INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PLAY-OFF

EXCLUSIV Stoichiță a intrat la GSP Live după ce România a rămas fără echipă în Europa: „E lăudabil că au ajuns aici. Trebuie felicitate”

MihaI Stoichiță, directorul tehnic al FRF / sursă foto: Imago Images
MihaI Stoichiță, directorul tehnic al FRF / sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 22:03 / Actualizat joi, 31 august 2023 22:09

Mihai Stoichiță (69 de ani), directorul tehnic al FRF, a comentat eliminările lui Sepsi și Farul din Conference League, care lasă România fără echipă în grupele europene în acest sezon.

Stoichiță, unul dintre diriguitorii fotbalului românesc, a descris accederea fazei play-off-ului Conference League drept „lăudabilă”.

Oficialul FRF speră ca echipa națională, care urmează să joace în septembrie cu Israel și Kosovo în preliminariile EURO 2024, să spele din rușine.

Basarab Panduru n-a înțeles decizia lui Hagi din eșecul cu HJK: „Nu există explicație!” + fotbalistul criticat
HJK - Farul
Basarab Panduru n-a înțeles decizia lui Hagi din eșecul cu HJK: „Nu există explicație!” + fotbalistul criticat

Mihai Stoichiță, despre eliminările lui Sepsi și Farul: „Lăudabil că au ajuns în această fază, trebuie felicitate”

„Asta este o consecință a tot ceea ce am făcut în ultimii 25 de ani. Jucătorii care joacă acum au fost formați în urmă cu 20 și ceva de ani, nu? Sistemul nu a fost bine pus la punct. Încercăm să-l reparăm, asta mi se pare că facem la ora actuală.

Este lăudabil că cele două echipe au ajuns în această fază, în play-off. Trebuie felicitate. În Conference League ne e locul la ora actuală, trebuie să-l acceptăm. Dar trebuie să-l depășim. Acceptarea nu este o soluție”, a spus Stoichiță în prima fază.

Întrebat dacă se simte confortabil ca șef al fotbalului românesc în condițiile în care Insulele Feroe au echipă în grupele europene, dar țara noastră nu, Stoichiță a mutat atenția spre echipa națională:

„Niciodată nu te poți simți confortabil dacă nu ești învingător. Aș fi confortabil dacă toate echipele românești s-ar fi calificat într-o grupă europeană. Normal că această situație în care sunt mă face să mă gândesc din nou la viitor. Asta este singura speranță, să mă gândesc la viitor.

Sper ca măcar să compensăm cu echipa națională, printr-o performanță, o calificare la Campionatul European. Pentru mine, foarte bine ar fi să batem Israelul și să facem cel puțin un meci nul cu Kosovo. Astea sunt socotelile mele”.

Mihai Stoichiță: „Nu mi s-a părut ofsaid la golul lui Sepsi”

Referitor la meciurile din această seară, HJK Helsinki - Farul 2-0 și Bodo/Glimt - Sepsi 3-2, Stoichiță a spus:

„Fotbalul în Finlanda a progresat foarte mult. Trebuie să recunoaștem asta. Au echipe puternice la nivel de tineret, în ultimii ani au fost o surpriză mai mult decât plăcută. Farul a avut o echipă puternică anul trecut. Anul ăsta și-a vândut cei mai buni jucători. Este o formă de a supraviețui a lui Gică Hagi, o formă de management.

Mie nu mi s-a părut ofsaid la faza golului înscris de Sepsi. Mi se pare o mare greșeală de arbitraj. Nu comentezez de obicei arbitrajele, dar asta mi se pare o mare greșeală, care nedreptățește o echipă pe care acum o judecăm altfel decât ar fi trebuit. Poate se califica la 11 metri, nu știm”.

Stoichiță a intrat la GSP Live după ce România a rămas fără echipă în Europa: „E lăudabil că au ajuns aici. Trebuie felicitate”
Arbitrii au considerat că Marius Ștefănescu (încercuit), care înscrisese pentru 3-3, se afla în ofsaid

Ce face Hagi ar trebui preluat de foarte multe echipe din Divizia A, poate și din Divizia B. Să ne mulțumim cu 7 străini și 3 români pe teren e foarte greu. 

- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

Mai multe știri de actualitate: 

Am sperat degeaba! Ioanițoaia: „Farul s-a făcut de râs în fața unui adversar modest, de mâna a doua spre a treia!”

Ce s-a întâmplat imediat după eliminarea Farului din Conference League » Imaginile apărute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
Valmold71
Valmold71  •  01 Septembrie 2023, 17:15

nea miai stoichita rimeaza cu ***!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

FCUCraiova
FCUCraiova  •  01 Septembrie 2023, 12:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

chepandy777
chepandy777  •  01 Septembrie 2023, 11:50

Acumai iesit sa vorbesti cind trebuia sa te ascunzi de rusine? Un mai mare prost inasa functie nu a fost si nu va fi. Nimeni, absolut nimeni din lumea civilizata nu te stimeaza, esti 0 barat. Demisia in corpore !

Vezi toate comentariile (24)
Comentează