INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  DUNAJKA STREDA - FCSB

video Urmează duelul Gigi Becali - Viktor Orban! FCSB se luptă cu Sepsi de Slovacia: pe stadion se cântă imnul maghiarilor din întreaga lume

Urmează duelul Gigi Becali - Viktor Orban
Urmează duelul Gigi Becali - Viktor Orban

Articol de , , - Publicat vineri, 29 iulie 2022 18:43 / Actualizat vineri, 29 iulie 2022 19:09

FCSB va juca în turul 3 preliminar de Conference League cu „Sepsi de Slovacia”, o echipă finanțată și susținută de guvernul maghiar

După ce a trecut de Saburtalo într-un adevărat thriller, FCSB se pregătește de o nouă deplasare în Europa. De această dată în Slovacia, acolo unde o va întâlni pe Dunajska Streda, ocupanta locului 4, ce are o victorie și un egal după două etape.

Meciul de miercuri seară, 21:30, se va juca în localitatea cu același nume, situată în regiunea Trnava, înfrățită cu Odorheiu Secuiesc, și având o populație de 25.000 de locuitori, marea lor majoritate sunt etnici maghiari, mai exact 80 la sută! În comparație cu Sfântu Gheorghe, unde 74% din cei 56.000 sunt maghiari.

Clubul din Dunajska are o istorie de 118 ani, dar palmaresul este unul submediocru: o cupă a Slovaciei și una a Cehoslovaciei, ambele cucerite în 1987, iar cea mai bună performanță din campionatul intern este poziția secundă, loc pe care l-au prins de două ori în întreaga istorie a clubului.

Urmează duelul Gigi Becali - Viktor Orban! FCSB se luptă cu Sepsi de Slovacia: pe stadion se cântă imnul maghiarilor din întreaga lume
Joi, la meciul cu Vikingur, ultrașii Dunajska au afișat mai multe steaguri ale Ungariei FOTO Facebook

Stadionul are 12.700 de locuri, e unul nou, asemănător cu cel al Petrolului, construit cu 22 de milioane de euro, bani de la executivul de la Budapesta, și a cărui denumire a fost cumpărată de lanțul de benzinării MOL.

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban a mers de mai multe ori la meciurile echipei, unde s-a afișat la tribuna oficială alături de Oszkar Vilagi, patronul clubului, unul dintre cei mai influenți oameni din comunitatea maghiară-slovacă, dar și director al rafinăriei Slovnaft / MOL.

Dunajska Streda (locul 4 din Slovacia) a trecut în turul 1 de Cliftonville (Irlanda de Nord), 2-1 și 3-0, și în turul 2 de Vikingur (Feroe), 2-0 și 2-0. 

"Dacă mi-ați zis cu cine joc mai departe, nu mai am nicio emoție. Dacă acea echipă e susținută de guvernul maghiar, o voi spulbera! Voi spulbera tot ce ține de Viktor «Vladimirovici» Orban, mai ales după ultimele declarații pe care le-a dat"
Gigi Becali, patron FCSB

Urmează duelul Gigi Becali - Viktor Orban! FCSB se luptă cu Sepsi de Slovacia: pe stadion se cântă imnul maghiarilor din întreaga lume
Cu calificarea asigurată, căpitanul Zsolt Kalmar a jucat doar 26 de minute la ultimul meci din Conference FOTO Facebook

Gigi e în "război" cu Orban

Patronul FCSB, Gigi Becali, l-a atacat zilele trecute pe Viktor Orban, provocându-l la un "duel". "Eu acum vreau să mă bat cu guvernul ungar. Hai să vedem care-i mai tare, guvernul ungar sau eu. Îi invit la luptă. Hai să vedem care-i mai puternic. I-am aruncat mănuşa lui Viktor Orban rusul. 

Tot ce este în ţara asta, râul, ramul, mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman ţi-este, Viktor Orban. El poate să vină cât vrea el pe stadioane, vai de capul lui, că tot râul, ramul prieten numai nouă. Cât sunt eu în fotbal, Viktor Orban, pofta-n cui", a spus Becali.

Viktor Orban a fost fotbalist

Actualul prim-ministru al Ungariei are o afinitate către sport, mai ales către fotbal. În tinereţe a jucat fotbal la echipa Felcsut, iar în prezent a fost un mare susţinător al sprijinirii, prin proiecte guvernamentale, a dezvoltării infrastructurii din fotbal. Cluburile maghiare s-au dezvoltat, au mai toate stadioane de top şi au ajuns să deţină bugete şi de peste 15-20 milioane de euro.

Cântă imnul maghiarilor din întreaga lume

La toate meciurile pe care Dunajska Streda le joacă acasă, la fel ca și cei de la Sepsi, gardurile stadionului sunt împânzite cu steagurile Ungariei, dar și denumirea echipei în maghiară, "Dunaszerdahely". De asemenea, suporterii cântă înainte şi la final versurile melodiei Nelkuled, care îi aparţine lui Ismeros Arcok, acesta fiind un imn neoficial al maghiarilor din întreaga lume. Printre versuri se regăsesc "Spunem același lucru și gândim același lucru", "Suntem din același sânge" sau "Precum cele cinci milioane de maghiari care nu sunt auziți de lumea largă".

Au șase maghiari în echipă

Cel mai bine cotat fotbalist din lotul slovacilor e maghiarul Zsolt Kalmar, care e evaluat la 800.000 de euro, acesta fiind și căpitanul echipei. Pe lângă mijlocașul de 27 de ani, la Dunajska Streda mai joacă Daniel Veszelinov (portar-21 ani), Rego Szantho (mijlocaș-21), Janos Hahn (mijlocaș-27), Norbert Balogh (atacant-26) și Akos Szendrei (atacant-19). Întreg lotul e cotat la 11,73 milioane de euro, în comparație cu FCSB, care e cotată la 33,60 de milioane.

Unde are Ungaria, în Europa, cei mai mulți etnici

ȚaraNr. etnici maghiari
România1.227.600
Slovacia422.000
Serbia254.000
Ucraina156.600
Austria90.000
Sepsi, mesaj clar după atacul lui Gigi Becali: „Am adus puncte pentru România, nu pentru Ungaria”
Sepsi
Sepsi, mesaj clar după atacul lui Gigi Becali: „Am adus puncte pentru România, nu pentru Ungaria”
GSP a vorbit cu românul convocat de selecționata Ținutului Secuiesc » Așteaptă un semn de la FRF, dar admite: „Noi ne ducem în jos, în Ungaria sunt progrese reale”
CSIKSZEREDA
GSP a vorbit cu românul convocat de selecționata Ținutului Secuiesc » Așteaptă un semn de la FRF, dar admite: „Noi ne ducem în jos, în Ungaria sunt progrese reale”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  30 Iulie 2022, 10:22
Postat de RegeleMihail pe 29 Iulie 2022, 19:33

bravo lor. sa faca sport, sa joace fotbal si echipa mai buna sa bata... nu prea inteleg problema cu steagurile ungariei. parca era si o echipa FC Romania prin ligile inferioare in anglia... sa nu credem ca acolo sa cantat doar god save the queen... pana la urma ungurii sunt ceva mai seriosi decat mistocarii de romani. asta se vede la toate competitile sportive.

chiar exista fc romania , parca liga a 6-a .. sa facut si reportaj despre ei.. echipamentul lor e rosu galben si albastru...

doar...titi
doar...titi  •  29 Iulie 2022, 21:22

o aiureala ...numai gura e de ciobanul cel prost ...ca de obicei !!!

maradona79
maradona79  •  29 Iulie 2022, 21:09

Lupta Dunajka! Elimina-i pe ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează