INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  HJK HELINSKI - FARUL 2-0 (3-2 LA GENERAL)

Ilie Dumitrescu a găsit principala cauză pentru eliminarea Farului, dar Prunea l-a întrerupt: „Nu mă așteptam la așa ceva!”

Ilie Dumitrescu / Captură DigiSport +7   FOTO
Ilie Dumitrescu / Captură DigiSport

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 22:34 / Actualizat joi, 31 august 2023 23:18

Campioana României, Farul Constanța, a fost eliminată în play-off-ul Conference League, după un 0-2 fără drept de apel pe terenul lui HJK Helsinki. Victoria „marinarilor” din tur (2-1) n-a mai contat, astfel că dobrogenii au spus adio și ultimului obiectiv european de care-și agățau speranțele.

În studiourile emisiunilor de sport s-a discutat mult timp despre „seară neagră” din Conference League, în care România a rămas fără nicio reprezentantă în cea de-a treia competiție europeană. Ilie Dumitrescu, prietenul lui Gheorghe Hagi, a încercat să găsească explicații pentru „naufragiul” Farului de la Helsinki.

„Am intrat în vestiar și am spus doar atât” » Dioszegi se ia de arbitraj, anunță un nou transfer la Sepsi și-i închide ușa-n nas lui Becali
BODO/GLIMT - SEPSI 3-2 (5-4 LA GENERAL)
„Am intrat în vestiar și am spus doar atât” » Dioszegi se ia de arbitraj, anunță un nou transfer la Sepsi și-i închide ușa-n nas lui Becali

Ilie Dumitrescu a enumerat cauzele care au dus la eliminarea Farului

„Farul n-a putut să-și pună în practică principiile de joc. A întâlnit o echipă disciplinată. În același timp, linia de mijloc [a Farului] n-a fost la un nivel foarte bun, Artean, Nedelcu și Băluță n-au fost la nivelul lor obișnuit

+3 FOTO

Mazilu a intrat bine, a încercat să creeze dezechilibru, dar Louis Munteanu nu a avut susținere suficientă. Budescu n-a fost într-o seară extraordinară, n-a avut inspirație. Cred că echipa putea scoate mai mult din Finlanda dacă nu se juca acest meci de campionat cu Craiova (n.r. - partida de duminica trecută cu CSU, 2-0”, a spus Dumitrescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

Poate HJK Helsinki e o echipă modestă, dar e una care se apără foarte bine, e agresivă, pune presiune. Noi n-am reușit să câștigăm dueluri și să avem o anumită calitate”, a mai spus „Mister”. 

Ce s-a întâmplat imediat după eliminarea Farului din Conference League » Imaginile apărute pe Facebook
HJK - FARUL 2-0 (1-2 în tur)
Ce s-a întâmplat imediat după eliminarea Farului din Conference League » Imaginile apărute pe Facebook

Florin Prunea, uimit de ce a văzut: „Prea mare diferența, nu mă așteptam”

Aflat în studio, fostul goalkeeper al echipei naționale, Florin Prunea, a rămas surprins de neputința Farului din meciul de la Helsinki. L-a întrerupt la un moment dat pe Ilie Dumitrescu și a exclamat: 

Prea mare diferența, nu mă așteptam! Între minutul 52 și minutul 55, cei din Helsinki au avut trei ocazii foarte mari, parcă vedeam meciul cu Urartu (n.r - în care armenii au condus la un moment dat cu 2-0, pierzând însă cu 2-3). A fost vorba și de drumul lung, și de suprafața de joc de acolo”. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Basarab Panduru n-a înțeles decizia lui Hagi din eșecul cu HJK: „Nu există explicație!” + fotbalistul criticat

„Am intrat în vestiar și am spus doar atât” » Dioszegi se ia de arbitraj, anunță un nou transfer la Sepsi și-i închide ușa-n nas lui Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Gerson
Gerson  •  01 Septembrie 2023, 12:01

Ce este greu de inteleles? O echipa modesta din Helsinki a spulberat o echipă proastă din Constanța!Un antrenor mediu finlandez a măturat pe jos cu regele.....româno-aromân ! Ce era de demonstrat s-a demonstrat!

mihairatiu
mihairatiu  •  01 Septembrie 2023, 11:49

De ce nu ești corect domnule Ilie Dumitrescu, fotbaliștii ,( scuze, jucătorii de fotbal români), sunt submediocri. De ce nu spune-ți ceea ce se vede de la o poștă?

CostiCorabu
CostiCorabu  •  01 Septembrie 2023, 11:03

Deci, tot Craiova e de vina. Hagi , de ce nu a jucat cu echipa a doua cu Universitatea ? Oricum, la cat ne-am prezentat de slab,castiga Farul cu orice formula aleasa. Si chiar contau asa mult cele 3 puncte,acum in debutul campionatului ? Eu sunt de parere ca a fost o ambitie prosteasca.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close