INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  DINAMO KIEV

EXCLUSIV „S-a decis! Jucăm în Giulești în Europa” » Mircea Lucescu anunță că va debuta pe stadionul Rapid cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu anunță că va debuta pe stadionul Rapid cu Dinamo Kiev. Foto: Imago Images
Mircea Lucescu anunță că va debuta pe stadionul Rapid cu Dinamo Kiev. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 13:26 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 13:26

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, confirmă pentru GSP.ro că vine cu echipa sa pe stadionul Rapid pentru manșa secundă a turului 3 preliminar din Conference League.

Încă din luna iunie se știa că sunt șanse mari ca Dinamo Kiev să evolueze la București, pe „Rapid", în acest sezon continental.

Tănase a venit azi la Palat » Planul lui Gigi Becali: „Va fi jucător și antrenor secund”
FCSB
Tănase a venit azi la Palat » Planul lui Gigi Becali: „Va fi jucător și antrenor secund”

Mircea Lucescu: „Giulești e cea mai bună soluție pentru Dinamo Kiev”

Apoi, pe 2 iulie, ofițerul de presă al clubului ucrainean, Andriy Shakhov Jr, a confirmat: „Au fost analizate mai multe opțiuni pentru partidele de pe teren propriu în cupele europene, inclusiv stadioane din Polonia, Slovacia și România. București este unul dintre orașele pe care le luăm în considerare”.

Pe 3 iulie, Mircea Lucescu a declarat, la aeroport, înainte să plece în Austria, pentru cantonamentul kievenilor: „Suntem în contact cu Ministerul Transporturilor, cu clubul Rapid. Și-au dat acordul. Vom vedea în ce măsură se va ajunge la această soluție. Cred că este cea mai bună. Giuleștiul permite să se joace meciuri internaționale, europene. În plus, suntem mult mai aproape de Ucraina și de orașele în care vom juca decât am fost anul trecut”.

Antrenorul a povestit că „atunci a fost îngrozitor, 6-7 ore de la Lodz și Cracovia până la Lvov, după aceea încă 6-7 ore până la Kiev. A fost foarte greu, fără antrenamente, eram tot timpul în autocar”.

Mircea Lucescu: „Cred că vom juca împotriva lui Aris Salonic”

Între timp, situația a devenit clară, totul s-a rezolvat. „S-a decis. Jucăm în Giulești în Europa”, a afirmat astăzi Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.

Pe 17 august, tehnicianul care a împlinit sâmbătă 78 de ani va fi la București cu Dinamo Kiev, pentru manșa secundă a turului 3 preliminar din Conference League. O va întâlni pe câștigătoarei duelului FC Ararat - Aris Salonic. În primul meci al acestei confruntări, s-a terminat 1-1 în Armenia, returul urmând să se dispute pe 3 august.

„Cred că vom juca împotriva lui Aris. Știu ce atmosferă incredibilă e pe arena din Salonic. Fanii vor crea o mare presiune, tribunele vor fi pline, încercând să împingă echipa înainte”, a spus Lucescu la conferința ce a urmat debutului în noul campionat ucrainean, 4-1 cu Minai la Kiev.

„S-a decis! Jucăm în Giulești în Europa” » Mircea Lucescu anunță că va debuta pe stadionul Rapid cu Dinamo Kiev
Noul stadion din Giulești // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Tinerii kieveni au evoluat pe stadionul Rapid la Euro U21

Cinci jucători din lotul lui Dinamo Kiev au fost în Giulești în această vară, participând cu naționala de „tineret” a Ucrainei la Euro U21: portarul Neshcheret, fundașii Syrota și Vivcharenko, mijlocașul Brazhko și atacantul Vanat. 

Au jucat două meciuri pe stadionul Rapid în faza grupelor, 2-0 cu Croația (21 iunie) și 2-2 cu Spania (27 iunie). 

Citește și:

La Barcelona se naște o nouă stea! Xavi îl luase doar ca să completeze lotul

FCSB - CFR se dispută în Ghencea: când se semnează contractul

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează