INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SEPSI OSK - BODO/GLIMT 2-2

VIDEO Nu e imposibil! Sepsi obține un rezultat important cu Bodo/Glimt și speră la grupe

Articol de , - Publicat joi, 24 august 2023 22:10 / Actualizat joi, 24 august 2023 22:26

Sepsi a remizat cu Bodo/Glimt, scor 2-2, în manșa tur din play-off-ul Conference League. 

  • Manșa retur e joia viitoare, pe 31 august, în Norvegia

Sepsi - Bodo/Glimt 2-2. Cronică de la Sfântu Gheorghe: Ciøbiți, dar cu șanse la grupe

Sepsi n-a strălucit cu Bodo, liderul Norvegiei a controlat jocul, dar a obținut o remiză, 2-2, care păstrează echipa lui Ciobotariu în calcule pentru grupele Conference League.

Budescu, sclipitor în drumul „Regelui” spre grupele Conference League » Farul revine fantastic cu HJK și e la 90 de minute de istorie
FARUL - HJK HELSINKI 2-1
Budescu, sclipitor în drumul „Regelui” spre grupele Conference League » Farul revine fantastic cu HJK și e la 90 de minute de istorie

Sepsi e acel club care nu e toată ziua pe la TV, cu un antrenor care nu se plânge, deși poate ar avea motive, care-și vede de treabă și care e lăsat să o facă. Clubul a crescut, a făcut-o curat, organic, și de la an la an și-a îmbunătățit "personal best-ul" european. 

Un tur, două, acum în play-off, la porțile fotbalului mare pentru noi. Pentru că azi atât ne permitem. Grupe de Conference. În față-i stă un club cu o istorie la indigo, reprezentantă a unui oraș mic, dar care îngenunchează, unul câte unul, granzii Norvegiei.

I-au luat tare

Bodo/Glimt știe fotbal, nordicii nu mai sunt acei fotbaliști rigizi, buni de luptă, cu 0 în dreptul tehnicii. Lucru demonstrat din scurt, cu două ocazii mari în primele 10 minute. S-a opus Niczuly la execuția înșelătoare a lui Gronbaek. Apoi Gulliksen l-a transformat în jalon pe Dumitrescu, șut pe jos, puțin pe lângă poartă. Ceea ce știam s-a demonstrat. Bodo e bună! Sepsi poate scoate ceva doar cu un meci perfect.

Taxați pe contră

Viteză, pase, pase, pase, Bodo a arătat că fotbalul românesc e departe nu doar de danezii care au învins-o pe FCSB. E departe și de norvegieni. Pellegrino a apăsat accelerația, de pe margine Ciobotariu a simțit pericolul. În zadar semnele disperate către Bălașa să iasă în adversar. 

Pasă în spatele stoperilor covăsnenilor, de unde "bomber" al lor, Moumbagna, a lovit fără emoții. Demonstrație de fotbal. Și de scouting. Un atacant cu sânge rece, ce-a costat 350.000 de euro, cu 3 goluri în Conference și un total de 17 reușite. Pentru că nu toți fotbaliștii lor au costat 3-4 milioane de euro, ca Gronbaek sau Berg.

Și norvegienii adorm

Bodo/Glimt a făcut o greșeală. Una de începători, care trădează lipsa experienței europene. Au oprit din motoare, au jucat ceea ce nu știu, la rezultat, la așteptare. Zece secunde trecuseră din repriza 2. Ștefănescu a demonstrat că e letal când are spațiu. Penalty obținut, transformat cu stil de Alimi. Sepsi n-are multe meciuri europene, dar are un lot solid, omogen, și când prinde spațiu, lovește.

Și-au intrat în mână

Ceva curaj parcă i-ar mai trebui. Golul a reîntors jocul la discreția norvegienilor. Din nou preocupați de fotbal, de posesie. Mai puțin direct spre poartă, cum au început meciul. Dar sub control. Iar calitatea de la mijloc a fost net în favoarea nordicilor. Mai proaspeți și mai tehnici, Berg și Gronbaek i-au surclasat pe Păun și Rodriguez

Primul l-a executat pe Niczuly. Fără presiune, a trimis un trasor, învins căpitanul lui Sepsi. Norvegienii au arătat că pot, și pot chiar multe, mai ales dacă forțează. Dar au și probleme, mai ales pe fază defensivă. 

7.710de suporteri au fost prezenți la Sfântu Gheorghe

Neatent, Wembangomo l-a agățat pe Varga, un adevărat talisman în cupele europene. Din nou penalty, din nou gol pentru Sepsi. La pachet cu o accidentare. Matei a executat, dar s-a și rupt.

Puteam da lovitura

Sepsi a stat în gardă până la final, dar putea lua maximum dintr-un meci în care n-a avut frâiele. Varga l-a împrăștiat pe Wembangomo, a trimis în fața porții, de unde Ștefănescu a tras pe direcția lui Haikin. 

Continuă numărătoarea pentru Ciobotariu, meciul 25 fără eșec, 11 pe banca lui Sepsi, continuă și visul covăsnenilor de a atinge faza grupelor în premieră. 

FINAL. Sepsi - Bodo/Glimt 2-2

→ Final de meci.

→ Ocazie Bodo/Glimt: Niczuly scoate de sub transversală șutul de la mare distanță trimis de Sjovold ('90+2).

→ Puteam să dăm lovitura în prelungiri! La capătul unui contraatac fantastic al covăsnenilor, Ștefănescu e blocat de Haikin ('90+2).

→ GOOL SEPSI! Cosmin Matei înscrie de la punctul cu var. Însă se „rupe” chiar când execută penalty-ul, „decarul” covăsnenilor s-a ținut de coapsă după ce a înscris de la 11 metri și a fost înlocuit cu Rondon ('81). Matei nu era 100% pentru acest joc, el fusese introdus pe teren de 20 minute. 

→ Roland Varga, ținut ușor de Wembangomo, obține al doilea penalty pentru Sepsi ('79).

→ Ocazie mare pentru Bodo/Glimt: la un corner al norvegienilor, Berg trimite cu capul în plasa laterală ('75).

→ GOL BODO/GLIMT! Nicolae Păun greșește o preluare, iar Patrick Berg nu ne iartă de la 20 de metri: trasor impecabil, în plasa laterală ('69).

→ Număr oficial: 7.710 de suporteri la Sfântu Gheorghe. 

→ Sepsi nu se oprește: Ștefănescu scapă în flancul drept, „taie” în centru, e intimidat de doi adversari și nu nimerește o finalizare potrivită ('49).

→ Bucuria fanilor lui Sepsi după golul lui Alimi:

Explozie de bucurie în rândul suporterilor covăsneni după golul lui Alimi

→ GOOOL SEPSI! Alimi își păstrează calmul de la punctul cu var și restabilește egalitatea ('47).

→ Marius Ștefănescu obține un penalty la 10 secunde de la reluare. A fost ținut de șort de Bjortuft, care vede cartonașul galben ('46).

Nu e imposibil! Sepsi obține un rezultat important cu Bodo/Glimt și speră la grupe

→ Start în repriza secundă.

→ E pauză la Sfântu Gheorghe.

→ Ce ocazie ratează Sepsi! Păun îl angajează excelent pe Marius Ștefănescu, fanionul rămâne jos, numai că fotbalistul curtat în ultima vreme de Rapid și FCSB finalizează foarte slab, practic trimite o pasă la portar ('45+5).

→ Marius Ștefănescu obține un penalty în contact cu portarul advers. Din păcate, a fost ofsaid la extrema gazdelor, iar faultul comis de Haikin se anulează ('33).

Nu e imposibil! Sepsi obține un rezultat important cu Bodo/Glimt și speră la grupe

→ Sepsi încearcă să stea mai sus, dar jocul devine fragmentat.

→ AICI - cum a trăit orașul Sfântu Gheorghe cel mai important meci din istoria lui Sepsi.

→ Sepsi răspunde: Ion Gheorghe șutează din marginea careului, Haikin reține ('22).

→ GOL BODO/GLIMT! Gaură mare în defensiva noastră, fructificată de Faris Moumbagna, nepermis de liber în careul nostru ('18).

→ Semiocazie Sepsi: Safranko șutează modest din interiorul careului, pe direcția portarului Haikin ('15).

→ Tobias Gulliksen pătrunde în dreapta și finalizează pe lângă, încercând să găsească colțul lung ('10).

→ Bodo/Glimt controlează posesia, mingea e aproape numai la ei.

→ Niczuly intervine excelent la o centrare semnată de Albert Gronbaek și deviată de Denis Ciobotariu ('8).

→ A început partida.

Sepsi - Bodo/Glimt. Echipele de start

Sepsi OSK: Niczuly - D. Ciobotariu, M. Bălașa, Ninaj, A. Dumitrescu - Alimi, N. Păun - M. Ștefănescu, Rodriguez, I. Gheorghe - Safranko
Rezerve: D. Moldovan, Gedo - Damașcan, C. Matei, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, A. Nistor, Kallaku, Aganovic, R. Varga, Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Bodo/Glimt: Haikin - Wembangomo, Moe, Bjortuft, Bjorkan - Bronboek, Berg, Brunstad Fet - Gulliksen, Moumbagna, Pellegrino
Rezerve: Lund, Brondbo - Lode, Bassi, Espejord, Saltnes, Konradsen, Sjovold, Sorli, Sorensen, Kristiansen
Antrenor: Kjetil Knutsen

Stadion: „Sepsi Arena”, Sfântu Gheorghe
Arbitru: Ruddy Buquet / A1: Aurelien Drouet / A2: Guillaume Debart (toți din Franța) / Observator UEFA: Lassin Isaksen (Insulele Feroe) / Delegat UEFA: Yariv Teper (Israel)

UPDATE, 19:15. Probleme la Sfântu Gheorghe

Din cauza ploii torențiale, a picat curentul. Astfel, pentru scurt timp, n-au mai funcționat tabela, stația audio, nocturna și ledurile de pe marginea terenului. Acum, totul a revenit la normal, deși încă mai plouă. 

Nu e imposibil! Sepsi obține un rezultat important cu Bodo/Glimt și speră la grupe

UPDATE, 19:05. Plouă torențial la Sfântu Gheorghe

Nu e imposibil! Sepsi obține un rezultat important cu Bodo/Glimt și speră la grupe

UPDATE, 18:50. Un fan Sepsi a venit din SUA pentru a vedea duelul cu Bodo/Glimt

UPDATE, 18:45. Primii fani ai lui Sepsi au ajuns la stadion

UPDATE, 18:30. Echipele au ajuns la stadion: imagini de la vestiare

#csakazosk #uefa A csapat megérkezett a stadionhoz! / Echipa a sosit! 🔴⚪️ Sepsi OSK 🆚️ Bodø / Glimt ⏰️20:00 ⚽️Konferencia Liga / Conference League, play-off

Posted by Sepsi OSK on Thursday, August 24, 2023

UPDATE, 18:00. Laszlo Dioszegi: „Nu am cuvinte să descriu ce ar însemna să ne calificăm în grupe”

UPDATE, 17:30. Laszlo Dioszegi: „După foarte mult timp, m-am îmbrăcat în tricoul lui Sepsi”

Citește și alte știri de actualitate: 

Sepsi are probleme înainte de Bodo/Glimt: „Karma va lovi și Craiova! Nici cazare nu găsim”

VIDEO. Liviu Ciobotariu, deranjat de decizia LPF: „Lucrul ăsta m-a bruiat”

Sepsi negociază cu un fotbalist de la CFR Cluj: „Noi i-am oferit un contract” + Ce se întâmplă cu Marius Ștefănescu, pe care se bat FCSB și Rapid

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (25)
Tikuletz
Tikuletz  •  25 August 2023, 09:38
Postat de adytza77 pe 24 August 2023, 22:59

nici macar 1% nu le dau sanse de calificare

Nu-i nimic, le dau eu mai multe.

Marba1948
Marba1948  •  25 August 2023, 07:01

Rușine, GSP! De ce nu aveți un articol contra nedreptății pe care LPF i-o face lui Sepsi! Rușine! Daca era FCSB in situația asta ați fi scris?

alexiosas
alexiosas  •  25 August 2023, 06:57
Postat de alenb pe 24 August 2023, 22:21

Dioszegi i-a vrajit pe arbitrii, asa penaltyuri de pomana mai rar, le-a mai dat si doua. Bodo Glimt a dominat clar, echipa buna.

roade invidia? asa-i cand in tara dosr echipa ta favorita primeste penaltiuri de pomana

Vezi toate comentariile (25)
Comentează