INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  OUT DIN EUROPA

„Aici este drama!” » Ilie Dumitrescu știe când va ieși România din anonimat în Europa: „Acolo suferim”

Ilie Dumitrescu / FOTO: Cristi Preda
Ilie Dumitrescu / FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 07:43 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 10:41

Ilie Dumitrescu (54 de ani), un nume de referință în fotbalul românesc, consideră că rezultatele dezastruoase de pe plan european sunt și o consecință a carențelor fizice cu care se confruntă jucătorii noștri.

Fostul mare fotbalist al naționalei a întors pe toate părțile eliminările suferite de Farul și Sepsi în play-off-ul Conference League - ambele în fața unor adversari nordici - și are o concluzie care ne pune pe gânduri. „Mister” consideră că, până când nu ne se vor alinia rigorilor din fotbalul european, echipele Românești vor continua să îndure umilințe pe continent.

„A venit decontul!” » Reacție dură la miezul nopții, după o nouă seară rușinoasă pentru fotbalul românesc
OUT DIN EUROPA
„A venit decontul!” » Reacție dură la miezul nopții, după o nouă seară rușinoasă pentru fotbalul românesc

Ilie Dumitrescu știe când va ieși România din anonimat în Europa: „Acolo suferim”

Suferim din punct de vedere fizic, tot ce înseamnă intensitate, tot ce înseamnă dueluri. Aici este drama. E altă competiție. Când o să ajungem la intensitatea din Suedia, Norvegia, chiar și Insulele Feroe...

Disciplină tactică, fizic, acolo stau bine. S-au echilibrat lucrurile”, a punctat Ilie Dumitrescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la DigiSport.

România e în genunchi în fotbalul care contează! Ne-a depășit și Feroe

În această campanie europeană, Farul, campioana României, a bifat două rușini istorice: prima eliminare în fața unei echipe din Moldova și întâia în duelurile cu finlandezii. Ultima oară când fotbalul românesc n-a avut reprezentante în grupele cupelor europene s-a întâmplat în stagiunea 2018-2019.

În comparație, Klaksvik, campioana Insulelor Feroe, va evolua în grupele Conference League, competiție unde România a primit interzis! Feroezii au pierdut returul contra lui Sheriff, scor 1-2 (1-1 în tur), au părăsit Europa League, dar au asigurată prezența în cea de-a treia competiție continentală.

Sheriff Tiraspol, formația care a eliminat-o pe Farul în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, va juca și anul acesta în grupele Europa League. Și mai mare este surpriza în privința formației pe care tocmai a eliminat-o.

Pentru prima dată în istorie, Insulele Feroe va fi reprezentată în grupele cupelor europene. Klaksvik a reușit această performanță, echipă care a trecut în acest sezon de Ferencvaros sau de Hacken.

Islanda, Finlanda sau Kosovo vor avea și ele formații la tragerea la sorți pentru grupe. Următoarea faza a competiției debutează pe 21 septembrie 2023.

VIDEO Stoichiță a intrat la GSP Live după ce România a rămas fără echipă în Europa: „E lăudabil că au ajuns aici. Trebuie felicitate”

Citește și alte știri de actualitate: 

„A venit decontul!” » Reacție dură la miezul nopții, după o nouă seară rușinoasă pentru fotbalul românesc

Stați jos, 4! Toate notele unei seri rușinoase: vedetele Farului, în genunchi în Finlanda + și Hagi a fost corijent!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
Vic_5864
Vic_5864  •  02 Septembrie 2023, 20:44

Vorbeste asa zisu Mister care nu mai antreneaza de cand l-a dat afara Becali, habar nu are pe ce lume este iar toti lingaii de la Digi si nu numai ei se uita cu gura cascata la el, a jucat afara putin pe unde a jucat, iar cand a vazut ca e groasa si il pun aia la munca a tulit-o repede, iar ca antrenor zero barat. Sta comod pe scaun la aer conditionat cu ceasul la vedere si da aiurea din gura, iar alti antrenori care muncesc fac infarct pe margine, sa dispara acest personaj penibil!

Isaac
Isaac  •  01 Septembrie 2023, 19:01

Drama este de la copii și juniorii! Mergeți sa vedeți că-ți bani bagă părinți in copii lor!! ca mulți antrenorii nu le spune adevarul ca nu au nici o treaba cu fotbalu și ii forțează dar degeaba . Părinții spun dau bani vreau sa joace și alții copii mai Talentații ii da la o parte ca nu dau bani altora ! Domnul Hagi de ce vinde jucatori inainte de a se califica? Școala fantastica a domnului Hagii unde este ? Câștiga tot in România , dar in Europa unde sunt? Domnul Burleanu unde sunt bani pentru a face performanta cu copii cu centre de copiii ?

Gerson
Gerson  •  01 Septembrie 2023, 18:03
Postat de Chris.Dumi pe 01 Septembrie 2023, 16:33

Bă, prostovane! Dar e mai bine fara antrenor? Cu patron-jucator si alte alibiuri? Ilie Dumitrescu i-a spus desteptului de Gigi de multe ori ce si unde greseste, degeaba. Tu de fapt ce vrei?Sa fi avocatul Fcsb indiferent de ce se inatampla sau sa reparati o situatie aiuritoare?

Nu, nene....de la Tudorii care *** facand cruci, de la Barsani, Petresti, Ciolaci, veri, fini, nepoți, botoșănenii, valize, ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează