câștigătoare și la meciul cu Saburtalo. 

Totuși, elanul dat de galerie a contat, pentru că finalul, deși în superioritate, a găsit-o pe FCSB înghesuită, tremurândă, fricoasă. Însă pleacă fericită din Ungaro-Slovacia. Cu gânduri reale de calificare.

FINAL. Dunajska Streda - FCSB 0-1

  • Final de meci.
  • min. 86: Ocazie pentru Dunajska Streda, dar Târnovanu e atent la șutul lui Krstovic.
  • min. 78: Se încheie partida și pentru David Miculescu. Lixandru îi ia locul în teren.
  • min. 75: Încă o schimbare la FCSB, Șut - Edjouma.
  • min. 69: GOOOL FCSB! La faza imediat următoare, Radunovic centrează pentru Tamm, iar estonianul îl execută pe Veszelinov din marginea careului mic!
  • min. 67: Kruzliak, eliminat! Tavi Popescu a recuperat balonul, „decarul” nostru scăpa singur spre poartă și a fost faultat de stoperul slovacilor.
  • min. 64: Ianis Stoica îl înlocuiește pe Bogdan Rusu.
  • min. 52: FCSB domină începutul de repriză. Ovidiu Popescu șutează puțin pe lângă de la 20 de metri, în diagonală.
  • min. 49: Rusu trimite dezamăgitor, mult peste, dintr-o lovitură liberă promițătoare.
  • Start în repriza secundă. Florinel Coman e înlocuit cu Oaidă, iar Tavi Popescu devine căpitanul roș-albaștrilor.

  • Pauză în Slovacia.
  • min. 37: Florinel Coman șutează „peste” dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Mai devreme, „șeptarul” FCSB își incercase norocul cu o execuție de la distanță, din acțiune, tot fără să cadreze. 
  • min. 28: Șansă FCSB. Edjouma recuperează la 18 metri, îl angajează pe Tavi Popescu, „decarul” roș-albaștrilor își face mingea pe dreptul și ratează de puțin cadrul porții.
  • min. 24: Olaru primește în careu de la Miculescu și marchează, dar reușita e anulată pe motiv de ofsaid. Din primele reluări, decizia pare corectă.
  • min. 17: Cea mai mare situație de gol de până acum le aparține gazdelor. Din lovitură liberă, Szantho ia la țintă bara transversală.
  • min. 12: Darius Olaru trage mult peste poartă.
  • min. 3: Ocazie FCSB. Rusu nu a putut finaliza mingea venită de la Florinel Coman, ajungând al doilea la minge.
  • min. 1: A început partida.

Dunajska Streda - FCSB. Echipele de start

Gazeta a anticipat exact echipa de start a FCSB-ului pentru meciul din această seară. Astfel, Bogdan Rusu și David Miculescu, prezentați oficial în urmă cu două zile, au început partida cu slovacii din primul minut!

DUNAJSKA STREDA: 22. Veszelinov - 28. Blackman, 44. Risvanis, 24. Kruzliak, 14. Ciganiks - 8. Dimun, 66. Kacer - 20. Veselovsky, 7. Balogh, 74. Szantho - 45. Krstovic
REZERVE: 99. Petras, 5. Muhamedbegovic, 13. Kalmar, 16. Brunetti, 19. Njie, 21. Moumou, 23. Rymarenko, 27. Ramadan, 31. Davis, 77. Nebyla, 78. Carlos Pinto, 98. Nicolaescu
ANTRENOR: Adrian Gula

FCSB: 32. Târnovanu - 23. Ov. Popescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici - 27. Olaru, 18. Edjouma - 11. Miculescu, 10. Oct. Popescu, 7. Fl. Coman - 90. B. Rusu 
REZERVE: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 8. Șut, 9. I. Stoica, 15. Lixandru, 26. Oaidă, 28. Pantea, 29. Bouhenna, 30. Musi, 31. Mamut 
ANTRENOR: Nicolae Dică

Citește și alte știri despre FCSB: 

FOTO Abia a venit, dar are bagajele făcute » Blestemul transferurilor de la FCSB: unul a rezistat 10 minute!

FCSB are o nouă țintă » Gigi Becali a pus ochii pe mijlocașul unei rivale: „Da, de el îmi place”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (229)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  05 August 2022, 12:02
Postat de Sharapov pe 03 August 2022, 23:24

Mi se pare normal sa sustinem echipele romanesti, NU *** fecesebesiste, ai caror patroni cumpara TIR-uri cu ARBIDOL de la SATANA putin si sunt prieteni intimi cu SATANAELE SOVIETICE PE.DERASTE TEODOSIE, ***-sosoaca sau *** puric dan !!!

-pentru limba romana apasati tasta 1 -pentru educatie si folosirea unui limbaj civilizat apasati tasta 2 si căutati și folositi o masina a timpului si intoarceti-va in anii de școală, doar asa ati mai avea o sansa -avand in vedere că ambele chestiuni enumerate mai sus sunt greu de intreprins de dvs si constatand cu tristete delirul ce vă insoteste, sugerez sa apasati tasta 3 si sa căutati o clinica medicala. S-ar putea ca, c un tratament sever, să vă rezolve si atat acest punct cat si punctele 1 si 2. -post scriptum : nu ma astept sa intelegeti ceva din acest comentariu, umorul fin si ironia fiind cu siguranta chestiuni la care nu ati ajuns si de care nu sunteti capabil, deoarece nu ati trecut incă, din cate se pare, de primele etape ale vietii, comportamentul dvs sugerand si chiar demonstrand ca sunteti la ani lumina distanta de cei 7 ani de acasa. O veste buna totusi exista, este clar că aveti mintea odihnita. Spor in continuare!

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  05 August 2022, 11:53
Postat de catalynn pe 03 August 2022, 23:18

Dacă tu te simti reprezentat de FC fcsb e treaba ta, io sigur nu! Însă rosul a fost corect, o neglijența de amator a slovacului. Am spus mai jos, astăzi cel puțin, slovacii au fost extrem de rudimentari. O echipa cât de cât le dădea de la 5 in sus.

Ma simt reprezentat de orice echipa romaneasca in cupele europene, nu conteaza cum se numeste, in dreptul ei, pentru straini, scrie Romania. Presupun, din logoul pe care il ai, ca faci parte dintre cei ce sustin ca adevarata Steaua e cea din liga a 2-a. E dreptul tau sa crezi ce doresti, insa permite-mi cu tot respectul si fara nicio intentie de cearta sa te intreb : din 2003 si pana la momentul infiintarii echipei lui Talpan, cu ce echipa ai tinut? In meciuri de referinta din acea perioada gen cele cu Valencia, Dinamo Kiev, sau ulterior in campania Uefa incheiata dramatic in semifinalele cu Middlesbrough, cu cine ai tinut si cum ii ziceai acelei echipe? Pentru mine asta e marea fractura logică pe care o văd la suporterii Stelei din liga a doua. Acum nu recunoasteti niciunii, insa in perioada la care fac referire umpleati stadioanele si ziceati ca sunteti stelisti. E ca si cum tineti o viata cu o echipa si apoi vine o ciudatenie, o instanta care va spune ca de fapt echipa voastra e una nou infiintata(a lui Talpan, ca sa zicem asa) si brusc voi si credeti si va lepadati de echipa cu care de fapt ati tinut pana atunci. Repet, e alegerea fiecaruia, eu unul nu sunt stelist (dupa cum se vede din nicknameul folosit) insa am un deosebit respect pentru istoria Stelei, atat cea de dinainte de revolutie cat si cea de dupa, si dupa stiinta mea, Steaua nu a retrogradat niciodata si e in continuare in liga 1.

alexh
alexh  •  05 August 2022, 08:07
Postat de catalynn pe 03 August 2022, 21:03

Înțeleg antipatia pt echipa din secuime, însă sportivii sunt romani sadea in marea lor majoritate. Io nu le urmăresc meciurile, fiind intr-o alta liga decât Steaua nu le știu nici lotul sau ceva, însă acum o săptămana am dat pe TVR din pura întâmplare (la postul asta mă uit chiar mai rar decât la meciurile Mioveniului sau Clinceniului) și ghici ce!? Tocmai postul național transmitea meciul din Slovenia! :-))) Așa am văzut ca in afara de portar (in fine, și ăla cetățean roman totuși) restul erau de-ai noștri. Acum doar nu o sa țin cu Tamm, Dawa, Coman etc. nu!?

Scenaristul ne spune cum că Sepsi, în Marea Majoritate este compusă din fotbaliști români (bine, el n-a fost la școală). Când ne spui ceva despre mica minoritate? Și de ce n-ai ține cu Coman?

Vezi toate comentariile (229)
Comentează