INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - ANDERLECHT

Un român o atacă frontal pe Anderlecht, înaintea duelului cu FCSB: „Nu au nicio jenă, nu mai sperie pe nimeni!”

Sursă foto: Facebook@ RSC Anderlecht
Sursă foto: Facebook@ RSC Anderlecht

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 12:21 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 13:06

Familiarizat cu fotbalul din Belgia, Alin Stoica (42 de ani), fiul lui Tudorel Stoica, a comentat ultimele evoluții ale celor de la Anderlecht, într-un interviu acordat site-ului HLN.be.

  • FCSB și Anderlecht se vor înfrunta, joi de la ora 22:00, în grupele Conference League, liveTEXT pe GSP:RO și în direct pe Pro TV.

Fostul jucător al formației din capitala Belgiei i-a criticat dur pe jucătorii violeților și a făcut o paralelă între formația actuală a lui Anderlecht și cea din anii ‘90.

Alin Stoica, interviu acid în presa din Belgia: „Anderlecht înfruntă echipa care a uzurpat Steaua!” » Ce spune despre Gigi Becali
FCSB - ANDERLECHT
Alin Stoica, interviu acid în presa din Belgia: „Anderlecht înfruntă echipa care a uzurpat Steaua!” » Ce spune despre Gigi Becali

Alin Stoica: „Am impresia că jucătorii lui Anderlecht nu mai au jenă când pierd” 

După ce a fost protagonistul unui interviu acid la adresa celor de la FCSB în Le Soir, fiul lui Tudorel Stoica nu s-a sfiit să dea de pământ și cu jucătorii lui Anderlecht. 

„Sunt departe de ceea ce ar trebui și văd atitudinea cu care se plimbă unii dintre ei pe teren. Jucătorii actuali nu mai știu ce reprezintă clubul. Am pierdut și eu cu Westerlo, în septembrie 1998, și a fost una dintre cele mai negre zile ale carierei mele. La întoarcere era atât de liniște încât nu puteai să mesteci nici gumă de mestecat!

E un mare contrast între noi și ei (n.r actualii jucători a lui Anderlecht.). Am impresia că actualii jucători nu mai au jenă când pierd și nu știu ce reprezintă Anderlecht! În plus nu mai insuflă frică adversarilor”, a spus Alin Stoica.

Probleme de lot pentru Anderlecht înaintea meciului cu FCSB

Anderlecht a anunțat lotul cu care va face deplasarea la București, iar printre aceștia se află Jan Vertonghen, Lior Refaelov și Fabio Silva. În schimb, belgienii nu-i pot folosi pe Amadou Diawara (mijlocaș- venit de la AS Roma), Benito Raman (atacant), și Adrien Trebel (mijlocaș central). 

Printre surprizele lui Anderlecht se află mijlocașul Julien Duranville, jucător în vârstă de 16 ani care a marcat un gol în acest sezon în fața lui OH Leuven. Pe lângă Julien, Anderlecht l-a mai adăugat în lot pe Moussa NDiaye, jucător în vârstă de 20 de ani venit din liga a III-a spaniolă de la Barcelona Athletic.

Lotul deplasat la București de Felice Mazzu, antrenorul lui Anderlecht

  • Portari: H. Van Crombrugge, Coosemans, Vanhoutte
  • Fundași: Hoedt, Debast, Delcroix, Vertonghen, Sardella, Ndiaye
  • Mijlocași: Refaelov, Amuzu, Murillo, Sadiki, Duranvillle, Abdulrazak, Arnstad, Verschaeren, Ait El Hadj, M.Kana, Ashimeru
  • Atacanți: Esposito, F. Silva, M. Stroeykens 

Echipa probabilă a lui Anderlecht cu FCSB: Van Crombrugge- Hoedt, Delcroix, Vertonghen- Sadiki, Ashimeru, Verschaeren, Refaelov, Amuzu- Silva, Stroeyke

Alin Stoica a făcut carieră în Belgia

Alin Stoica a evoluat la juniorii Stelei, însă a bifat un singur meci la echipa mare. În 1996 a semnat cu Anderlecht, formație pentru care a evoluat până în 2002. În 2001 a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Belgia. A plecat direct la rivala Club Brugge, unde a stat numai doi ani. 

De acolo, cariera mijlocașului ofensiv a luat-o în jos și a trecut pe la echipe ca Siena, FC Național, Poli Timișoara, Gent, Mouscron, FC Brașov, Vojvodina, ASU Poli, Standaard Wetteren și Chiajna. S-a retras în 2015.

9 trofeea câștigat Alin Stoica în Belgia: 3 titluri (00, 01, 03), două Cupe (01, 04) și patru Supercupe (00, 01, 03, 04)

Citește și alte știri de actualitate: 

Alin Stoica, interviu acid în presa din Belgia: „Anderlecht înfruntă echipa care a uzurpat Steaua!” » Ce spune despre Gigi Becali

Invitat special la FCSB - Anderlecht: „Ne va fi alături cel mai puternic om cu care am lucrat în 30 ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Hcm27
Hcm27  •  14 Septembrie 2022, 19:33

Oamenilor,băiețelul ăsta cred ca n-are minte deloc!Aline,hai ca ai ce ai cu familia Becali,cu FCSB,cu Steaua,dar cu bieții belgieni ce ai?Ți-au dat o pâine sa mănânci,pîine albă și acum îi vorbești de rău.Du-te băi, băiatule și te caută la căpșorul că nu le ai pe toate!***!De fapt ai cui semăna!Taica-tau a refuzat ani la rind sa joace pentru Naționala de Fotbal a Romăniei.Sa va rugați la Dumnezeu sa va ierte pentru tot ce faceți și ce spuneți,că numai el va poate ierta și pe tine și pe Tudorel,în mărinimia sa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doar...titi
doar...titi  •  14 Septembrie 2022, 14:56

halal cunoscator!! deci tipul asta(petarda) a jucat 1(un) meci la echipa mare!!! si se crede legenda!!!!

doar...titi
doar...titi  •  14 Septembrie 2022, 14:56

halal cunoscator!! deci tipul asta(petarda) a jucat 1(un) meci la echipa mare!!! si se crede legenda!!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează